Renunța la zahar si la alimentele care îl conțin. Sunt si alimente ascunse care au zahar. Zaharul distruge colagenul.
Pestele se afla in topul alimentelor care stimuleaza productia de colagen, datorita continutului de acizi grasi Omega 3. Proteinele de origine animala sunt, de asemenea, eficiente in acest sens, cele mai benefice fiind cele din oua. Un rol similar au si nucile, alunele si semintele bogate in acizi grasi.
Citricele, merele si legumele verzi stimuleaza absorbtia suplimentelor si productia naturala de colagen, datorita continutului de vitamina C. Acelasi lucru se poate spune si despre morcovi si cartofi dulci, datorita continutului de vitamina A. Soia este, de asemenea, un aliment recomandat pentru stimularea colagenului endogen, datorita antioxidantilor pe care ii contine.
Legumele rosii, precum sfecla, ardeii rosii sau rosiile au, la randul lor, antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si lupta importriva efectelor produse de radiatiile solare.
Suplimentele cam au efecte secundare și nu cred ca sunt ok de luat asa ca vrei tu
Productia naturala de colagen incepe sa scada treptat in jurul varstei de 20 de ani, insa reducerea cantitatii acestuia din organism este mai vizibila in special la nivelul pielii dupa varsta de 30 de ani.
Îți recomand alimentele nu Suplimentele doar dacă ai carente de colagen mari se iau suplimente dar asta când ai boli autoimune.
Nu-ți recomand să te "otrăvești" cu suplimente alimentare.
Caută alimente care stimulează colagen, decât sa dai banii pe medicamente și sa te umflii cu ele. Eu urăsc medicamentele și suplimentele alimentare.
Tot ce are nevoie organismul se găsește în ce a lăsat Dumnezeu pentru om ca hrană. Restul e strict comercial.
Salut!
Colagenul se regenereaza cat esti tanara, apoi incepe celalalt proces. Ideea este sa ai grija de pielea ta, sa o ingrijesti cu creme solare, sa o hidratezi, sa nu o supui la tot felul de tratamente stresante, sa o hranesti printr-o alimentatie bogata, diversificata, echilibrata. Organismul produce colagen, insa factorii externi isi pun mai mult amprenta pe pielea noastra decat ne-am dori sau astepta noi.
anonim_4396 întreabă: