| raulrott a întrebat:

Cred ca am psoriazis, cu ce as putea da sa dispara? La doctor nu vreau sa ajung

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| iamprettybored a răspuns:

O doame... De ce nu vrei să ajungi la doctor? Ce crezi că-ţi face? Te mănâncă?

Psoriazis e o condiţie care poate deveni foarte severă... Am văzut cazuri cu persoane cu toată pielea corpului acoperită de pete roşii, care provocau o usturime greu de suportat.

Eu zic să te duci la medic să te indrume pe drumul cel bun. Ca să n-ajungi aşa.

Multă sănătate!

| ibaal a răspuns:

In cazul acesta numai dermatologul te poate ajuta!
Nu lasa sa treaca timpul!
happy
Leacurile babesti nu isi fac efectul, ba chiar inrautatesc.

| Vvistula a răspuns:

Noi nu putem face psoriazisul sa dispara, dar doctorula ar avea o sansa, asa ca incearca.

| gothicbat a răspuns:

Și cum ai vrea să te ajute lumea de pe TPU? să-ți recomande fel și fel de tratamente "naturiste" (gen: aplică mămăligă și praz cu 3 ore înainte de culcare pe pielea afectată)?
Fii serios și mergi la medic, un om avizat e singurul care te poate ajuta și-ți poate da un tratament.

| QuelQui a răspuns:

Numai la medic si numai cu tratament sever, igiena severa...

| sierra1 a răspuns:

"Cred ca am psoriazis,... la doctor nu vreau sa ajung"

cred că mergând des la biserică și rugându-te cu sârg, poate-poate reușești ceva

| TincutaNitu a răspuns:

E alegerea ta daca mergi sau nu la medic. Pe de o parte inteleg de ce nu vrei sa te duci la medic, insa nu strica, macar sa afli o parere si pentru confirmarea diagnosticului. Nu te obliga nimeni sa urmezi tratamentele prescrise. Multe dintre acestea trebuie utilizate pe termen lung si chiar nu pot controla simptomele in totalitate. Motivul este ca nu se lucreaza la alimentatie si alte elemente ale stilului de viata.

Se considera ca psoriazis este rezultatul utilizarii gresite a grasimii de organism. Astfel ca, alimentatia trebuie sa excluda toate alimentele puternic procesate si produsele de origine animala, precum si sa limiteze nucile, alunele, semintele, uleiurile. Nu manca citrice, zahar, faina alba, alimente prajite.

Alege sa consumi alimente proaspete (fructe si legume), cereale (ovaz, orez, mei, porumb) si fasole, naut, mazare, linte, cartofi, dovleac). Creste aportul de fibre treptat pentru a evita disconfort abdominal.

Bea apa, ceaiuri (trei frati patati, trifoi rosu). Nu stiu daca functioneaza, insa nu vad de ce nu ai incerca bai cu ghimbir si comprese cu papadie. Experimenteaza si vezi ce functioneaza la tine.

Daca te duci la medic, intreaba de alimentatie si alte schimbari pe care le poti face. Cere-i parerea cu privire la tipul de alimentatie pe care te decizi sa il urmezi.