| RobertRby93 a întrebat:

Credeti in efectul placebo? Credeti ca daca va ganditi obsesiv ca aveti o boala[ipohondrie], boala respectiva chiar sa se declanseze? Funda pentru cel mai interesant raspuns. Va rog, tratati subiectul cu seriozitate happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| FloareDeColt_1777 a răspuns:

Subconstientul nostru e "vinovat" pentru acest efect. El este ca un copil credul care ia ca pe un adevar incontestabil tot ceea ce ii spui. El lucreaza si in timp ce noi dormim si aduce functiile organismului la nivelul pe care l-ai cerut. Autosugestia are efect. Este recomandat sa gandesti pozitiv. Iti doresc numai ganduri bune si sanatate!

2 răspunsuri:
| DianaScorpio a răspuns:

Eu am citit o chestie pe un site legata de legea atractiei :
"Dupa cum Gandim, noi Simtim
Dupa cum Simtim, noi Vibram
Dupa cum vibram, noi Atragem".
Si mie in multe situatii mi s-a intamplat sa fie adevarata aceasta lege a atractiei...Imi era de exemplu frica de ceva, ma gandeam excesiv de mult la acel lucru, si mi se intampla...

| Simbolist a răspuns:

Deci parerea mea este ca depinde si la ce boala ne gandim obsesiv,daca este la una de tip "fizic" cum ar fi hipertensiune sau ceva de genul asta nu prea are cum,deoarece gandurile noastre nu au cum sa declanseze hipertensiune.Dar daca ne gandim la alte tipuri de boli,psihice de exemplu,atunci da, de exemplu daca ne gandim obsesiv la ceva, atunci suferim sau vom suferi de tulburare obsesiv-compulsiva.