Da pentru ca timpanul e ca un elastic iar el in timp ce asculti muzica se largeste de nu se mai opreste si ramai surd, haha
In mod sigur ca Da! Acestea, de aici inainte, se vor fabrica cu un anumit potential care la ascultare, sa nu dauneze auzului si care sa nu te lase sa dai mai tare sonorul, decat normele admise pentru sanatatea ta si a celor din juru-ti. Lucien.
Da, asta in cazul in care se asculta la volum mare pe o perioada lunga de timp.
Dacă asculţi mult timp şi la intensitate mare categoric da, iar pe lângă auz, cu timpul eşti predispus să ai şi alte probleme din cauza asta, gen stări de ameţeală, dureri de cap, insuficienţă renală, etc. (am învăţat la fizică )
Da este adevarat, daca asculti prea mult si la maxim ai sanse ca auzul sa ti se rareasca si sa auzi din ce in ce mai rau.
Da, semnalul este amplificat cu aproximativ 7-8decibeli si se poate ajunge pana la o pierdere temporara a auzului.
Dar o sa intalnesti pareri pro si contra, insa trebuie sa stii ca e logic sa se-ntample dupa cum ti-am scris eu mai sus.
In strainatate deja au intrat in uz unele dopuri speciale care atenueaza liniar frecventa. Sunt folosite de spectatorii concertelor, cei de pe scena etc. Am auzit ca daca tii castile in urechi mai mult de o ora se formeaza nu stiu ce bacterie:-s...
Il strica daca asculti muzica la maxim un timp indelungat.
http://www.monitorulexpres.ro/? mod=monitorulexpres&p=S%C4%83n%C4%83tate&a=citeste&s_id=67656
Indiferent ca asculti incet sau tare, mai ales incet, auzul isi fixeaza un reflex, si stie ca sunetul e langa el, si nu mai trebuie sa se streseze (mai in limbaj popular) de aceea si daca asculti incet te cam afecteaza, pentru ca nu vei mai auzi sunetele incete.
Da asa am auzit si eu ca askultatul la casti strika auzul dar asta se intmpla daca askulti
timp de un an NON-STOP muzicaa la casti
altfel nu cred ca ti-ar afecta auzul foarte grav...
Crede-ma eu stau si 12 ore pe zi cu castile in urechi la un volum medium si nu am nimic la ureche, pe bune, si asta cred ca e de 4 ani buni sau 3, ma rog nu mai conteaza.
Asculta si tu sfaturi de la un om care sta atata timp cu castile in urechi, nu de la altii care stau 5 minute pe zi.
Depinde de cati decibeli. daca dai prea tare cum fac unii, risti sa ai probleme, sa apare hipoacuzia, adica piedere partiala de auz care in timp se poate agrava.
Sa speram ca nu faci exces si o pui asa, cat sa o percepi normal da!
Inca un lucru:daca observi ca dupa ce le scoti ai impresia de zgomote in urechi te-as sfatui sa faci un control, caci acesta poate i unul din primele semne ale unor probleme pe care le poti preveni!
Am auzit ca ar strica... da cui ii pasa doar o viata avem (si daca ar fi sa ascultam ce spun,, astia """ ar trebui sa mancam iarba,, sa ne imbracam cu niste hidosenii ca asa e moda si nu ar trebui sa ne bucuram de nimic tehnologic din jur))0 eu ma risc
Nu poate strica auzul atata timp cat sunt folosite cu volum mic.
Cu stima Jannys's.
anonim_4396 întreabă: