| Elelena65 a întrebat:

Cred că am sinuzita cronică. Eu mereu iarna port căciuli pentru că dacă simt puțin frig la cap mă ia durerea îngrozitor. Astăzi crezând că este cald nu mi am mai luat caciula și am mers destul de mult pe jos iar la un moment dat a început să bată vântul rău, eu neavând căciulă și glugă la geaca nu mi-am pus nimic în cap și când am ajuns acasă a început să mă doară capul îngrozitor de tare pe partea stânga,simțeam cum îmi pulsează, îmi venea sa vomit de la durerea de cap. Eu sunt sigură că este de la sinuzita. Întrebarea mea este pot păți ceva mai grav de la această durere de cap, se poate transforma în meningita? Îmi trece în câteva zile dacă iau pastile pentru durere sau e mai grav? Momentan am luat un nurofen pentru durere dar nu cedează durerea, acum ma doare cu frunte cu tot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Feri5 a răspuns:

Este posibil să fie vreo infecție. Până la urmă, sinuzita e o infecție a sinusurilor. Din ce descrii tu, cred că sunt sinusurile frontale, dacă te doare fruntea. Probabil s-a făcut o inflamație. Da, sinuzita frontală e periculoasă, se poate extinde la meningele cerebral și poate da meningită.
Încearcă un analgezic, sau un antiinflamator, o aspirină sau un paracetamol.
Dar cel mai bine ar fi să mergi la medic.

Sănătate multă și Doamne ajută!

| Elelena65 explică (pentru Feri5):

Mulțumesc. O să merg zilele acestea la medicul de familie dacă nu îmi trece

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Foloseste un Neti Pot si fa-ti spalaturi nazale cu sare de mare. Fierbi apa, sterilizezi vasul mai intai, torni apa fierbinte si o lingurita de sare. Lasi sa se racoreasca pana ajunge la temp corpului.
https://www.youtube.com/watch?v=sKlpRjgriGM

Poti face inhalatii. Este uleiul pentru aromaterapie Hapciu de la Fares, special pentru inhalatii.

Si mergi la medic, nu sta cu dureri de cap!

| Elelena65 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Trebuie sa iau și antibiotic?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

N-ai de unde sa-l iei, se elibereaza doar cu reteta.
Mergi la medic, nu intreba pe net!

Am acasă de când mi-a dat medicul pentru răceală

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Elelena65):

Trebuie sa mergi la medic!

Am fost dar nu mi-a recomandat să iau antibiotic