| CelCareRamaneInUrma a întrebat:

Cred ca am autism, mai exact asperger sau autism cu grad ridicat de functionalitate.De cand eram mic mi-a fost foarte greu sa ma integrez si mereu am fost foarte introvertit si o tinta usoara.Mai pot fi diagnosticat la 25 de ani ca sa mi se zica sigur si sa stiu 100% ca am autism? Ar explica multe lucruri si m-as simti usurat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Un psiholog specializat pe autism te-ar putea diagnostica.
Insa ce spui tu acolo nu e autism. Este sensibilitate.

| ioana748 a răspuns:

După 18 ani nu se mai pune diagnostic din spectrul autist.
De obicei se foloseste un diagnostic din spectrul schizotipal.
Insa, un psihiatru si un psiholog clinician te ajuta sa deslusesti ce se intampla si poate ti se gaseste si o schema de tratament.
Trebuie sa mergi la medic daca nu te simti bine.
Multa sanatate,

| Mindfulness a răspuns (pentru ioana748):

De unde știi tu atâtea despre psihologie scumpica? happy

| ioana748 a răspuns (pentru Mindfulness):

Ceva probleme in familie.happy
Am devenit pasionata.happy

| Mindfulness a răspuns (pentru ioana748):

Am înțeles. Se vede, le cam ai laughing

| ioana748 a răspuns (pentru Mindfulness):

Multumesc,si tu laughing
Mai glumim si noi.

| TimberWolf a răspuns:

Multi autisti aici pe TPU, asta e clar.

| Cipi1212 a răspuns:

Cred că da.

| Mindfulness a răspuns:

Sunt multi pe aici cu așa ceva dar nu recunosc! Nu se știe dacă e autism,poți fi și antisocial,sau sa suferi de o tulburare schizoida,sau sa fii foarte anxios. Poti fi,dar daca e așa majoritatea am fi așa de pe TPU ca tine,mai ales cei care stau mult pe TPU.
Și eu am probleme cu integratul.
Eu cred că ești antisocial,daca nu îți place munca și nici oamenii, și nu te poți integra ești antisocial nu autist. Citește despre tulburarea antisociala! Sa știi că nu toți antisocialii sunt bătăuși, hoți, criminali, scandalagii, dar mai toți mai mult de 3 luni, 4 nu pot lucra, asta e maximul, nu place munca deloc și responsabilitatea.
Daca ești autist poți să îți faci pensie.
Multi de pe TPU nu ne putem integra în societate, nici măcar în propriile familii.

| Ryumex a răspuns:

Asa si? ce vrei? sa-ti citesc o carte de noapte buna? du te frate la doctor vi pe TPU si pui intrebari astepti sa ti confirme altii daca esti autist sau nu... generatie de trolli

| Claudiu193729 a răspuns:

Asperger însemna autism cu grad scăzut de funcționalitate, adică autism dar cu simptome mai ușoare, dar că sa ai autism trebuie sa ai mai multe simptome, uite aici niste Semne și simptome ale autismului la adulți

Persoanele cu autism pot găsi unele aspecte ale comunicării și interacțiunii sociale provocatoare. Ei pot avea dificultăți în relaționarea cu oamenii și înțelegerea emoțiilor lor. Adulții cu autism pot avea, de asemenea, modele de gândire și comportament inflexibile și pot efectua acțiuni repetitive.

Semnele și simptomele comune ale TSA la adulți pot include:

-dificultăți de a face conversație
-dificultăți de a face sau de a menține prietenii strânse
-disconfort în timpul contactului vizual
-provocări cu reglarea emoțiilor
interes extrem pentru o anumită temă
-monologuri frecvente pe același subiect sau subiecte
-hipersensibilitate la sunete sau mirosuri care nu par să-i deranjeze pe ceilalți
-zgomote involuntare, cum ar fi o tuse repetitivă ca să își curețe gâtul (dres vocea)
-dificultate în înțelegerea sarcasmului sau a idiomurilor
lipsa de inflexiune în vorbire
interes limitat pentru doar câteva activități
-preferinta pentru activități solitare
probleme de citire a emoțiilor celorlalți
-dificultăți de înțelegere a expresiilor faciale și a limbajului corpului
-încrederea în rutinele zilnice și dificultatea de a face față schimbării
-comportamente repetitive
anxietate socială
-abilități superioare într-un anumit domeniu, cum ar fi matematica sau alte discipline
-necesitatea de a aranja articolele într-o anumită ordine.