| valentin_6918 a întrebat:

Crederi cumva ca industria farmaceutica mondiala intretine bolile si le cronicizeaza intentionat?
Credeti ca putem face ceva?
http://www.petitieonline.ro/......82048.html

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mariusres a răspuns:

Valentin, imi pare rau sa-ti spun, dar esti un mare ignorant. cum poti sa spui in anul 2009 ca gradul de sanatate a populatiei si media de viata scade?! wtf? cand te-ai uitat ultima data pe niste statistici privind speranta de viata in europa si sua? tarile sarace care folosesc leacurile babesti si produsele naturiste au cele mai bolnave pupulatii! crezi ca e o coincidenta ca tarile cu sisteme medicale bune si acces facil si relativ ieftin la medicamenete stau cel mai bine la capitolul asta?! (sua, ue, australia, japonia)? speranta de viata la nivel mondial la inceputul sec XX era cam de 35 de ani, astazi depaseste bine 60. si asta la nivel mondial, ca in japonia, de exemplu speranta de viata e de 82.07 ani!

spui ca esti bolnav cu inima si pentru asta folosesti produse naturiste. si eu am probleme cu inima. hai sa-ti dau un sfat. mie de exemplu nu mi s-au prescris medicamente inca si nu am simptome, dar asta nu inseamna ca pe viitor nu voi lua medicamente, chiar daca nu am simptome si persista impresia ca le iau degeaba. tu nu poti privi enzimele si moleculele din inima ta sa vezi cum se comporta. niciun medicament pentru inima nu o sa-ti agraveze boala, eventual ramane fara efecte.

viata sanatoasa si regimul alimentar e esential in cazul nostru, dar asta nu inseamna ca daca mi se vor prescrie medicamente vreodata eu ma voi incapatana sa mananc buruieni ignorand medicatia. e totusi viata mea in joc.

inca ceva, pretul medicamentelor reflecta atat profitul patronilor(nu suntem comunisti sa facem munca patriotica), dar mai ales investitiile in cercetare! tu stii cat costa sa produci si sa scoti pe piata un medicament sau vaccin nou? sau tu crezi ca spui o rugaciune si pupi 2 icoane si gata! avem medicamente?

daca tu crezi ca viata e un punct intermediar atunci ti-o vei trai ca atare, mediocru, cu sperante false ca undeva, candva va fi mai bine. alegerea ta.

7 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Cristi21 bravo... un raspuns foarte complet si la subiect... exact asta gandesc si eu... nu cred ca petitia aceea ar trebui sa o semneze multa lume e o porcarie... cum poti sa incurajezi oamenii sa se trateze dupa ureche... cristi are dreptate de aceea suntem asa de amarati... ne tratam dupa ureche... medicamentele administrate corect, la timp, dupa gramaj si kg corpi salveaza vieti... sau uitam ca sunt medicamente fara care unii dintre noi nu ar mai fi ...priveste numai diabeticii... ce ar trebui sa renunte la insulina? e drept ca diabetul se poate intretine cu un regim alimentar corect insa totusi sunt persoane care nu pot sta fara... sau cei care au avut un trasnplant de inima... iau medicamente pe viata fara care inima nu ar mai rezista... si cate cazuri mai sunt...

| mariusres a răspuns:

Alta teorie a conspiratiei. daca tu crezi asta eu te invit sa nu-ti mai administrezi niciodata medicamente. sa vad, vei trai oare mai mult daca nu te "imbolnaveste si cronicizeaza" industria farmaceutica?

| nightluser a răspuns:

Nu cred ca poate fi vorba de asa ceva...
Principalii vinovati cred ca suntem CHIAR noi, pentru ca preferam automedicatia, in loc sa consultam medicul sau chiar farmacistul in privinta utilizarii unui medicament.
In ultimul timp abuzul de medicamente a luat o amploare fara egal, asta si pe fondul situatiei financiare precare, stress-ului si lipsa timpului necesar pentru a efectua o vizita la medicul de familie.
Cred ca principala cauza a acestei "maladi" o constituie o lipsa GRAVA de educatie sanitara a populatiei, in special la tineri.

| valentin_6918 explică:

@cristi O intrebare legata de ce crezi tu nu denota o convingere personala de-a mea. Se implinesc 3 ani de cand nu am mai luat medicamente deloc. Am fost diagnosticat cu aritmie cardiaca acum 10 ani, in anul 1 de facultate. Mi s-au prescris 6 medicamente diferite si am fost "etichetat" pe viata de catre acel nene doctor; am scapat de grave probleme prin acupunctura si terapii naturiste. Ideea din spatele intrebarii era daca putem face ceva cu adevarat, cu exceptia ignorantei, care e cea mai facila solutie a maselor. Urmareste topul firmelor la nivel mondial si vei vedea ca, paradoxal, cele din ind farmaceutica stau super bine. Suspect, in conditiile in care gradul de sanatate al populatiei scade vizibil, ca si speranta de viata.
Inca ceva, am trecut de faza in care imi doream sa traiesc pentru totdeauna. Pentru mine viata e doar etapa intermediara. Traim in fiecare zi intr-un punct intermediar. De ce viata asta ar fi altfel?

| valentin_6918 explică:

@cristi:
1. Daca folosim invective dupa ce ne cunoastem din 3 vorbe pe net, nu stiu care dintre noi este ignorantul.
2. Daca etichetam un intreg sistem/univers, ne arogam capacitatea de a vedea global ceva din care, culmea! Facem si noi parte.
3. Ce este in mine este si in tine. Oamenii au peste 30000 de trasaturi. Le au pe toate. Adica sunt comune. Psihologii incadreaza insa oamenii dupa trasaturile -5 principale/ 10-15 cardinale. Daca o trasatura iti iese des in fata sau o judeci, este sigur neasezata in tine. Sfatul meu este sa fii mai atent la propria ignoranta
4. Este adevarat, aveam o perceptie eronata despre speranta de viata la inceputul secolului. Multumesc pentru informare. Insa, vad ca lauzi speranta de viata din Japonia:
"In the early 1990s, there were nearly 191, 400 physicians, 66, 800 dentists, and 333, 000 nurses, plus more than 200, 000 people licensed to practice massage, acupuncture, moxibustion, and other East Asian therapeutic methods."
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Japan
Adica: 200000 de practicanti ai medicinei traditionale vs 191000 medici alopati.
5. Despre "boala mea": am fost diagnosticat acum 10 ani. Nu am urmat medicatia alopata. Nu am avut nicio problema, nu ma tratez.
6. Poate ai sarit direct sa raspunzi. Este si natural, nu toti ne nastem la aceeasi varsta. Iutimea de a pune la zid e caracteristica tineretii si ti-o iert. Iti relatez aici pe scurt care e miezul problemei:
"Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele şi plantele medicinale vor fi pe piaţa numai în doze care NU au impact asupra nimănui. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor rămâne pe raft numai cu 18 produse, atâtea câte sunt pe lista Codex-ului. Tot ceea ce NU este pe listă, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale şi asta nu înseamnă ca vor fi numai cu prescripţie, ci vor fi ILEGALE adică „foloseşte-le şi te duci la închisoare". Adicatelea, in democratia pe care o ridici tu atata in slavi (de pe urma careia cam sufera 80-90% din populatia statelor civilizate, obligate la o scalvagire mascata) eu, ca individ, nu am voie sa folosesc buruieni sa ma tratez; nu am voie sa ma duc la terapie homeopata sau acupunctura. Trebuie sa iau mizeriile lor de medicamente care NU TRATEAZA CAUZA, ci efectul, generand zeci de alte dezechilibre, ce vor fi, evident tratate tot cu medicamentele lor. Mai multe despre toate astea poti afla din marturiile despre unul dintre cei mai mari diagnosticieni si terapeuti din Romania: http://valeriupopa.3x.ro/? page=marturii08 Acolo vei afla ce face un vaccin si cat e de inutil de fapt, cum s-au vindecat oamenii prin metode pur naturale si in ce numar. Sa citesti e o proba dura, dar trebuie sa iti dovedesti tie ca nu esti ignorant, nu?
7. http://www.revistafelicia.ro/......000606.htm
Da, eu cred ca Dumnezeu exista. Sunt eu mai demodat. Mai cred si ca exista oameni sfinti. Si mai cred ca Dumnezeu lucreaza si vindeca prin alti oameni. Si mai cred cu toata fiinta mea ca cel mai de seama sprijin al omului este credinta sa in Dumnezeu. Pe toti ceilalti, ii inghite hazardul.
8. daca tu crezi ca viata e un punct intermediar atunci ti-o vei trai ca atare, mediocru, cu sperante false ca undeva, candva va fi mai bine. alegerea ta.
Sunt mari sanse sa traiesc mediocru sau cu sperante ce pot parea false. Dar asta prin ochii cuiva. Care nu m-a vazut niciodata.  Prin ochii mei si acelor dragi, viata este minunata, asa cum este. Prin ochii mei, imi vad cei 2 copii care ma invata sa traiesc fiecare clipa de parca ar fi tot ceea ce am. Si ei sunt ceea ce eu construiesc. Zilnic. Cu fiecare gest, privire si zambet al lor realizez ca viata este doar o etapa. Din care, daca iesi cu macar o unitate de iubire, acceptare si constienta in plus fata de cand ai intrat in ea, te numesti implinit. Ceea ce iti urez si tie, cu toata sinceritatea, Cristi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pacientii intretin bolile, un tratament urmat incorect si auto-medicatia duce la ineficienta medicamentelor, sunt medicamente care au contraindicatii si noi nu tinem cont de ele, luam orice mizerie la cea mai mica durere, mai ales folosirea antibioticelor care distrug sistemul imunitar, pana si banalul paracetamol intr-o doza minima duce la colapsarea ficatului, mancarea sanatoasa, exercitiul fizic si gandirea pozitiva ne vor ajuta sa avem o viata mai sanatoasa