| cristiww a întrebat:

Cofeina in sine este daunatoare sau cafeaua?
Unii spun ca ar fi buna cafeaua. Altii zic ca nu : https://www.youtube.com/watch?v=vkxN7oTXD90

Daca am merge totusi pe ideea ca e daunatoare cafeaua, atunci si cofeina continuta e daunatoare? Daca imi iau cofeina sub forma de supliment, ca sa evit cafeaua, atunci mai e la fel de daunatoare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Din ceea ce am citit eu,cafeaua nu este rea, ea stimuleaza creierul, este pentru memorie, in fapt cei care o consuma des nu mor prematur ca si alte grupuri, desigur ca cafea fara zahar, sa fie naturala nu pastile

studiul https://studii-cercetari-stiintifice.blogspot.com/......-risc.html

plus uite cate vitamine sunt
Vitamin B2 (riboflavin): 11% of the DV
Vitamin B5 (pantothenic acid): 6% of the DV
Vitamin B1 (thiamine): 2% of the DV
Vitamin B3 (niacin): 2% of the DV
Folate: 1% of the DV
Manganese: 3% of the DV
Potassium: 3% of the DV
Magnesium: 2% of the DV
Phosphorus: 1% of the DV

https://www.healthline.com/nutrition/coffee-good-or-bad#section2
Cafeaua conține unele substanțele nutritive esențiale și este extrem de mare în antioxidanți
Cafeaua este bogată în multe dintre alimentele naturale găsite în boabele de cafea.

O ceașcă de cafea tipică de 8-uncii (240 ml) conține (1):

Vitamina B2 (riboflavină): 11% din vitamina B1
Vitamina B5 (acid pantotenic): 6% din vitamina D
Vitamina B1 (tiamina): 2% din cantitatea de vitamine
Vitamina B3 (niacin): 2% din cantitatea de vitamine
Folate: 1% din DV
Mangan: 3% din DV
Potasiu: 3% din cantitatea de polimer
Magneziu: 2% din DV
Fosfor: 1% din DV
Acest lucru nu poate părea ca o mulțime, dar încercați să-l cu Inmultind numarul de pahare bei pe zi - se poate adăuga până la o parte semnificativă din aportul zilnic de nutrienți.

Dar cafeaua strălucește cu adevărat în conținutul său ridicat de antioxidanți.

De fapt, dieta tipic de Vest oferă mai multe antioxidanti din cafea decât din fructe și legume combinate (2, 3).

REZUMAT
Cafeaua conține o cantitate mică de anumite vitamine și minerale, care adaugă în sus, dacă bei mai multe pahare pe zi. De asemenea, este bogat în antioxidanți.
Cafeaua conține cafeină, un stimulent care poate îmbunătăți funcționarea creierului și a stimula metabolismul
Cafeina este substanța psihoactivă cel mai frecvent consumate în lume (4).

Bauturile racoritoare, cafeaua si cafeaua sunt cea mai mare sursa.

Continutul de cafeina al unei singure ceașcă poate între 30 până la 300 mg, dar cupa medie este undeva aproximativ 90 până la 100 mg.

Cofeina este un stimulent cunoscut. În creierul, el blochează funcția unui neurotransmițător inhibitor (hormon creierului) numit adenozina.

Prin blocarea adenozina, cofeina crește activitatea in creier si lansarile altor neurotransmițători, cum ar fi norepinefrina si dopamina. Aceasta reduce oboseala și vă face să vă simțiți mai atent (5, 6).

Numeroase studii au demonstrat a facut cofeina poate duce la un impuls pe termen scurt ale functiei cerebrale, Imbunatatirea starea de spirit, timpul de reacție, vigilență și funcția cognitivă generală (7, 8).

Prin urmare, cofeina poate stimula metabolismul cu 3-11% și exercita performanță cu 11-12%, în medie (9, 10, 11, 12).

Cu toate acestea, unele dintre aceste efecte pot fi pe termen scurt. Dacă beți cafea în fiecare zi, vei construi o toleranță - și cu ea, efectele vor fi mai puțin puternic (13).

REZUMAT
Principalul compus activ din cafea este cafeina stimulatoare. Aceasta poate provoca un impuls pe termen scurt a nivelurilor de energie, functionarea creierului, rata metabolică și performanțele la efort.
Cafeaua vă poate proteja creierul de Alzheimer și Parkinsons
Boala Alzheimer este boala neurodegenerativă lumi cele mai frecvente si o cauza principala a dementa.

Boala Alzheimer (14, 15, 16).

Parkinson este a doua boală neurodegenerativă cea mai comuna si este cauzata de moartea neuronilor generatoare de dopamina din creier.

Alcoolii de cafea au un risc de 32-60% mai mic de boala Parkinson. Cu cât beau mai mulți oameni de cafea, cu atât riscul este mai mic (17, 18, 19, 20).

REZUMAT
Mai multe studii arată a făcut bautorii de cafea au un risc mult mai mic de dementa, boala Alzheimer și boala Parkinson la bătrânețe.
Consumatorii de cafea au un risc mult mai mic de diabet zaharat de tip 2
Diabetul de tip 2 este Caracterizat prin niveluri ridicate de zahăr din sânge, datorită rezistenței la efectele insulinei.

Această boală comună a crescut de zece ori în câteva decenii, iar acum peste 300 de milioane de oameni.

Interesant, studiile arata facut bautorii de cafea poate avea un risc redus 23-67% de a dezvolta această condiție (21, 22, 23, 24).

Un studiu a 18 studii in 457.922 de oameni asociați fiecare ceașcă de cafea pe zi, cu un risc redus de 7% de diabet de tip 2 (25).

REZUMAT
Numeroase studii au arătat că băutorii au un risc semnificativ mai scăzut de diabet de tip 2.
Consumatorii de cafea au un risc mai scăzut de boli hepatice
Ficatul tău este un organ incredibil de important, care are sute de funcții diferite în corpul tău.

Este sensibil la consumul excesiv de alcool și fructoză.

Stadiul final al leziuni hepatice se numește ciroză și ficat Vizează cele mai multe de cotitură într-tesut cicatricial.

bautori de cafea au risc de până la aproximativ 84% mai mic de a dezvolta ciroza, cu cel mai puternic efect pentru cei care beau 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi (26, 27, 28).

Cancerul hepatic este de asemenea comun. Aceasta este a doua cauză principală de deces prin cancer la nivel mondial. Consumatorii de cafea au un risc de cancer de ficat de 40% mai mic (29, 30).

REZUMAT
Într-adevăr, consumatorii de cafea au un risc semnificativ mai scăzut de ciroză și cancer de ficat. Cu cât cafeaua mai bei, cu atât riscul este mai mic.
Consumatorii de cafea au un risc mult mai mic de depresie și suicid
Depresia este o tulburare mintală cele mai comune din lume și duce la o calitate semnificativ redusă a vieții.

Într-un studiu de la Harvard din 2011, oameni care beau cafea cele mai avut un risc de 20% mai mic de a deveni deprimat (31).

Într-o revizuire a trei studii, oameni care beau patru sau mai multe cești de cafea pe zi au fost 53% mai putin probabil sa se sinucida (32).

REZUMAT
Studiile arată oameni care au facut beau cafea au un risc mai mic de a deveni deprimat și sunt semnificativ mai putin probabil sa se sinucida.
Unele studii Sho
Ce băutori de cafea trăiesc mai mult
Având în vedere că consumatorii de cafea au un risc mai scăzut de multe boli comune, mortale - precum și de sinucidere - cafea vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Cercetările pe termen lung la 402.260 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 71 au descoperit că băutorii de cafea aveau un risc mult mai mic de a muri în perioada de studiu de 12-13 ani (33):

Împărtășește pe Pinterest
Spotul dulce pare să fie de 4-5 cești pe zi, bărbații și femeile având un risc de deces de 12% și respectiv 16% mai mic.

REZUMAT
Unele studii demonstrează că - în medie - băutorii de cafea trăiesc mai mult decât alcoolii care nu consumă cafea. Cel mai puternic efect este văzut la 4-5 cești pe zi.
Cofeina poate provoca anxietate și poate întrerupe somnul
Nu ar fi corect să vorbim despre bine fără să menționăm răul.

Adevărul este că există și unele aspecte negative pentru cafea, deși depinde de individ.

Consumarea prea multor cafeine poate duce la jitter, anxietate, palpitații ale inimii și chiar atacuri de panică exacerbate (34).

Dacă sunteți sensibil la cafea și deveniți suprasolicitată, poate doriți să evitați cafeaua cu totul.

Un alt efect secundar nedorit este acela că poate întrerupe somnul (35).

Dacă cafeaua vă reduce calitatea somnului, încercați să renunțați la cafea târziu în timpul zilei, căutați după ora 14:00.

Cafeina poate avea, prin urmare, efecte diuretice și de creștere a tensiunii arteriale, deși, de obicei, se disipează cu utilizarea regulată. Cu toate acestea, o ușoară creștere a tensiunii arteriale de 1-2 mm / Hg poate persista (36, 37, 38).

REZUMAT
Cofeina poate avea o varietate de efecte negative, cum ar fi anxietatea și somnul perturbat.
Cofeina este dependenta si lipseste cateva cani poate duce la retragere
O alta problema cu cofeina este ca poate duce la dependenta.

Când oamenii consumă regulat cofeina, devin toleranți la aceasta. Se oprește fie după cum a fost, fie este necesară o doză mai mare pentru a produce aceleași efecte (39).

Când oamenii se abțin de la cofeină, aceștia caută simptome, cum ar fi durerile de cap, epuizarea, ceața creierului și iritabilitatea. Acest lucru poate dura câteva zile (40, 41).

Toleranța și retragerea sunt semnele de dependență fizică.

REZUMAT
Cofeina este o substanță captivantă. Poate duce la toleranță și la simptome de sevraj bine postate, cum ar fi dureri de cap, oboseală și iritabilitate.
Diferența dintre regulat și decaf
Unii oameni aleg cafea decafeinizată în loc să fie regulată.

Cafeaua decofeinizată se face, de obicei, prin clătirea boabelor de cafea cu solvenți chimici.

De fiecare dată când fasolele sunt clătite, un anumit procent din cofeină se dizolvă în solvent. Acest proces a fost eliminat până când cofeina a fost eliminată.

Cafeaua decofeinizată conține o cafea, mult mai puțin decât cafeaua obișnuită.

REZUMAT
Cafeaua decofeinizată se obține prin extracția cofeinei din boabele de cafea utilizând solvenți. Decaf nu are aceleași beneficii pentru sănătate ca cafeaua obișnuită.
Cum să maximizați beneficiile pentru sănătate
Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a maximiza efectele benefice ale cafelei asupra sănătății.

Cel mai important este să nu adăugați o cantitate mare de zahăr la acesta.

O altă tehnică este de a prepara cafea cu un filtru de hârtie. Cafeaua nefiltrată - cum ar fi o presă turcă sau franceză - conține cafestol, o substanță care poate crește nivelul de colesterol (42, 43).

Poartă un pahar de cafea și francize. Aceste băuturi sunt nesănătoase dacă sunt consumate în mod regulat.

În cele din urmă, asigurați-vă că nu beți cantități excesive de cafea.

REZUMAT
Este important să nu puneți multă cafea în cafea. Prepararea unui compus de creștere a colesterolului numit cafestol.
Ar trebui să bei cafea?
Unii oameni - în special femeile însărcinate - ar trebui să evite sau să limiteze sever consumul de cafea.

Persoanele cu probleme de anxietate, hipertensiune arterială sau insomnie ar putea dori, de asemenea, să-și reducă aportul pentru o perioadă de timp pentru a vedea dacă ajută.

Există, de asemenea, unele dovezi că persoanele care metabolizează cofeina încet au un risc crescut de atac de cord din cauza consumului de cafea (44).

În plus, unii oameni pot crește riscul de cancer în timp.

Deși este adevărat că boabele de cafea prăjite conțin acrilamide, o categorie de compuși carcinogeni, nu există dovezi că cantitățile mici de acrilamidă găsite în cafea cauzează rău.

De fapt, majoritatea studiilor sugerează că aportul de cafea nu are nici un efect asupra riscului de cancer sau poate chiar să-l reducă (45, 46)

Acestea fiind spuse, cafeaua poate avea efecte importante asupra sănătății persoanei obișnuite.

Dacă nu beți deja cafea, aceste beneficii nu reprezintă un motiv convingător pentru a începe să faceți acest lucru. Există și dezavantaje.

Dar dacă beți deja cafea și vă bucurați de ea, beneficiile par să fie mai mari decât cele negative.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da.
Cafeaua face parte pentru unii din plăcerile care conferă calitate vieții. Un consum moderat nu face un rău prea mare în raport cu beneficiul psihologic obținut. Într-o ceașcă de cafea este puțină cofeină. Când o iei ca supliment o iei într-o doză mai mare decât dintr-o cană de cafea, deci este mai dăunătoare.

Întrebări similare