| LisaJulie a întrebat:

Cineva care a încercat dieta cu supe, ciorbe și salate și a renunțat la dulciuri si sucuri înlocuindu-le cu apa fructata care a fost impactul asupra corpului? Am auzit ca aceasta dieta nu este doar pentru slăbire ci și pentru detoxifiere și ajuta la scăderea glicemiei!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

In dieta asta lipsesc proteinele complete, deci impact bun asupra organismului nu are.
Adica lipsesc lactatele degresate, carnea slaba fripta sau fiarta fara piele, lipsesc grasimile bune gen din peste sau alune, nuci (dar putine, nu multe).

De glicemie normal ca o tine mai jos doar cu ce ai zis mai sus, asta la diabetici, ca la sanatosi oricum e in limite normale orice ai manca.
Si se slabeste ca alea au putine kcalorii.

Cu detoxifierea nu stiu ce sa zic.
Apa fructata are 20 kcal/100 ml, in loc de 42 cat are sucul clasic, dar tot are si nu e asa bine. Sau cui ii plac sucurile, alea zero nu au deloc kcal si zahar.
Mai bine apa plata.

| relian a răspuns:

Dieta ce spui nu ajuta la glicemie, odata ce ai probleme acolo, nici o mincare nu ajuta, doar sa tina tot nivelul ala, dar nu repara ce maninci glicemia mare.
Pt slabit conteaza cantitatea de mincare, nu ce maninci. Poti minca doar salata si daca maninci multa, o sa constati ca tot o sa te ingrasi.
Deci conteaza cita mincare consumi, comparativ cit efort depui.
Referitor la zahar, fara zahra nici un organism de pe Pamint nu poate supravietui.
Zaharul este energia pentru organism, fara deja nu mai functionezi.Dar trebuie sa folosesti cit este nevoie, in caz ca consumi mai mult, este depus ca rezerva, dar nu ca zahar, ca grasime.

Detoxifiere sau glicemie, asta tine de functionarea corecta a unor organe, rinichi, ficat, pancreas, piele etc.
Daca aceste organe functioneaza normal nu sunt probleme.Problemele apr cand aceste organe nu mai functioneaza corect, nu are legatura ca tu maninci zahar.Si de consumi zahar putin, si pancreasul nu functioneaza normal, tot o sa ai probleme.

Zaharul este folosit de celule, dar este dus acolo de insulina, singur zaharul nu poate intra in celule.
Daca pancreasul nu produce destula insulina sa scoata zaharul din sange si sal bage in celule, ai glicemia mare.

De ce nul face grasime si uite asa glicemia nu mai este mare? Este si asta o idee.Dar nu se poate intampla, de ce? Pt ca celulele au nevoie de energie si suna sa li se trimita glucoza, asa ca organismul elibereaza in sange glucoza, dar neavind cine sa il bage in celule, ramane in sange si asa ai glicemia mare.

Nu te gindi ca mincarea poate rezolva ceva, de ar fi fost asa toti oamenii ar fi fost sanatosi. Mincarea consumata cit trebuie nu te ingrasa. Daca consumi mai multa mincare decat trebuie, te ingrasi, apoi asta aduce si alte probleme.

Nui bine sa fii gras, din doua motive. Odata poti avea probleme de sanatate, apoi cum arati fizic, esti mai apreciat daca arati bine si nu gras, ai mai multe sanse sa iti gasesti partener, sa te angajezi si asa mai departe, fata de cei grasi nu?

Toxinele la fel, is rinichii si alte organe care elimina toxinele, pielea si care mai e, la fel de functioneaza normal nu-s probleme.

Mincarea nu te ajuta cu absolut nimic.Doar sa spui ca nu mai consumi mult zahar, sa iti mentii glucoza din sange cit era si inainte, macar cit era, pentru ca daca consumi zahar mult normal ca si glucoza din sange creste, cam atit poti face prin mincare, nu ca te rezolva o anume mincare, nici vorba.

Daca de exemplu organismul are nevoie de zahar, te face creierul sa maininci, laughing degeaba bei tu apa, la un mom dat chiar sa spui nu beau decat apa, de faci efort deja incepi sa tremuri, nu te mai simti bine daca nu mai ai energie, adica glucoza.

Bine creierul s-a invatat bagabont, lenes, cere sai dai laughing sa nu mai puna el organismul la munca, sa transforme grasimea in glucide, e munca multa, asa ca te indemna pe tine, hai mai baga un suc ceva, mai baga o prajitura laughing

Sistemul digestiv nu are treaba, adica nu el te face sa maninci, creierul face asta.Sistemul digestiv, desi este independent, are propriu lui sistem nervos, lucreaza totusi cu sistemul central nerevos, adica cu capu, si ala tocmai asta controleaza, apetitu laughing iti spune cand sa maninci cand sa nu laughing

Totu tine de vointa, daca te poti abtine sa nu fii inspitita sa maninci mult, atunci treaba e buna, ramai trasa prin inel, daca nu te poti abtine, tot la fel ramai trasa prin inele, dar prin alea de la butoi laughing

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

La diabetici are legatura si mancarea, ca daca mananca paine alba ii urca glicemia la 300 sa zicem (in loc de sub 140 cat e normal) la 2 ore de la masa, iar daca mananca salata cu piept de pui fript, o are sa zicem 150.

Daca omul e sanatos, glicemia e in limite orice mananca.

Zaharul se face grasime daca mananci peste kcal necesare, dar asta nu inseamna ca glicemia scade daca ai diabet.
Iar o dieta sanatoasa ajuta, adica sa aiba si nutrienti, gen vitamine, minerale, fibre. Ajuta la orice om, nu e vb neaparat de glicemie.

| Ishq a răspuns:

Eu beau apă plată cu oțet în fiecare dimineață și îmi taie pofta de mâncare. În 2 saptamani am dat jos 5 kg. Nici dacă aș vrea numai pot sa mananc… și atunci când o fac mănânc foarte puțin.

| Madaxo97 a răspuns (pentru Ishq):

Ce fel de oțet puneți în apă?

| Ishq a răspuns (pentru Madaxo97):

Oțet de mere. Îți spun sincer ca am slăbit! Am avut 87 de kg și acum am 82happy

| Madaxo97 a răspuns (pentru Ishq):

Super, si eu am ceva kg de dat jos, o sa încerc si eu, ar fi super sa îmi taie din pofta de mâncare, la mine e problema cu pofta de dulce mai mult, nu pot sa ma abțin de la dulciuri laughing

| Ishq a răspuns (pentru Madaxo97):

Depinde de organism. Eu de când beau apă cu oțet de mere dimineața pe stomacul gol, îți spun sincer ca numai am treabă. dacă totuși apare puțin pofta de mâncat o să vezi ca parcă nu o să mai fie la fel când mănânci. Eu deja numai pot să mănânc ca înainte și atunci când mă satur nu mă simt bine. Acum depinde de organismul fiecăruia în parte să știi. Dacă nu o să reziști nici așa du-te la un medic și cere recomandări. Pe pastile să nu te bagi ca nu ajută. Am încercat și eu și nu m-au ajutat. Cat despre supe..mai există cura cu varză fiartă. Mănânci de câte ori îți este foame, varză fiartă fără condimente.am încercat și asta și îți spun sincer ca ți se va scârbi laughing)))
Succes!

| Invictusman2025 a răspuns (pentru Ishq):

Buna
Ce oțet? Ce cantitate?