| AnaaaaaConstantin22 a întrebat:

Cred ca am anxietate sociala ...cum pot scapa de ea? sau cand sunt in situatii stresante ( cand ies la tabla ) cum pot sa fiu mai calma?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdrianBica a răspuns:

Anxietatea = lipsa increderii de sine. Increderea in sine se construieste prin socializare si prin setarea unor obiective marunte, dar care sa-ti produca satisfactie pentru ca le-ai facut. Increderea de sine insa nu vine precum un tatuaj: odata facut - acolo a ramas. Ea, increderea de sine, trebuie antrenata precum sportivii isi antreneaza muschii la sala. Eu unul mi-am setat obiective pentru inceput: o zi in care sa deschid eu o conversatie cu oricine(cunoscut sau strain) si o zi in care sa iau pauza si sa ma felicit pentru progresul pe care l-am facut in ziua anterioara. Si tot asa, zi dupa zi am remarcat in timp ca ma trezeam in mijlocul discutiilor fara sa-mi dau seama. Nu uita ca noi, oamenii, suntem fiinte sociale. Lipsa socializarii duce la o stare de nervozitate, neliniste, anxietate, depresie, etc... Anxietatea o mai poti dezarma si din mentalitate. Daca tu intelegi macar pentru o secunda ca esti cea mai tare tipa care exista pe lumea asta ai facut deja diferenta, trebuie sa gandesti astfel si de fapt nici nu te mint. Stiu asta pentru faptul ca ai cautat cel putin un raspuns. Stiu ca poti. O zi frumoasa!

2 răspunsuri:
| simplegirl2 a răspuns:

Hei...cam asa eram si eu cand am intrat la liceu; iminenta rusine cand ma scotea la tabla, eram cam timida intr-un grup de persoane si altele.Eu iti sugerez ca ar trebui sa ai mai multa incredere in tine, sa nu te gândești la ce or zice altii ca te asigur ca nimeni nu are treaba cu asta; fii calma, zâmbește si gândește-te la ceva frumos cand esti intr-o situație mai stanjenitoare

| SelfieWild a răspuns:

Asa sunt si eu