Dusurile reci stimuleaza sistemul imunitar.
Sunt foarte benefice, pentru a mentine un corp sanatos fiind recomandate satamanal sau cat de des poti, chiar si iarna, in dusul de acasa. Intri in apa calda si treptat-treptat reci la rece, dupa care revi la apa calda.
Rusii sunt recunoscuti pentru intratul in copca, in plin sezon inghetat.
Copca este o gaura practicata in gheata, care permite intrarea sau pescuirea pe timp de iarna, in apa unui rau sau lac.
Da dar tu nici din aia nu îți permiți?
Ba da, ca o iau de la izvor, moca.
Cand ma duc cu galeata plina de nevoi, ca sa nu ma intorc cu ea goala, iau apa proaspata.
Sunt foarte bune, te ajuta serios sa faci reumatism, artrita, si alte cioace mici si "buneeee RAUUUU" la casa omului
Pai nu prea ajuta. Intra in actiune reflexul mamalian de inot, adica daca corpul se raceste foarte rapid atunci ai acest reflex care crede ca tu inoti si pentru asta iti scade mult pulsul, se poate sa iti scada si tensiunea prea mult si daca nu esti in forma atunci poti sa lesini. 5 minute nu e mare lucru dar daca faci mai mult si e foarte rece atunci o sa ai inflamatie. Cand esti la piscina dau la mare esti si la soare si te incalzesti dupa dar e periculos sa iti racesti corpul mult
Practica dusului rece se inscrie in traditiile mai multor tari, precum Finlanda, Rusia, Tailanda, Coreea sau Japonia, fiind insotita de mai multe beneficii confirmate de catre expertii medicali.
De la arderea mai rapida a grasimilor si pana la imbunatatirea circulatiei sanguine, efectele pozitive ale dusurilor cu apa rece sunt nenumarate.
In ciuda ideilor preconcepute care circula in folclor, dusul rece poate fi chiar benefic pentru mentinerea starii de sanatate si a esteticii corporale. Oamenii de stiinta ofera o serie de informatii utile despre potentialul impact pozitiv al spalatului cu apa aflata la temperaturi scazute.
Efecte pozitive ale dusurilor reci
1. Intarirea sistemului imunitar
2. Cresterea starii de alerta
Un dus facut dimineata are un puternic efect revigorant si ajuta la stimularea oxigenarii creierului. Totodata, creste si rata cardiaca, precum si viteza cu care sangele circula in corp. Toate aceste reactii fiziologice ajuta la suplimentarea rezervelor de energie
3. Imbunatatirea aspectului pielii si parului
4. Favorizarea pierderii in greutate
5. Ameliorarea disconfortului muscular dupa efortul fizic
Mai multe gasesti aici:
https://m.sfatulmedicului.ro/......atii_13430
Chio9 întreabă:
anonim_4396 întreabă: