| sebixoxo a întrebat:

Credeti ca inaltime 1, 67 este normala pentru varsta mea ( am 16 ani ). mi se pare putin, mi-ati sugera ceva ca sa ma mai inalt macar vreo 4 cm. nu vreau sa raman la aceeasi inaltime. poate un sport poate altceva thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alleytzarg a răspuns:

Hey...eu am 17 ani si am 1.68 sau 69(nu stiu sigur)sunt unele persoane care au mult mai putin decat tine...si daca vrei sa fii mai inalta apuca-te de handball sau basketball! Sper sa te ajute! Te pup si ai grija de tine!

Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Practica inotul

| Adry05 a răspuns:

Bună! încearcă să joci baschet. Te înalţă şi fiind băiat cred că o să-ţi şi placă. Şi înnotul te dezvoltă bine dar nu ştiu dacă te ajută să creşti, dar totuşi cred că da. happy Le poţi face în paralel ca să fi sigur.

| LeganzaMoonwalker a răspuns:

Salut!
Baschet, inot si mult lapte. Asta te va ajuta cel mai mult! Daca joci foarte mult baschet, pe la 20 de ani ar trebui sa ai chiar si 1.75! Succes happy

Răspuns utilizator avertizat
| LeganzaMoonwalker a răspuns (pentru sebixoxo):

Hey bravo! Poate treci si de 1.75winking

| Northern a răspuns:

Inotul si basketul sunt 2 sportui care ajuta la dezvoltare.

| MyhaXMaya a răspuns:

Eu sunt fata am 16 ani si 1, 65 inaltimelaughing
Pai daca vreisa te inalti poti practica un sport, de exemplu:

INOTUL.
Fara doar si poate, inotul ajuta la o dezvoltarea armonioasa a corpului. In plus, acesta este cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente exercitii de stretching pentru coloana vertebrala si pentru intreaga musculatura. Ba mai mult, unii oameni il considera drept cel mai bun exercitiu de intindere din perspectiva cresterii in inaltime.

Dintre toate stilurile de inot, stilul bras (sau popular "broasca") este considerat drept cel mai solicitant din punct de vedere al intinderilor si, implicit, cel mai eficace pentru cresterea in inaltime.

Sfat: inainte si dupa sedinta de inot, trebuie sa consumi cantitati suficiente de proteine si carbohidrati. Rezultatele se vor situa undeva intre 1 si 2 centimetri.

Baschetul

Daca vrei sa cresti ceva mai mult in inaltime, intre 6 si 10 centimetri, trebuie sa intri in sala de sport si sa te pui pe treaba. Sariturile in inaltime declanseaza o reactie naturala de intindere a oaselor, care devin mai puternice si se pot lungi cu cativa centimentri. Mai mult, daca nu ai m-ai facut exercitii sport pana acum, cresterea in inaltime va fi cu adevarat mare.
Alimente ca te inalta:

Storcatorul de stiri - Ce sa eviti pe Facebook
Traficantii romani au socat Europa
Prezentatoarea se dezbraca!
Masaj vietnamez cu final neasteptat
Si tu, dar si cel mic puteti incepe sa faceti urme pe frigider pentru a va masura. Exista o metoda prin care va puteti imbunatati inaltimea, numai prin dieta alimentara.

Cercetatorii americani sunt de parere ca inaltimea unei persoane este o mostenire genetica, dar ea poate suferi modificari importante printr-o alimentatie adecvata, informeaza ezinearticles.com.

Mancarurile bogate proteic, dar si cele care contin o cantitate mare de vitamina D nu iti vor lipsi in nici o zi. Este vitamina despre care se spune ca poate fi preluata foarte usor in urma expunerilor solare.

Pentru ca putem beneficia de vitamina D doar cateva luni din an in acest fel, alimentatia este de baza. Incearca sa adaugi pe lista ta de cumparaturi margarina, ficatul, uleiul de peste, heringii, somonul, scrumbia sau somnul.

O deficienta de vitamina D semnifica o dezvoltare improprie a structurii osoase, dar un exces poate provoca grav blocaje de metabolism. Tocmai de aceea evita sa consumi alimente bogate in vitamina D in acelasi timp cu suplimentele pe baza acestei vitamine.
Pentru a evita neplacerile, cere sfatul medicului tau nutritionist, care iti va recomanda cu exactitate gramajul fiecarei mese.

Pentru a castiga cativa centimetri in plus, chiar si ca adult, completeaza dieta ta cu alimente bogate proteic. Carnea slaba (vitel, peste, miel sau pasare) este cea mai indicata pentru tine, pe gratar doar, evitand prajelile. Ouale, cascavalul si fructele de mare pot fi si ele incluse in alimentatia ta.

Proteinele din alimentatie vor fi transformate in energia de care metabolismul tau are nevoie pentru a facilita producerea de hormoni de crestere.

Unii cercetatori americani au aratat ca dieta cu proteine si vitamina D poate avea ca efect cresterea in inaltime de la jumatate de centimetru pana la doi in sase saptamani doar, indiferent de varsta.
Sper ca te-am ajutat. happy