| rapa a întrebat:

Cu ce poate fi tratata omfalita? nu vreau la medic pentru ca mi-e frica de el. asa ca ce as putea lua de la farmacie, cu dezinfectant nu merge rivanol, apa oxigenata am incercat da nimic. va rog fundatongue

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are cum sa-ti treaca asa. Trebuie traatment antibiotic recomandat de medic. daca nu te duci la medic, boala se va agrava pana ai sa ajungi obligat-fortat.

| BGDs a răspuns:

Cine ti-a zis pus diagnosticul de omfalita? Asta apare la nou-nascuti pentru ca ei au cordon ombilical happy

| littlesunshine a răspuns:

Bună! Îți curge puroi din buric? Eu am avut acum o lună, din cauza ingienei precare. 3 zile m-a usturat ff tare apoi pur și simplu a inceput să curgă puroiul. Am

Am

Mai imi cer scuze. Am un device cam prost. Zixeam ca am fost la urgenta si m-a curatat cu betadina si local am aplicat incepand de a doua zi Rifampicina. Am desfacut capsula si am turnat continutul in buric. Igiena trebuie facuta riguros. Si antibioticul aaplicat o data pe zi. Cum ziceam m-a usturat buricul 3 zile. In ultima zi. dimineata am turnat rivanol in ideea ca poate e infectat..seara a inceput pur si simplu sa curga. Asta a fost experienta mea. Nu am luat decat antiinflamatoare pe cale orala si pansament gastric. Iar local lavaj cu betadina si antibiotic Rifampicina o capsula pe zi primele 3 zile apoi una la 2 zile. 9 zile a tinut cu totul. De la primele simptome pana la vindecare. Multa sanatate si mergi la medic!