Probabil ca nu, dar cel mai sigur, intre timp s-a descoperit si o singura planta nu poate face minuni pentru toate bolile (ca de exemplu echinaceea sau aloe, care se regasesc in toate sfaturile naturiste pentru imunitate sau tumori). Uite ce mi-a spus o pediatra atunci cand am intrebat-o daca echinaceea este eficienta pentru o cura de imunizare impotrva racelilor frecvente pe care le lua fiul meu de la gradi: ea nu recomanda echinacea tocmai pentru ca studiile sunt neclare (dar mi-a precizat ca e vorba de studii specifice facute de profesionistii in medicina), dar recomanda Esberitox N pentru ca este un produs cu un complex imunoactiv unic in lume (chiar daca contine si o parte echinacea, asta nu inseamna ca este doar echinacea, depinde apoi si de care parte din planta este vorba si metoda de extractie a substantei active care este de importanta capitala), care, fiind folosit din 1926 a trecut proba timpului si si-a dovedit eficacitatea indubitabil. Este foarte important ca un medicament sa aiba studii de laborator, studii preclinice si, dupa folosirea lui sa existe studii postmarketing (adica post-folosire) care sa demonstreze ca intr-adevar este bun. Aceste studii dupa lansare sunt vitale din punct de vedere a aprecierii sigurantei unui medicament, pentru ca numai utilizarea lui este dovada ca nu are efecte nedorite.
Si eu sunt de parere, ca n-au cum sa fie chiar la fel. Dar depinde si de zona, de unde au fost recoltate.
Poate nu mai au, dar ce o mai fi natural pe lumea asta! Nici noi nu facem prea multe, desi se pare ca romanii mai au inca zone nepoluate! Parca imi e ciuda cand vad strainii ca dau orice pentru un mar romanesc iar noi dam la export catina si macesele, aproape gratis! Ar fii multe de spus, dar cine ne aude?
Nu prea cred in plante, in general. Daca le folosesti, stiu eu, sa-ti faci ceai e una, dar nu cum sugereaza unii ca au scapat de cancer consumand radacina de nu-ma-uita.
anonim_4396 întreabă:
AnonimMareMareMare întreabă:
angia1 întreabă:
oceanoflove întreabă: