| thegodfather12 a întrebat:

Cineva care a fost gras si a slabit sa ma ajute cu dieta pe care a folosit-o si ce exercitii a facut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Personal nu recomand diete pentru ca te vei ingrasa iar la loc, recomand sa manci carne mai multa ca tine de foame, nu slabesti in masa musculara, legume multe un fruct la zi pe mine m-a ajutat insanity mult http://dezvoltarea-psiho-fizice-umane.blogspot.ro/......ardio.html

totul tine de cat manci si de rata ta metabolica
ia-ti un jurnal si scrie ce manci in el absolut totul
si sa ai un cantar sa vezi daca slabesti sau nu

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce glumă bunălaughing

| BlackRose03 a răspuns:

Pai..pana acum 2 ani eram cea mai grasă fata din clasa(1.60 si 60+kg).
Colegii mei isi băteau joc de mine...eram facuta in toate felurile si baietii in special ma priveau cu dezgust, asa ca am decis sa schimb ceva.
Desigur, pe atunci nu făceam sport mai deloc si mâncăm mult.
Am inceput o dieta strictă dintr-odată si nu m-am ingrasat la loc precum spun altii(dar nu iti recomand acelasi lucru).
Mâncam o masa pe zi si beam multa apa.
In cateva zile am vazut rezultate.
Dupa doua săptămâni am slăbit in jur de 8 kg.
Am inceput sa mănânc mult (m-am ingrasat putin), apoi mai deloc, apoi iar mult si dupa putin si am tot tinut-o asa pana acum un an cand mi-am dat seama ca e prea greu sa ma abtin mereu de la mancare (aveam deseori mici scăpări si erau zile in care consumam si 3000 kcal) asa ca am inceput sa fac sa fac sport (sa urc scările, cardio, sa ridic gantere sau tot ce prindeam).
De atunci mănânc astfel: masa de dimineata (Ex:O felie de pâine cu ceva si beau mult lapte ), 2-3 fructe intre mese si multa apa, masa de pranz (Ex:cateva linguri de mazare) si mai pe seara multe gustări(DOAR fructe).Gen.1-2 mere, o para si 2 portocale.
Deci... mănâncă multe fructe si fa exercitii cu gantere (asta m-a ajutat sa-mi tonifiez brațele, picioarele si abdomenul ).
Dieta nu e destul, e greu sa te abtii de la mancare si nu e bine pentru organism(desi nu am pățit nimic), iar dupa ce ajungi sa slabesti trebuie sa te mentii si fara sport corpul va arata prost...
Eu fac 100-150 de genoflexiuni pe zi cu o gantera de 5-10 kg, 200 de abdomene, urc scările in loc sa merg cu liftul si fac cardio.
Înlocuieste dulciurile cu fructele, incepe sa ridici greutati si sa faci exercitii de diverse tipuri si vei vedea rezultate.
Bea multa apa inainte masa si o sa te simti mai satul, deci nu vei mânca asa mult.
Si nu fa aceleasi exercitii, altfel corpul de va obișnui. Diversifică.
A...si nu iti trebuie o dieta.
Doar mănâncă mesele principale (de dimineata si de pranz) si multe fructe.
Asta e tot.Infometarea nu te va ajuta decat pe termen scurt.
Daca vrei ceva dulce poti sa iti alegi o zi din saptamana în care sa mănânci ceva dulce si pe parcurs începe sa mănânci acea gustare o data la 2 săptămâni...3 săptămâni etc pana te obisnuiesti.

| Mayar a răspuns:

Trebuie sa manaci la ore fixe cu o marja de maxim o ora. si in fiecare zi sa mananci la acealesi ore. poti trece peste mese, dar nu le poti lua la alte ore decat la cele la care iti vei fixa masa. Evident ca mesele de dimineata vor avea mai multe calorii decat cele de la pranz, iar cele de seara vor fi foarte slabe in calorii.
Trebuie, de asemenea, sa bei multa apa :
1 cana (250 ml)fix dupa ce te trezesti; 1-2 cani de apa cu o ora inainte de micul dejun - asta doar daca poti; 1-2 cani de apa cu 20 de min inainte de pranz si cina; 100-200ml de apa dupa c e ai baut ceai/cafea. sucuri sau chestii acidulate nu bei. iar seara - sa bei 300-600 ml de apa cu 2 ore inainte de culcare. Daca nu poti atunci, incearca sa faci in asa fel incat in intervalul de 2 ore de dinainte de culcare si pana la culcare sa bei cantitatea de apa de care am zis mai sus, aia cu 300-600ml.
Trebuie sa iti obisnuiesti asa organismul si vei slabi. Eu am facut chestia asta si a functionat, spre uimirea mea happy

Multi recomanda dar nici macar ei nu au incercat ceea ce recomanda. Eu am incercat ceea ce ti-am spus mai sus si chiar functioneaza. Sportul poti sa il faci cand vrei tu : dimineata, la amiaz, seara, noaptea, etc - dar sa fie dupa min 2 ore de la ultima masa luata.

la sport poti face orice care te face sa transpiri - bicicleta de la sala, urcatul scarilor de la bloc, gimnastica, aerobic, alergat, etc.

| tehno125482 a răspuns:

In fiecare luna ma duc la chirurg