anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că dacă reduc de la 20 țigări pe zi(un pachet) la 2-3, e un progres?
Ideea e că nu le pot lăsa complet, dar mă gândeam dacă e mai bine să fumez doar 2-3.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Iunimusa a răspuns:

Tot nicotina e, dar e mai bine. Nu cred ca nu le poti lasa complet, trebuie doar sa ai o vointa de fier, sa spui "de azi nu mai fumez" si sa gasesti ceva care sa-ti distraga atentia de la fumat. "Un viciu bun". Dar si daca le lasi incetul cu incetul e bine. Pana ajungi sa fumezi una la doua zile si nu te mai numesti clar fumatori. Doar ca, viata ta nu e de unica folosinta, asta e cel mai important, nu o consuma cu fumat.

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

A te lasa dintr-odata de fumat cand fumezi 20 de tigari pe zi, e ceva, trebuie sa ai o vointa puternica. De aceea, e un progres sa ajungi sa fumezi 2-3 in loc de 20 de tigari pe zi. Lasa-te treptat, si ai sanse mai mari sa scapi de ele decat daca ai face-o dintr-o data.

| CuriousStuff a răspuns:

E mult, mult mai bine. Poti sa incerci si sa te lasi de tot, dupa ce un timp o sa fumezi doar 2-3 tigari o sa-ti fie mult mai usor sa faci pasul cel mare si sa te lasi de tot.
Dar e un progres foarte bun pe care l-ai facut acolo. Felicitari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Normal că e un progres, inhalezi mai puțin fum. Dacă nu te poți lăsa, treci la țigara electronică. Apropo, nicotina este un drog slab care poate crea dependență, dar în niciun caz cancer sau boli pulmonare. Fumul toxic (monoxidul de carbon) degajat în urma arderii este răspunzător, nu nicotina! De aceea țigara electronică nu e atât de periculoasă, că degajă abur, nu fum (monoxidul de carbon este extrem de toxic). Dar industria tutunului e o industrie de sute de miliarde de dolari și se plătesc sume mari pentru a denigra concurența (țigara electronică).
Dar cel mai bine nu fumezi nimic, bani cheltuiți degeaba!

| DovleacTurbat a răspuns:

Fumand un pachet pe zi si hotarandu-te ca de a 2 a zi sa te lasi de fumat incercand sa nu mai pui tigara in gura dintr-o data e cea mai mare prostie sau cel putin trebuie sa fii foarte tare ca psihic. Rareste din ele cate 2-3 cu fiecare zi sau o data la 2-3 zile. Incearca sa te mai si abtii, gaseste-ti altceva de facut in momentul in care simti ca vrei sa fumezi, o data te abtii, a 2a oara ceva, a 3 a fumezi laughing si astfel reduci 2 tigari.

| AlexDFY a răspuns:

Poti incerca tigara electronica.

| untu a răspuns (pentru AlexDFY):

Da? Foarte buna recomandarea! https://www.facebook.com/......750983161/

| AlexDFY a răspuns (pentru untu):

Frate, daca aia sunt handicapati si nu stiu sa puna bateriile bine in tigara electronica, e vina lor. Dupa ce o sa incerci tigara electronica si o sa vezi ca iesi mult mai ieftina si ca e cu 90% mai sanatoasa, o sa te convini.

| untu a răspuns (pentru AlexDFY):

Te inseli, tigara electronica nu e tocmai sanatoasa! Asta mi-a spus nasa mea! Mai informeaza-te pe GOOGLE despre tigara electronica!

Asta ti a spus nasa ta laughing) Frate, nimeni nu a murit de la ea, doar ca asta-i de sus, ca sa nu piarda atatia bani din vandutul tigarilor normale, sa nu piarda toti bolnavii de cancer care dau atatia bani pentru tratamente, nu o sa spuna adevarul despre tigarile electronice care sunt mult mai sanatoase.
Dupa ce vei incerca una, abia atunci o sa ti dai seama ca nu sunt deloc nocive
Lichidele care se pun in tigarile electronice, le poti face tu, si asa iesi si mai ieftin si mai sanatos. Cele din comert pot fi contra facute.

| CuriousStuff a răspuns (pentru AlexDFY):

Nu vreau polemici, dar sa zici ca e sanatos sa bagi in tine o substanta care in mare parte e alcatuita din ingrediente necunoscute si nefacute public si a carei efecte pe termen lung sunt, la fel, necunoscute, pentru ca fiind o "moda" noua inca nu s-au apucat sa se faca studii, e o mare greseala. E clar ca nu e sanatoasa si e la fel de clar ca nu e departe de tigara clasica. Poate e chiar mai nociva, dar asta o sa vedem peste 10-15 ani cand o sa apara studiile care arata efectele pe termen lung a fumatului de tigari electronice. Doar sa nu mai pui tigara (orice fel) si sanatos in aceeasi propozitie.

Nici unul din link uri nu merge, dar in caz ce vrei sa stii, 95% din ce gasesti in lichedele din tigarile electronice, gasesti si in medicamente, alimente, si mai ales sucurile carbogazoase.
In plus, se poate consuma doar glicerina, fara aroma, te rog eu taci, nu esti informat deloc, site urile astea nu o sa promoveze tigarile electronice, pentru ca tigarile normale aduc un profit enorm.

| Bogdan549 a răspuns:

Eu ti-as recomanda sa incerci sa redunci treptat adica azi 20 maine 19 poimaine 18 etc sper ca ai inteles ideea. Si iti recomand atunci cand vei ajunge la performanta de a fuma maxim 3 tigari pe zi sa incerci sa fumezi si o zi da o zi nu