| Siracuzia a întrebat:

Cineva a suferit un accident cardio-vascular, adica i s-a spart un vas de sange de la creier.Am auzit ca poate sa ramana paralizat pe viata. Exista vreo sansa sa se opereze si sa isi revina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Maddu a răspuns:

Hey Accident cardio-vascular e cu inima draga mea. Vrei sa spui accident cerebral? Pai depinde unii isi revin si uita cine sunt aidca o alta viata de la zero.sau altii raman o leguma pe viata daca e distrus de tot creierul. Si daca reuseste si scapa din aciident sh ma rog aveti conditii. dar depinde si de gravitatea lucrurilor da isi poate reveni

| Daria a răspuns:

Da. Bunica mea a facut accident vascular acum 3 ani, si a raas paralizata pe partea dreapta.Deci nu poate merge singura si nu poate vorbi, doar cateva litere nelegate.sad
Nu se poate opera.Si nu poate sa ramana, ramane paralizat pe viata, din pacate.straight face

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este vorba de un accident vascular cerebral. Trebuie sa afli daca este ischemic (adica s-a infundat un vas de sange) sau hemoragic (daca s-a rupt vasul si a sangerat in creier). Numai in al doilea caz se poate interveni chirurgical, operatia nu garanteaza recuperarea totala. Marea majoritate a persoanelor cu accident vascular raman cu sechele (de obicei pareza sau paralizii).

| Siracuzia explică:

S-a rupt vasul de sange iar acum creierul este plin de sange.