| Razzvan1612 a întrebat:

Conteaza la ce ora ma pun in pat daca tot atatea ore dorm? Are vreo influenta cu creșterea sau cu sănătatea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

DA.
Se numeste ritm Circadian. Este vital pentru buna functionare si procesele de refacere ale organismului.
https://www.nirvananaturopathics.com/......body-clock

| LisaJulie a răspuns:

Se spune ca la ora 22-23 corpul se regereaza cel mai bina iar daca nu te culci la orele astea sanatatea se deterioreaza ca in cazul meu care adorm pe la ora 2-3 dimineata

| Invictusman2025 a răspuns:

Fa înot și baschet daca vrei sa mai crești puțin.

| Razzvan1612 explică (pentru Invictusman2025):

Am inceput sa fac streching dimineata si seara ca am vazut ca conteaza mult
Si vreau sa incep sa fac bachet din 9 sept

| Cipi1212 a răspuns:

Ca să ai un somn odihnitor trebuie să te duci la culcare la ora 9.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nanism nu e o categorie de înălțime. Este deficit de creştere din cauza glandei hipofize. Poți avea 130 cm şi să nu ai nanism.

Nu contează la ce oră dormi şi la ce oră te trezeşti. Trebuie să accepți lucrurile aşa cum sunt.

| Cinic a răspuns:

Iti inteleg frustrarea cu inaltimea, dar tu ai facut o obsesie din asta. Si nu este sanatos deloc pentru sanatatea ta mintala. Daca la 21 vei avea 1.60-170, esti ok. Nu intri in categoria nanism. Nu te mai panica.

| Concurs2025 a răspuns:

Da, conteaza! Vrei sa cresti, bea lapte dimineata si iesi afara sa te vada soarele si fa cateva sarituri. Vitamina D fixeaza calciul in oase si ajuta cresterea. Mananca zilnic oua fierte sau o friptura de pui la gratar si ai rezolvat problema.

| Nahduiaka a răspuns:

Contează pentru sănătatea ta psihica. Creierul se odihnește cel mai bine undeva intre orele 22-2 cv de genu'. Ala e mom cel mai profund al somnului