Nu absolut deloc, important pentru cresterea di dezvoltarea optima a organismului este aportul proteic - proteinele cele mai importante (clasa 1)se gasesc in carne si derivate de carne, oua, produse lactate, aceste proteine contin aminoacizi esentiali( in nr. de 8) care nu pot fii sintetizati de organismul uman si ca atare trebuie sa ii luam din alimentatie, unii din acestia au rol important in dezvoltarea sistemului nervos si se gasesc in cant mari in carne, la varsta pe care o ai nu e bine sa faci anumite restrictii acestea ar putea efecte nedorite.
Acum depinde cel mai bine ar fi sa ai un echilibru in toate si sa stii ca nu e asa de usor sa devii vegeterian eu zic ca ar trebui sa mananci cate un pic din toate
Consulta un doctor nutritionist, el este competent, el te poate ajuta, restul sunt doar pareri menite sa ajute, dar nu se stie daca ajuta sau nu. Consulta nutritionistul.
Cred ca nu are nimica, eu stiam ca doar cand esti copil nu ai voie sa manci vegetarian ca atunci nu ti se dezvolta creierul si cresti sanatos dar prostut, dar consider ca acum tu nu ai esti asa copil mic incat sa mai fie necesar 100%sa mananci carne si toate acestea. Dar ma gandesc asa tie chiar nu-ti place un hot-dog cald?
Nu este deloc bine si nici sanatos. Proteina pentru creier este asigurata de consumul de carne. Indiferent cate piramide ale alimentatiei sanatoase s-ar inventa, totusi un medi roman a rasturnat-o acum aproape doi ani: la baza alimentatiei sanatoase sta carnea. Cum crezi ca altfel vai invata, sau vei putea sa o faci si sa mai aduci si rezultate? Intra pe google si lamureste-te. Multa sanatate!
Nu exclude carnea deloc! Si eu sunt vegetarian as putea spune dar mai mananc carne din cand in cand deoarece este nevoie...altfel poti da in cine stie ce probleme.
Fiind in perioada de crestere iti recomand o hrana variata si bogata, si ai nevoie si de efort fizic ca sa cresti armonios si pe un fond sanatos, puternic. Nu zice nimeni sa mananci zilnic carne, dar nici sa refuzi organismului nevoia de varietate in alimente. Sunt o gramada de produse gustoase si bune pentru tine, din carne, lapte, oua - de ce sa te lipsesti de ele acum cand ai nevoie mai mare? Nu doar de proteine ai nevoie, sunt multe substante care iti trebuiesc. Si majoritatea legumelor sunt sarace in proteine, doar n-o sa mananci un castron de ciuperci in fiecare zi. Si sa refuzi o fripturica din cand in cand doar asa de moft...nu stii ce e bun :p
Cred ca e totusi prea devreme eu sunt vegetariana de la 29 de ani si ma simt excelent si mi-am vindecat anumite boli de care nu puteam scapa
Este foarte bine ca ai apucat-o pe calea asta. o sa fii sanatoasa, dezvoltatta armonios si...desteapta! doar consumul de legume &co. ajuta la buna functionare a creierului.carne mai poti manca doar cand crezi ca ai nevoie, cand te simti slabita, un piept de pui e ok!