| minix20 a întrebat:

"Comprimatul orodispersabil trebuie așezat pe limbă, unde se va dizolva și va putea fi înghițit cu saliva. "
Are ceva daca l-am luat cu un pahar de apa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca pastila este pentru calea orala, atunci s-a pierdut efectul (din moment ce a trecut repede in stomac).

| minix20 explică (pentru Bula):

Adica?

Ce treaba are, daca il iei ori cu saliva ori cu apa. Mi a raspuns tipul de mai sus mai ok

Postinor-1 împreună cu alimente și băuturi
Postinor-1 poate fi administrat în orice moment, indiferent de orarul meselor. Comprimatul orodispersabil poate fi utilizat chiar și în situații în care nu sunt lichide disponibile.
Eu zic ca e aceelasi lucru.

| Bula a răspuns (pentru minix20):

Dizolvat cu saliva, ajunge in stomac si se absoarba mai incet cu mici doze de saliva decat inghitit deodata, cu o galeata de apa.

Dar tot se absoarbe si face efectu, am vorbit asta cu 20 de farmaciste

| Bula a răspuns (pentru minix20):

La unele medicamente, dozarea se face incetinit, la altele dintr-o data.
Si la perfuzie, dozarea se face indeungat, cat ai uniform in timp.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu tot în stomac ajunge? Adică daca l-ai fi lăsat sub limba, cu ajutorul salivei ar fi ajuns tot în stomac și apoi în sânge.

| minix20 explică (pentru Hyperion7):

Ah, ok
Stiu cam stupida intrebarea mea dar totusi aveam nevoie de un raspuns, multumesc laughing

| Anonimul151 a răspuns:

Nu are absolut nimic. Medicamentul tot se va dizolva. E ca și cum ai înghiți o pastila normala și după care bei apa. Tot în organism ajunge, deci își face efectul. Și eu i au medicamente orodispensabil care se ține pe limbă, însă eu ori îl mestec ( fiindcă nu are gust ) și după beau apa. Și își face efectul.

| minix20 explică (pentru Anonimul151):

Deci ce a zis Bula e complet eronat, nu?

| Anonimul151 a răspuns (pentru minix20):

Da. Adică și eu cum spuneam, i au medicamente de genul și nu le țin pana se topesc. Eu le mestec și beau apa. Dar oricum își fac efectul. Nu are importanță că le înghiți sau le ții în gură. Însă, depinde și ce fel de medicament este. De ex, din câte știu, medicamentele de inimă, exista și de acelea orodispensabile. Acelea trebuie ținute, astfel încât sa nu fie probleme. Dar pentru alte afecțiuni, dureri etc... le poți și înghiți.

Pentru ce afecțiune e medicamentul respectiv? Îmi poți spune cum se numește?

| minix20 explică (pentru Anonimul151):

Postinor 1, Este contraceptiv de urgenta
Insa am sunat la 5 farmacii diferite si toate au zis ca este okay?

| Anonimul151 a răspuns (pentru minix20):

Am înțeles. Eu am luat medicamente orodispensabile plic, de genul : ipubrofen pulbere, vitamina d orodispensabil ( pentru că nu pot înghiți tabletele ).

Dar oricum..., după orice medicament, fie orodispensabil, fie tabletă bei apă. Deci, și dacă l ai înghițit nu are nimic. Tot și a făcut efectul.

Cel mai bine ar fi, sa citești prospectul și să vezi ce scrie ( dacă te ingrijorezi )... Însă, dacă cei de la farmacii au spus ca este în regula, atunci nu trebuie sa îți faci griji...

| Ilovedinero a răspuns:

Este acelasi lucru.Tu ai nevoie de el in organism. Daca era ceva faringosept sau strepsils atunci nu isi facea efectul dar in rest nu are legatura.