Depinde. Spre exemplu, ai mei stau foarte bine in gura Majoritatea medicilor dentisti recomanda extractia lor din anumite motive: inghesuirea ocluziei dentare, nu sunt bine pozitionati, erup intr-un mod nedorit, imping in dintii din fata, periajul respectiv igienizarea este dificila, sunt dinti nefunctionali, pentru a evita aparitia unor eventuale complicatii, provoaca inghesuiri, se cariaza repede. De cele mai multe ori ne decidem sa-i scotem in regim de urgenta, cand apar complicatii grave si e de dorit sa prevenim toate aceste neplaceri.Eu inca nu m-am hotarat sa mi-i scot.
Oricum se strica primii, dor ingrozitor. e recomandata scoaterea cat mai rapida!
Multe personae necesita extractia maselelor de minte. La fel cum se intampla si in cazul altor intereventii chirurgicale, pot aparea si in acest caz complicatii si riscuri. Decizia de a extrage maseaua de minte trebuie luata de comun acord de catre pacient si dentistul sau.
Atunci cand se afla in perfecta stare de sanatate si sunt corect pozitionate, maselele de minte reprezinta piese importante ale danturii.
Extractia maselelor de minte este in general recomandata atunci cand :
Maselele de minte au erupt numai partial
Maselele de minte gresit pozitionate pot dauna dintilor adiacenti
Un chist format in zona distruge structurile inconjuratoare, cum ar fi radacinile dintilor vecini.
Din ce am aflat extractia molarului de minte este indicata in cazul pozitiei gresite sau a inghesuirilor dentare, dar daca este sanatos si corect pozitionat reprezinta o piesa importanta a danturii.
. sunt predispusi la carii. am avut probleme cu 1 .si s-a ajuns la extractie. Nu pot sa descriu experienta. e traumatizanta. La primul semn de carie. du-te la dentist. sa nu ajungi la extractie.
benny201 întreabă: