CONCURS: Cum ne hrănim sănătos?

CONCURS: Cum ne hrănim sănătos?

În funcţie de alegerile pe care le facem, ceea ce mâncăm poate să ne menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să ne orienteze către apariţia diverselor afecţiuni.

Deşi la prima vedere lucrurile par simple, doar este vorba despre mâncare, nutriţia este de fapt o ştiinţă. Educaţia nutriţională este esenţială pentru a te orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate.

Cursul de nutriţie îşi propune să ofere noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Temele întâlnirilor sunt:

1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Grupele alimentare, între beneficii şi limite.

3. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată farfuria sănătoasă?

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce alimente sunt de ales pentru a ne mentine sanatatea. Ce e mit, ce e realitate?

5. Nutriţia terapeutica – cum putem adapta stilul alimentar, ca parte a managementului celor mai importante boli?

Cursul are loc pe 2 mai, online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Răspunde mai jos la întrebarea: Ce anume îți dorești să înveți la cursul de nutriție? și poți câștiga invitația pusă la bătaie de prietenii de la Fundația Calea Victoriei. Ultima zi de înscriere e 26 aprilie, după care câștigătorul va fi tras la sorți. Detalii curs: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-ne-hranim-sanatos-curs-de-nutritie/

Succes!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
47 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Cu deficitul caloric am inceput sa ma hranesc mai sanatos: am renuntat la prajeli (am inlocuit cu Air Fryer), sucurile din comert le-am inlocuit cu apa plata sau cand si cand le prepar in casa, am renuntat la paine in general, consum doar 40gr doar cand este nevoie la un fel de masa, am renuntat in totalitate de 98% zaharul alb procesat (doar cand sunt in exteriorul locuintei, intr-o vizita si sunt servita cu ceva dulce consum): l-am inlocuit cu Erytritol, Xylitiol, Sirop de Agave. Consum legume in stare pura : morcovii in special, in loc de snack, bucataria mea este plina de fructe. Consum proteina: carne si oua, am renuntat la laptele din comert de vaca/capra si l-am inlocuit cu cel vegetal de soia sau migdale fara zahar.
Si cu toate astea mi-am vindecat probleme de reflus gastroenterita pe care ma chinuiau de multi ani.

| Mosotti a răspuns:

Asta se stie si s-a zis de 25 ani si se tot repeta, nu e nevoie de nici un curs.

Alimentatia se bazeaza pe multe legume proaspete, mancaruri si supe de legume fara paste, fidea si altele de genul, fara carne grasa, fara mult ulei, nu prea multa sare, ceva paine integrala pentru vitamine, minerale, fibre si carbohidrati lenti, sau paste integrale, lactate degresate de tot felul, branza, lapte, etc, maxim doua fructe pe zi, carne slaba fripta sau fiarta, peste gras de cel putin 2 ori pe saptamana pentru grasime benefica omega 3 deci mono si polinesaturate, 2-3 oua pe saptamana.
Trebuie avut grija sa se aiba un aport de proteine de cel putin 1 g per kg corp, deci daca ai 70 de Kg trebuie sa ai minim 70 g proteine pe zi pentru intretinerea muschilor si altele, astea se iau din carne, lactate, peste.
Si cam asta e tot. Ce nu am zis, nu e permis.

Carbohidratii lenti sunt glucidele cu absortie lenta pentru a nu urca glicemia brusc.

Se fac trei mese din astea in limita kcal arse pe zi.
E f simplu, mai mult nu trebuie sa stim.

| VasileRapidistu13 a răspuns (pentru Mosotti):

Mosotti dar alimentația sănătoasă poate să dea mai multa putere în creier? Adică să te concentrezi mai bine etc? Pe aia că peștele te face mai deștept n o cred laughing

| Mosotti a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Poti sa mananci si pietre, nu iti da nici o putere in creier. Normal ca pestele nu te face mai destept.
Puterea in creier si concentrarea ti-e luata de boala ce o ai, nu de altele. Pana nu rezolvi cumva boala, nu trece ce ai.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Pestele iti da putere in creier, la fel si coacazele. Si multe altele. Alimentatia si puterea organismului sunt strans legate.

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

De ce ar da pestele si coacazele putere la creier si nu si perele? Sau capsunile?

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

Mersi de linkuri, oricum daca e o problema, nu se rezolva asa simplu cum credem noi daca persista, depinde de problema.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Nu trebuie sa credem noi nimic. In functie de problema, se fac niste evaluari, si pe acele evaluari se vad niste progrese, niste rezultate, niste probe care ne vor spune ce functioneaza si ce nu. In functie de problema, ai un set de metode si posibile solutii. Alimentatia este una dintre ele. Medicamentatia e alta.

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

Pana una alta, trebuie rezolvata repede problema daca e ceva mai nasol gen diabet, etc. Nu merge sa asteptam 7 ani dupa stele verzi.

Cum spune dr Vesa Cosmin din Oradea medic de diabet pe FB, "cam totul e chimie".

Ba credem noi adica unii, ca merge asa fara tratament orice ar fi, de multe ori nu este asa.
Asa mai facura destui si au renuntat la tratament de diabet sau altele si si-au luat-o, ca s-au dat peste cap cu tot felul de naturiste si mancaruri.

Mai ales la creier, daca nu e putere, e ceva chimic defect si trebuie de urgenta reparat, altfel se poate agrava mancand ce vrei tu.
Daca e ceva serios, daca e asa usor, trece si de la sine.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Nu inteleg exact de ce speculezi si incerci sa imparti in categorii gen "daca e ceva serios" sau "daca e ceva defect".

Nu functioneaza asa lucrurile. Studiile indica activitate benefica pentru orice organ a multor plante, fructe, legume si chiar sport. Aici vorbim de orice problema, inclusiv cancer. Desigur ca in stadii mai avansate de boala, vei avea nevoie de mai mult ajutor, si nu iti ajunge doar dieta, dar asta depinde pur si simplu de caz.

Daca noi vorbim de beneficiile unor alimente asupra creierului, si tu spui ca unele boli se pot agrava sau sunt prea serioase indiferent ce mananci, practic imi argumentezi alt subiect, nu beneficiile alimentatiei corecte, ci nevoia de mai mult in cazul unei probleme avansate. Asta nu contrazice nimic, doar aduce un alt subiect in discutie. De aia se face confuzie intre medicina clasica si ce alternativa, se face confuzie cum ca una nu merge si cealalta da. Ele merg amandoua, in realitate, sunt una si aceeasi.

Orice doctor normal la cap iti va spune ca dieta, stilul de viata si suplimentele/extractele naturale sunt parte din vindecare, iar tratamentele mai puternice sunt necesare in cazuri mai severe, dar ai nevoie si de cele mentionate mai sus, pentru ca, dupa cum ai spus si tu, suntem chimie.

Sectiunea 1.5 a acestui studiu ne indica faptul ca o mare parte din medicina moderna este derivata tot din natura, ca din alta parte de unde?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8466107/

Pur si simplu, ai nevoie de mai multe substante, iar cele din medicamente sunt de multe ori concentrate din alimentatie sanatoasa, care nu s-a facut la timp. Sau alte efecte ale distrugerii organismului. Medicamentele urinare au extract de afin, echinacee, merisor, medicamentele de spasme au extract de roinita si paducel. Exemple sunt multiple.

Sunt cazuri si cazuri, si se incearca cumva o diferentiere intre medicina clasica si cea naturala. Sunt una si aceeasi, stilul de viata face totul. Oamenii bea si fumeaza, muncesc si se streseaza, mananca dezechilibrat si problemele apar. Alte probleme apar ca de nicaieri, ca mutatii genetice gresite, care, surprinzator sau nu, cel mai probabil vin tot din gene stricate, ce se formeaza tot din dezechilibru, cauzat de predecesorii nostri si dat mai departe noua. Este deja dovedit ca activitatea nociva se da mai departe prin diverse forme de deteriorare a ADN-ului, internetul e plin de ele. Artrite, cancere, boli cardiovasculare, boli de coloana, toata lumea stie ca astea se dau mai departe, oferind slabiciuni copiilor nostri. Cum se formeaza stim bine, mediu toxic, mancare toxica, viata toxica. Istoria noastra e plina de toxicitate si nu mergem deloc inspre mai bine, cu incalzirea globala si plantele modificate genetic care ne distrug practic ADN-ul putin cate putin. Suntem chimie. Suntem si fizica si mecanica si de toate, dar si chimie.

In ce priveste subiectul separarii intre ceva mai grav si ceva mai putin grav, pur si simplu e treaba de analiza, mergi la doctor si te lamureste. Dar alimentatia si suplimentele naturale impreuna cu cele farmaceutice sunt mana in mana, ai studii nenumarate pe pubmed despre fix asa ceva, alimentatie, suplimente si medicamente clasice care impreuna dau un efect sporit vindecarii. Si bineinteles, operatiile, unde e cazul. Iar recidivarile tot prin astea se corecteaza, sunt una si aceeasi medicina, nu mai incercati sa o tot ciopartiti in bucatele, nu are niciun rost, fiecare parte are rolul sau.

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

Exact la asta ma refeream si eu, la:

"Desigur ca in stadii mai avansate de boala, vei avea nevoie de mai mult ajutor, si nu iti ajunge doar dieta, dar asta depinde pur si simplu de caz", ai zis si tu acelasi lucru.
Boala am numit-o defectiune, ca aia e, nu mai merge bine treaba undeva.

Depinde de caz, daca problema e mai avansata adica mai serioasa, sau nu.
Sigur ca si altele ocmbinate cu tratament merge, dar in general cand problema e mai avansata rezultate concrete si rapide le vezi cu tratamentul.

Cine face faza aia cu anume alimente si anume naturiste? Putini. Naturiste mai iau, dar in general medicii zic ca-s frectie.
Omu are nevoie de ceva sa-si continue viata de pana atunci asa cam cum era.
La oamenii majoritari aia cu alimentatie cam pica, ca f putini fac asta, deci trebuie sa le dai ceva sa le fie lor usor.

Merge si cu alimentatie combinata cu medicatia alopata, dar teoretic, ca nu se aplica chiar daca medicii o zic.

Majoritatea nu tin regimul nici daca au diabet sau tensiune ori dislipidemie.
In societatea de azi chestia cu o alimentatie corecta cam pica avand toate otravurile la nas.
Trebuie sa ne adaptam la asta si sa ne fie bine asa, nu avem incotro daca miliardarii au pus otravuri pentru imbogatire.

Ca in mod normal astea trebuiau interzise pe motiv de pericol sanatate publica.
Si rezolvai problema! Ca si la contrabanda nu dadeai tu 200 lei pe o ciocolata, dadeau tot aia mai cu bani, se reducea f mult consumul.
Plus ca nici nu intrai in cercul dealerilor usor si daca aveai bani, ca le era frica ca esti gabor.
Ca si la droguri, la un moment dat dupa anumit nr de clienti, dealerul inchide accesul altora la el.

S-a speculat natura umana stiind ei ca 80 % greu te poti abtine, deci aia "nu manca", nu tine, e in natura noastra dependenta de placere.
Stiau f bine asta.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Medicii slabuti zic ca sunt frectie, nici ei nu cunosc bine fenomenul. Probabil ai observat deja, din linkurile pe care le postez, ca cercetarile respective sunt facute tot de medici, ca doar de cine altcineva? De ce ar fi netul diferit de sfatul medical? Sunt unii si aceiasi oameni, comunicandu-si rezultatele in mediul virtual. Atata timp cat sursa e aprobata, este ok.

Stii care e treaba cu "trebuie sa le dai lor ceva care merge usor"? Efectele cele mai bune se vad in timp indelungat, cu cat timpul e mai scurt, cu atat ai risc de efecte adverse. Vrei pastile sa fie usor? O sa iti iei stricaciune renala ireversibila. Vrei sa faci deodata ce trebuia
sa faci in ani de zile? Nu va merge. Organele o iau in jos, nu in sus, cu calitatea. O belesti daca gandesti asa cand ai dat de stricaciuni, de multe ori nu se mai repara. Nu e ceva simplu, organismul e dificil de mentinut, si lumea isi bate joc si zice ca repara dupa. Nu vei repara, vei face daune mai departe. Nu tin regim nici cand au diabet? Sa fii sanatos tati, te duci in 10 ani si aia chinuiti. Si diabetul se instaleaza din ce in ce mai devreme, de pe la 30.

N-as zice ca miliardarii sunt cei ce pun otravuri in pamant si in mancare. Uita-te mai atent cine ne saboteaza, sunt chiar Gheorghe si Vasile, vecinii tai cei buni care toarna alcool cu vadra ca "omoara microbii". Ca le trebuie pastile de inima si bani rapid sa isi ia nepotii case si masini.

https://youtu.be/I602jNyMSn8?si=SXWOjZ31Tt4HViDA

Pacat sa te dedai la asa ceva, alimentatia si tratamentele naturiste sunt cele mai tari la mentinere pe termen lung. Astea clasice au intr-adevar utilitate cand problema e severa, dar si atunci nu uita ca tot ai nevoie de cele naturale si de dieta, cum se spune peste tot de altfel. Pacientii cu cancer pusi pe radioterapie au rezultate mult mai bune daca beau suc de catina si de sunatoare. Protectia e sporita impotriva distrugerii. Nu e o gluma, e ceva extrem de important, si lumea e prea tampa sa inteleaga ca suntem din natura, traim in natura, si depindem de natura. Unele au efect rapid, altele efect intarziat. In cam orice boala de pe lumea asta, alimentatia si stilul de viata joaca un rol critic in evolutia bolii si vindecarii. Nu exista ca una merge si alta nu, orice doctor sanatos la cap iti va spune de ambele.

Cu medicamentatie puternica vei vedea intr-adevar un efect mai rapid, dar creierul, inima, ficatul, rinichii au de suferit pentru trucurile pe care le faci. Si niciuna astea, din ce stiu eu, nu se mai refac cum erau odata, inainte sa faci astfel de trisari.

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

Si medicii se contrazic unii pe altii se nu se poate, si asta e o problema.

Aia cu efectul rapid ai nevoie la boli pericol, de ex gen Diabet, LDL colesterol, tensiune.
Ca daca stai sa astepti timp indelungat, ori faci un AVC pana atunci, ori faci un AVC instant de la glicemii mari sau te trezesti cu complicatii, ori iar, faci AVC sau infarct de la un LDL mare.
Efectele secundare apar sau nu, depinde de om, unii au unele, altii altele, altii deloc, e relativ aici, dar pana una alta ar trebui sa rezolvi problema repejor.

Poti sa bagi tratament rapid, si dupa un timp cand consideri ca si-ar face altceva efectul, sa reduci tratamentul sa vezi daca efectul bun se pastreaza, daca da, inseamna ca e de la celelalte, dupa aia reduci mai mult si vezi ce efecte bune raman.
Ca asa se verifica.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Da, doar ca tine minte, si la anume forme de cancere, vei lua de exemplu irinotecan, care este numit si glontul de aur impotriva lui, si este extras chiar din natura, din arbori chinezesti. O gramada din tratamente sunt. Tratamentele astea nu sunt asa cum par de diferite, suntem tot parte din natura. Cine le separa si crede in una fara cealalta, ai putea spune metaforic, ca e blestemat sa sufere consecintele deprivarii uneia de cealalta.

| Mosotti a răspuns (pentru shyde):

Totul e sa mearga si sa-i fie omului bine si pe moment, sa se combine cumva sa mearga bine.
Si sa fie bine si a la long.

Dar unii visand asa, renunta la tratementele alopate si iau doar naturiste aseptand efectul ala bun pana ce pica in nas, asta e nasol.
Chiar si la schizo destui renunta ca citesc ei pe nu stiu unde ca naturstu x te scapa de schizo, si aterizeaza legati la spitalul de psihiatrie apoi.

| shyde a răspuns (pentru Mosotti):

Treaba lor, cine iti zice de medicina clasica fara cea naturala face rau. Cine iti zice de medicina naturala fara cea clasica iar face rau. Fiecare cu avantaje si dezavantaje. Sunt dovezi concrete si incontestabile ca ceaiurile, tincturile, extractele de plante rezolva boli grave precum ulcerul, cancerul, hepatita si multe altele premergatoare mortii.

Iata exemplu de tratament cu propolis si lansoprazol, cu reducerea ranilor de ulcer de pana la 87%:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8466107/

Citeste te rog si sectiunea 1.5 despre tratamentele naturale, din care deriva o mare parte din tratamentele anticancer.

Iata exemplu de persoana pe ulei de sunatoare care evita radioterapia si bine face, ca i regreseaza tumora prin tratamentele naturale, dovada aici (Case 2):

https://www.wjgnet.com/1948-5204/full/v7/i11/369.htm



https://www.wjgnet.com/1948-5204/full/v7/i11/369.htm

Iata cum veninul de albina honey bee are eficacitate 100% de ucidere a celuleor canceroase in laborator (atentie la acest detaliu):
https://scrubsmag.com/......shows/amp/

Desi nu va avea aceleasi rezultate excelente in corp, e un ajutor enorm.

Chimioterapia si radioterapia sunt in permanenta dezvoltare, pentru a reduce efectele dezastruoase asupra corpului, pe care multi oameni nu le tolereaza si mor datorita lor. Natura continua sa ofere remedii in acest sens si mai mult de atat, ne ofera substante pe care daca le consumam frecvent, reducem riscul aparitiei acestor boli necrutatoare, fara sa mai trecem prin astfel de torturi.

Desigur, nu-i nimic batut in cuie, operatiile sunt sfinte, si unele probleme le necesita cu desavarsire. Cele doua forme de medicina sunt complementare, sunt una si aceeasi, si cine zice altfel e un tont facut gramada.

| Mosotti a răspuns:

Pai ne hranim sanatos daca mancam cartofi prajiti cu copanele prajite sau cu ceafa de porc prajita si mujdei, pizza, daca mancam savarine, eclere, placinte, croissante, pizza, bomboane, ciocolata, chec, cozonac, prajituri de tot felul, salam de biscuiti, eugenii, ursuleti Haribo.
Daca bem sucuri dar din alea cu zahar.

Nu mai am ce invata la cursul de nutritie ca-s expert deja.
Ce e aia salata? Da-o naiba de salata, nu e buna aia, e nebuna, mai bine 3-4-5-6 placinte cu mere bune rau tare.

Gata, eu sunt castigatorul clar, ce sa tragi la sorti pe unu cu asa un sfat bun?! Sunt castigatorul direct. Nota 11 am.

| relian a răspuns:

Cum ne hranim sanatos? Adica la magazine se vind si mancaruri sau produse nesatoase sau ce anume vreti sa insunuati? laughing
Adevarul este ca mai se vind si mincaruri pentru animale, otravuri pentru insecte, soarci si ce mai se vind.
Intrebatrea asta arata exact nivelul vostru de gindire, adica nivelul celor care administreaza acest website TPU.

Daca cineva spune ceva, care nu va este pe plac rapid si stergeti acele raspunsuri sau intrebari, dar voi veniti cu timpenii, cu intrebari aberante, auzi si tu cum ne hranim sanatos, farfuria sanatoasa laughing

Toate alimentele puse la dispozitia omului in magazine is comestibile, deci is sanatoase sa le consumam, ca de nu erau, nu mai se vindeau.

Sa maninci sanatos, inseamna de fapt sa maninci cit trebuie, cit are nevoie organismul si ce este f important sa maninci doar atunci cand iti este foame.Nu trebuie sa maninci 3 mese pe zi, nu trebuie sa maninci ca asa maninca toata lumea, nu trebuie sa maninci dimineata la prinza sau seara, maninci atunci cand organismul iti cere mincare.La fel si cum bei apa, ce spun unia sa bei apa nu stiu citi litri pe zi, aia is dusi de acasa, bei apa cand iti cere organismul, nu-i dai tu sa fie acolo laughing Orice in exces este daunator, te ingrasi, faci colesterol, luarea in greutate atrage dupa sine boli si chestii de genul asta.

Ati vazut voi animale salbatice sa manince asa intruna? Dai tu unui leu dupa ce el a mincat ceva, orice, poti sai dai cei place lui cel mai mult, nici nu baga in sama, se plimba antilopele alea pe sub nasu lor cand sunt satui, deci maninca cit are nevoie si doar cand ii cere organismul, cand simte nevoia sa manince.

Voi daca aveti acasa animale de companie le fortati sa bea apa, puteti sa fortati animalele sa bea apa, sau sa manince 7 mese pe zi ca asa vreti voi? Animalu maninc cit ii cere lui organismul si bea apa cand ii este sete, aia e tot.

Nu vad ce concurs vedeti voi in treaba asta. Maninci orice ai acasa, maninci ce iti permiti, dar totdeauna sa maninci cum am spus cu masura si ndoar cand iti este foame
Si apa daca bei in exces mori, deci mori pe bune.

Ar trebuie ca utilizatorii de pe aici sa va baneze, sa vina toti si sa va dea peste nas cu rahatu asta de intrebare, sa va faca sa il stergeti, asa cum si voi stergeti comentarii, unele fara nimci rau in ele.

Ori este bine sa lasati intrebarea si sa lasati si raspunsrile sa vada cei care intra aici cit va duce mintea.
Daca vreti sa faceti reclama la ceva alimente, bagati reclamele respective, nu aratati cit sunteti de slabi.

| SilentRain a răspuns:

3 cafele pe zi și un pachet de țigări

| TimberWolf a răspuns:

Fructe, legume astea sunt bune ca poti sa faci vin din ele.

| Madaxo97 a răspuns:

Ne hrănim sănătos consumând cate puțin din toate, fără restricții. Niciun aliment nu este bun sau rau, depinde foarte mult de cantități

| 1997onur a răspuns:

Dulciuri

| KovacsB a răspuns:

Cu gandaci de la UE, lacuste fara colesterol, viermi fara gluten, larve fara lactoza, bun bun bun.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Bag câte o pizza la 2 săptămâni, mai o shaorma sau un Sandwich săptămânal, mititei când am pofta. Ceafa la grătar când e vreme sa faci în aer liber. Mai o bere fără alcool cu arome, un suc cam o data la săptămâna. Oricum nu trăim vesnic, oricât de sănătos am manca. Sănătos e sa manci din fiecare mai mult sau mai puțin părerea mea. Eu miel, ied, iepure sau vițel nu mănânc. Dar cel mai bine e sa bei apa naturala. Nu mănânc de la KFC sau MC Donald.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte bine ca faceti asta, nutritia este foarte importanta. Ar trebui introdusa in programa scolara.
Nu voi patricipa la curs, am facut dejaun curs si m-a ajutat foarte mult sa am o conditie (sanatate) fizica buna.

| simplaexistenta a răspuns:

Poti sa te hranesti sănătos consumând alimente cu lista de ingrediente simpla, fara adaosuri sau mai stiu eu ce. Daca zaharul apare printre primele trei ingrediente, clar acel produs este deja nesanatos. In fine, poti sa fii sigur de ce contine hrana ta, cultivandu-ti si crescandu-ti singur sursele de mâncare

| enigmatically a răspuns:

Mananci sanatos si gandesti sanatos

| VasileRapidistu13 a răspuns (pentru enigmatically):

Tu ce zici alimentația influențează gândirea?

| DrMihailoviciS a răspuns:

Fructe, legume, lactate...

| DrMihailoviciS a răspuns:

Papă bun

| Maraa345 a răspuns:

rolling on the floor

| ponturi a răspuns:

Interesant, ca si principiu de alimentatie se zice ca nu este indicat sa incepem ziua cu o masa de fructe., ideal ar fi zilnic sa consumam legume mai multe, sa bem apa cu 30 de minute inainte de masa si la fel dupa masa.

| manuemanoil a răspuns:

Pentru a ne hrăni sănătos, este important să înțelegem că nu există o rețetă unică pentru alimentație sănătoasă care să funcționeze pentru toată lumea. În schimb, putem adopta unele principii generale care ne pot ajuta să ne construim o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Alege alimente proaspete și neprocesate cât mai des posibil: încearcă să incluzi cât mai multe fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe în dieta ta.

Limitează consumul de alimente procesate și fast-food: acestea sunt adesea bogate în grăsimi, zahăr și sare.

| Alissia97 a răspuns:

3 mese pe zi si doua gustari sanatoase.
mancare gatita
la micul dejun- o portie de lapte cald cu fulgi de porumb
gustarea 1-un mar/o para
la pranz-o ciorba de vita+un piure cu pulpite
gustarea 2-o felie de chec/placinta de mere facuta in casa
la cina-un iaurt si o felie de chec facut in casa.

| Lambruzau a răspuns:

Succes

| Anonim430 a răspuns:

Să mâncăm alimente din toate grupurile, cam 3-4 porții de fructe și legume, 2-3 porții de cereale, paste sau pâine, 2 porții de carne sau proteine și lactate și cel mult o porție de dulciuri pe zi

| ADK2 a răspuns:

Un pic cam greu cu răspunsul în zilele noastre.

În primul rând, trebuie evitat pe cât posibil comerțul, deși tot o să mai fim nevoiți dintr-un motiv sau altul să apelăm la el. Este mult de zis, nu știu cine o să îmi creadă varianta proprie dar rog cine nu mă crede să se mai intereseze, nu oblig pe nimeni să trăiască așa, este doar varianta proprie cercetată destul de bine deoarece eu unul m-am îmbolnăvit din cauza comerțului și a vieții toxice de zi cu zi. Ca să mâncăm sănătos, trebuie să și trăim sănătos în viața de zi cu zi, altfel e aproape degeaba. Ca să trăim sănătos, trebuie să evităm pe cât posibil mediul urban, care pe termen lung ne face mai mult rău decât bine. Părerea mea este că aproape degeaba te hrănești sănătos, cu produse țărănești, dacă mediul în care stai este insuportabil corpului uman iar pe termen lung afectează serios omul (locuiești la bloc într-un oraș foarte aglomerat și-n zone foarte gălăgioase, aglomerate și lipsite de spațiu, omul nu e făcut să trăiască în așa mediu nici măcar o zi, oricât ai crede că te-ai obișnui garantez că o iei razna sau ajungi să mori mai repede). Trebuie căutat sau făcut de la zero (pentru cine are bani) o casă într-un loc cât mai liniștit, care să garanteze existența unei vieți fără stres oferind libertatea la orice - spațiu cât mai mult, atât în casă cât și afară, liniște sau doar sunetele naturii ori a animalelor etc, garantez că în acest ritm o să te vindeci de la sine însă și alimentarea trebuie în continuare controlată. Dar garantez că nu mai ajungi nici să iei atâtea pastile într-un mediu care nu prea s-a întâlnit anxietatea și stresul, unde nu te deranjează nimeni și nici nu ești în vreun pericol dacă știi să alegi și locul potrivit.

Revenind la subiect, pentru cei ce stau la curte (mai ales la țară, locul cel mai potrivit) aceștia trăiesc de regulă mai sănătos datorită alimentelor premium de care beneficiază chiar în ograda proprie. Mulți își cresc legumele (și ceva fructe) în grădină, ceva păsări care ei știu cu ce le hrănesc, apă (unde există) pur gustoasă și sănătoasă, fără clor și calcar, iar viața liniștită care îți oferă aceste aparent condiții banale (dar care la bloc nu o să le ai în vecii vecilor, nici la multe case, mai mult din cauza spațiilor care sunt mici la orașe, nu vreau să mă înțelegeți greșit că arunc doar cu noroi în această parte, dar vedeți și voi că nu mai e viața de oraș cum o visau mulți ca acum mult mai mulți ani în ciuda condițiilor care cică s-au îmbunătățit, și asta din cauză că a dispărut simplitatea iar lumea s-a tot înrăit mai ales în acest mediu). Însă grădina proprie, îți aduce și fericitul sentiment când consumi ceva crescut de tine și nu cine știe ce otravă din comerț și importată, într-adevăr, ca să mănânci legume și fructe chiar bio trebuie să te și ții de grădină (sau să știi de unde să le iei, sunt și unii care vin cu lăzile de tot ce vrei de la țară în blocuri și după fac o cărare în toată casa și după puțin timp s-a stricat tot), necesitând cei drept timp, putere fizică și cunoștințe pentru întreținerea grădinii. Dar pe termen lung, garantez că merită.

În altă ordine de idei, pentru o viață sănătoasă trebuie să revenim un pic și la metodele mai vechi dar care sunt mult mai benefice omului. Unu la mână - mâncarea obținută trebuie conservată în anumite condiții și nu pe termen de cine știe câte luni bune. Chiar și un gem de fructe, trebuie sterilizat și conservat doar în borcane de sticlă și apoi depozitate în beci, nu în caserole de plastic care nu sunt ermetice și la temperaturi de peste 15-20 de grade ținute într-un colț din casă sau ocupând jumate din frigider (că unii nu au balcoane nici măcar la apartamente, și chiar dacă au - la unii e mai cald acolo decât în restul casei), apoi să miră de ce s-au stricat atât de repede. Doi la mână - făina și mălaiul trebuiesc luate de la moară (sau dacă poți să-l obții tu, și mai bine), uleiul alimentar trebuie înlocuit cu untura de porc, care la fel să fie și el conservat la rece chiar și după utilizare. Faceți odată mămăligă cu mălai de la moară și apă de izvor într-un ceaun la foc de lemne (sau pirostrii) și presărați pe fundul lingurii de lemn un pic de untură, eventual la final puneți un pic de lapte (și când zic lapte, nu mă refer la laptele cu apă chioară de Carrefour, ci la laptele direct de la vacă) cu restul de mămăligă din ceaun și lăsați să mai fiarbă puțin, vă garantez pe deplin calitatea lui față de mălaiul de la Profi, apă cu calcar de la robinetul din bloc și făcut la veșnicul gaz. Trei la mână - gazul trebuie înlocuit pe cât posibil cu lemne, e drept că e mai costisitor dar calitatea mâncării este total alta și chiar și căldura la lemne este mult mai bună decât cea de la gaz. Gazul nu este o invenție proastă, dar nu oferă prea multă calitate. Trebuiesc evitate plasticăraia și toate mizeriile pe care le-a adus sec. 21, sau cel puțin modul cum le folosim cei mai mulți dintre noi. Plasticul întreține doar pe termen scurt, pe când sticla și metalul (mai ales ce e inoxidabil) pe termen mai lung, evident depinde și temperatura. Evident sunt mai scumpe, dar sunt și destule lichidări de stoc care se cumpără și mai ieftin ca plasticele (plasticele se rup cu prima ocazie).

Din păcate, destui oameni și cu jumătate de secol de existență cred că viața lor e bună și la bloc, deasupra unui bulevard circulabil intens și cu alimente de tip gunoaie cumpărate din Penny că "e mai aproape". M-a amuzat copios să aud că o salată importată din nu știu ce țară cu nu știu ce, la fel importat, făcute în tigaie cu ulei alimentar (de oricare ar fi, dar mai ales că era și unul ieftin) și la gaz că e... BIO rolling on the floor

Oameni buni, acum (mă rog, de 30 și un pic de ani) nu mai e dictatura comunismului, cum făcea Ceaușescu ce vroia din noi (să ne înghesuie în blocuri și să împărțim cu el totul, că terenurile îi trebuiau pentru altceva, nu mă înțelegeți greșit - comunismul a fost bun doar pentru 3 lucruri - industrie, ceva disciplină și o viață mai sănătoasă, bine că nu știu cât existau pe atunci chimicalele de astăzi, în rest nu știu ce a adus bun), faceți ce credeți că e mai bine pentru sănătatea voastră că azi există mult mai multă libertate de alegere. Eu sunt de părere că decât să îmi fac timp pentru boală (și probabil să cheltui și mai mult pe medicamente și alte tratamente) mai bine îmi fac timp pentru sănătate. Nu am mai mult de o viață să mi-o pierd inutil, în locuri nepotrivite și cu oameni nepotriviți lângă mine. Vorba aia - dacă te rănesc, ca și pantofii, înseamnă că nu sunt potriviți. Păcat că la mulți maturitatea nu vine o dată cu vârsta, cei 50-60 ani (și nu numai) trăiți la unii nu garantează și aceiași ani de maturitate. În rest, numai bine!

| AloneMan2427 a răspuns:

Ce adevar graieste vocea poporului

| RobertVaka a răspuns:

Si cu ce ajuta cursul asta, de cine e recunoscut?

| Daniela19988 a răspuns:

Fructe de mare

| Vladislav2020 a răspuns:

Daca v-ati vaccinat hrana sanatoasa este ultima voastra problema.

| Șarpe375 a răspuns:

De la mult zahăr facem diabet, de la chipsuri și sucuri consumate zilnic crește colesterolul rău (HDL). Deci ne hrănim sănătos. Nici multă sare nu este bine să consumăm deoarece poate provoca hipertensiune arterială. Alcoolul nu trebuie consumat deoarece dacă este consumat de persoanele sub 18 ani vine poliția pentru violarea băuturilor alcoolice dar nici cei peste 18 ani nu trebuie să-l consume putând provoca diabet, hipertensiune, ciroză, nebunie și moarte prin ciroză, paralizie sau pierderea echilibrului. Totodată alcoolul accelerează îmbătrânirea. De asemenea nu trebuie să consumăm carne în exces.

| kuhuayedikaalzemuaze a răspuns:

Nu mancam, suntem barbati adevarati, ne mancam unu pe altul

| MicuMaria a răspuns:

Buna!
E un curs foarte interesant, as vrea sa invat cum pot combina alimentele pentru a avea o dieta echilibrata, cum imi pot mentine o silueta, nu sa slabesc, ci doar sa ma mentin si mai ales cum pot invata sa ma opun tentatiei de a manca multe prostii. Desi nu cred ca acest lucru se invata la curs, dar poate niste informatii utile, niste tips&tricks primim, sper.

| Mosotti a răspuns (pentru MicuMaria):

Nu cont cum combini alimentele atat timp cat fac parte din lista care am zis-o eu aici, le combini cum vrei.
Dieta echilibrata trebuie sa aiba 50 % carbohidrati, 20 % proteine si 30 % grasimi (din alea bune, din peste, carne slaba).
Cam asa trebuie sa aiba mesele pe o zi, se fac trei mese din ce am zis, si gata.

Iar daca nu te ingrasi, poti manca si ce nu trebuie, ca nu conteaza.
Nu e prea sanatos, dar zic ca idee, dar cine vrea doar sanatos, am zis tot ce trebuia.

De ce sa te opui tentatiei? Daca nu te ingrasi inseamna ca nu abuzezi, si e f bine.

Întrebări similare