anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cineva cu cunostinte medicale? Ma doare maxilarul in partea dreapta de dimineata si genunghiul drept, ieri eram ok. Am luat nurofen express forte de 2 ori si la ora 21 mai iau unul, doar ca altele nu mai am. Sa imprumut nu cred ca gasesc... Paracetamolul Zentiva isi face treaba? Sunt sanse sa imi revin cu pastile pana pe luni sau marti? Sunt speriat de moarte, cineva sustinea ca pot fi suspect de paralizie. Cu maxilarul nu am avut probleme de cand ma stiu, ma gandesc ca m-o fi tras curentul, am lasat rabatate ambele ferestre azi noapte, dar le-am inchis pe la ora 3. Piciorul m-o mai lasat, gen pot umbla, fata de dimineata cand ma durea la indoire, am umblat schiop pana am luat pastila. Maxilarul ma doar cand mestec, chiar daca mestec pe partea cealalta. Chiar si cand vorbesc se simte o durere suportabila. Am si febra, bine febra am mai avut si zilele trecute, dar nici o durere. Doar ca azi in loc sa scada, febra tot urca, se apropie de 38, era sub 37, 5 pe la amiaz. Si nu pot lua altceva cred, daca iau si nurofen?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| haileewatson a răspuns:

Durerea maxilarului când mănânci poate sa fie de la mușcătură strâmbă sau măselele de minte, adică ar fi bine sa mergi la dentist pentru asta, însă dacă ai febra ai putea avea o infecție în corp sau o răceală. Evident astea sunt părerile mele, continua sa iei antiinflamatoare și mergi la doctor.

| Georgee98 a răspuns:

Salut, eu zic ca nu au treaba una cu alta. Nu stiu cand ți-ai facut ultima oara o raduografie, dar ar fi bine sa consulti un medic stomatolog. Ca idee, s-ar putea sa ai o infectie la radacina unui dinte. Ia un creion de lemn si musca ferm pe el cu fiecare dinte, daca durerea este mult mai intensa la un anumit dinte, atunci e exact ce iti spuneam mai sus. In acrlasi timp s-ar putea sa fie vorba de afectiuni ale ATM-ului sau musculare. Dar chiar iti recomand sa faci testul cu muscatul pe creionul de lemn, eu pe infectie periapicala mizez.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Georgee98):

Ce sa musc? Ca eu abia manc o cireasa, sarmala, napolitana, pufulete... si alea nu fara dureri. Radiografie am la dantura tot anul asta facuta. Faza e ca am si genunchiu cam umflat