| Amelia87 a întrebat:

Cit de des va "viziteaza" insomnia?

Si cum scapati de ea? La mine ceaiul de tei sau laptele nu-si prea fac efectul...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inainte, in perioadele in care nu aveam prea multa activitate, aveam insomnii chinuitoare. Acum ma culc in mod regulat dupa 12. 30, ma trezesc in fiecare dimineata la 6. 30. Nici vorba de insomnii, dorm neintoarsa.

mlm
| mlm a răspuns:

Draga Camelia incearca cu tabletele de valeriana, vei vedea ca iti vor regla somnul si te vor linisti in acelasi timp.

mariana
| mariana a răspuns:

Insomnia apare ori pe un fond de stres, ceva afectiune care strica echilibrul somn-veghe, ori in cazul in care nu ai depus vreo activitate fizica ci, ai stat doar la masa de birou ori multe ore la calculator.
Somnul bun apare daca te culci, de regula, la aceiasi ora si mai inainte de miezul noptii. In cazul in care nu suferi de nimic si pentru a-ti induce un somn normal poti folosi Passiflora, costa 11 lei 30 de bucati, Bien Dormir sau Somn Usor, costul 10 lei 20 de bucati ( care sunt produse naturale din plante). Se poate incerca un pahar de lapte cald amestecat cu 2 lingurite de miere de albina de baut inainte de culcare.
Oamenii tineri trebuie sa doarma cca 8 ore pe noapte, iar pentru cei mai varstnici ajung si 6 ore de somn.
Sper ca ti-am fost de ajutor, este cam devreme pentru insomnii, cred ca ai trecut o perioada de timp cu prea mult stres si prea putina miscare, incearca sa schimbi ceva, in sensul de a face plimbari seara pentru a se oxigena organismul si pentru a te obosi si fizic nu doar intelectual.
Mult succes si multa sanatate.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Sunt anumite cauze care provoaca insomnia, numai medicul poate sa dea un diiagnostic prin tratament adecvat. Dar cel mai bine ar fi sa cautam remedii naturiste.

| psiholoaga a răspuns:

Mai bine tratezi cauza. Poate te framanta ceva, poate esti prea plictisita, insuficient de obosita. Eu nu am probleme cu somnul, cand se mai intampla sa adorm mai greu, numar stele. M-a invatat un nene batran pe cand eram copil sa numar asa: o stea logostea, doua stele logostele... De obicei, pana in 10 stele sforai deja.

| psiholoaga a răspuns:

Cam 9 ore pe noapte, depinde si cand ma culc. La orice ora m-as culca, mai tarziu de 10, 10. 30 nu ma pot trezi. Asa ca daca ma culc la 4 AM, dorm 6 oretongue Dar, de obicei, ma culc pe la 12 noaptea.

| Amelia87 explică:

Si in general, cite ore pe zi dormiti?

| Amelia87 explică:

Marian, mersi mult pentru sfaturi. O remarca insa : eu nu am amestecat niciodata laptele cu teiul, nu stiu ce ti-a creat impresia asta.winking Nu sufar des de insomnii, dar mi se intimpla. Oricum, dragut din partea ta. Mersi.

| thehope a răspuns:

Buna. Si eu am momente in care ma chinui sa adorm, si stiu si care sunt cauzele...eu nu beau deloc lapte... iar ceaiul de tei, nu are nici un efect...insa cand nu pot adormi aprind lumina si citesc, asta e cea mai sigura metoda de a adormi, daca citesc noaptea ma cuprinde somnul mai usor...sau imi pun un film dragut si ma uit la el pana sunt aproape de a adormi.

| vilmaristul a răspuns:

Fa o plimbare imaginara(iarna) sau pe bune vara
te linisteste si ai si un somn linistit

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DRAGUTA de tine happy, am un sfat, o rugaminte :valabil si pentru altii, nu se amesteca nici o data, ceaiul de tei cu,, laptele,, sunt 2 familii diferite de,, tratamente,, deci am o mica rekomandare: las aci adresa mea de e-mail / mess si daca ai timp / chef poate o sa ti fac 1 mica demonstratie Marian este numele meu si am cazuri de insomnie vindecate dupa 1-2 sedinte de,, masaj japonez,, therapeutic, eu sunt fito therapeut, sper sa lase cei de la site mess-ul aci, sa l publice daca nu asta e, happy APROPO: se zice,, tratamente naturale,, NU naturiste, toate bune. poplaka1@yahoo.com, sa auzim de bine