| cristinna23 a întrebat:

Cred ca stiti operatiile cu laser, as vrea sa siu mai multe, adica cat dureaza si in ce conditii(adica anesteziat) si care e varsta la care se poate opera ochiul miop.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sk8er12311 a răspuns:

Eu am făcut această operaţie în urmă cu 4 ani, în Bucureşti. Procedura se numeşte de fapt LASIK ("laser-assisted in situ keratomileusis").

În mod normal nu ar fi fost necesar să o fac, având o miopie mică la data respectivă (-1 la un ochi şi -1, 25 la celălalt), dar pur şi simplu mă enerva purtarea ochelarilor, necesari mai ales la condus sau la televizor, aşa că mi-am luat inima în dinţi şi am pregătit cei 1100 USD cât costa la vremea respectivă. Desigur că am studiat zeci de pagini de internet pentru a mă documenta mai întâi.

Într-o primă şedinţă mi s-a luat doar un interviu general, s-a efectuat o consultaţie oftalmologică obişnuită, apoi am fost dus la un aparat care practic realizează o hartă în relief a corneei, cu o precizie de ordinul micronilor. Intervenţia propriu-zisă a avut loc o lună mai târziu şi a fost efectuată de un medic din Israel, având multă experienţă cu astfel de operaţii (din câte am auzit). Pare amuzant, dar singurul moment neplăcut pentru mine a fost cel iniţial, când mi-au pus nişte picături cu rol antiseptic şi anesteziant în ochi, care pişcau ca naiba. Senzaţia neplăcută dispare însă rapid. Intervenţia propriu-zisă e floare la ureche. Globul ocular este fixat de un dispozitiv special. Chirurgul face o mică incizie pentru a desprinde un flap corneean (nu simţi absolut nimic dureros), ulterior prin deschizătura astfel făcută acţionează raza laser, care "decupează" din cornee atât cât este necesar şi unde este necesar, conform hărţii făcute anterior.

În tot timpul operaţiei un al doilea medic stă de vorbă cu tine şi îţi descrie exact ce se petrece. Personal, am fost foarte bine dispus, poate chiar prea bine, că i-am făcut şi pe medici şi asistente să râdă de bancurile mele. Ulterior mai petreci cam 30 de minute într-o cameră alăturată, cu un bandaj pe ochi, după care poţi să pleci acasă. Încă de la drumul spre casă, din taxi, am remarcat diferenţa. Vedeam cu claritate şi puteam citi de la distanţă mare numerele maşinilor. Vederea continuă să se amelioreze în zilele următoare. Se recomandă folosirea unor picături vreme de cîteva săptămâni sau chiar luni.Pentru aceasta operatie trebuie sa ai minim 18 ani

0 răspunsuri: