anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine stie sa imi explice si mie ce se intampla cand o persoana este hipnotizata.in mare parte stiu despre ce este vorba, dar m-ar interesa ce anume determina aceasta stare si ce anume se intampla in subconstientul persoanei respective. unde sunt pastrate acele informatii care ies la suprafata si de ce ni le amintim doar in timpul hipnotizarii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Krina a răspuns:

O sa-ti raspund cu o intrebare. Ce se intampla cand dormi si ce anume te face sa visezi?
Nu este acelasi lucru, dar e o stare asemanatoare.Stimulul e diferit.Visul poate fi declansat de stari sufletesti, evenimente...etc.Conteaza si IQ-ul in mare masura. Se spune ca nu toti oamenii viseaza in culori, iar diversitatea culorilor din vis, insiruirea evenimentelor, densitatea si multitudinea lor indica un IQ-ridicat la acea persoana.Sunt unele persoane care constientizeaza in timpul somnului ca viseaza; altii, dupa un moment de trezire, pot adormi si isi pot continua visul.
Ceva asemanator este si cu hipnoza.Aici conteaza mai mult atitudinea. Daca nu vrei sa te lasi hipnotizat si esti convins ca nu te poate hipnotiza nimeni, atunci nici nu cred ca va reusi. E greu sa aduci astfel de persoane in acea stare de relaxare si "dedublare" (as numi-o eu).
Ca o persoana sa se poate relaxa, trebuie sa vorbeasca despre propria persoana si mai ales despre momente placute.
Tot ce iese la iveala in timpul unei sedinte de hipnoza, cum am zis si mai sus, este determinat de un stimul.Fiecare medic are metodele lui.Iti creste capacitatea de concentrare, deoarece iti este indusa acea stare de relaxare si practic se spulbera gandurile si amintirile negative.
Crescand concentrarea, creierul incepe sa transmita anumite informatii, amintiri care exista, dar au fost stocate (ca intr-un fel de black-box) si nefolosite timp indelungat. Dar acest stimul le improspateaza.Persoana hipnotizata nu constientizeaza ca retraieste doar acele momente.Are sentimentul de prezent si se transpune in trecut.
Nu se recomanda hipnoza la persoanele cu diferite fobii. Le pot accentua si agrava.
Ar fi mult de detaliat.Gasesti in librarii la rafturile cu carti din pshilologie.

1 răspuns:
| doctoritsa a răspuns:

Daca cineva ar sti, cu siguranta ar fi deja candidat sau chiar detinator de premiu Nobel! Creierul uman este inca in mare parte un mister. Cert e ca nu toti oamenii pot fi hipnotizati si nu toti cei care practica hipnoza sunt la fel de buni, de profesionisti. Hipnoza pune delicate probleme de etica...