Oricum ar trebui sa te vada un doctor, pentru ca daca ai o infectie in gat nu se trateaza cu ceai fierbinte! Sar putea sa faci mai mult rau decat bine, pentru ca orice lichid, ceai, ciorba, daca sunt fierbinti o sa-ti amplifice infectia! Atunci cand gatul doare inseamna ca exista o infectie sau o iritatie si in ambele cazuri nu te ajuta nici mierea nici gargara cu sare, pentru ca tot ce este prea dulce, prea sarat, prea fierbinte sau prea rece nu face altceva decat sa-ti agraveze problemele gatului! Mierea este foarte buna pentru gat daca o folosesti preventiv, facand o comparatie este ca uleiul pentru motor! In concluzie du-te la medicul de familie si dupa ce iti stabileste un diagnostic poti sa-ti stabilesti si un tratament. Daca e infectie trebuie sa o dai pe antibiotic, iar daca e doar rosu in gat atunci te poti duce la o farmacie naturista si acolo gasesti o gama foarte larga de ceaiuri si medicamente pe baza de plante, dar atentie inca o data, ceaiurile nu se vor bea fierbinti, doar caldute! Iti spun aceste lucruri din proprie experienta si din sfaturile pe care le-am primit si eu la randul meu de la medici de specialitate!
De exemplu poti incerca cu comprese calde la gat, gargara cu infuzie musetel sau menta, galbenus amestecat cu miere si lapte, zeama de la ridiche neagra, sirop de ceapa, branza de vaci stropita cu putin otet si aplicata la nivelul gatului pe o carpa doar cateva din cate stiu si imi amintesc acum.
Daca vrei "leacuri babesti", bea ceai fierbinte cu miere si lamaie(recomandat ceaiul de tei), fa gargara cu apa cu sare. Tinctura de plop negru amestecat cu miere, cate o lingurita la 2 ore (nah, cumperi tinctura de la magazin naturist nu de la farmacie)
Pai daca trebuie sa (beie) atunci sa (beie), dar eu i-am zis sa nu BEA! Ce sa mai zici, astia sunt romanasi nostri, pana si tratamentele unor afectiuni sunt tratate pe stil LAUTARESC ( dupa ureche)!
Sa iti faci inainte sa te culci:iei 2 oua, pui intr-un pahar lapte pui ouale, le amesteci si pui zahar ajuta foarte mult, sau de dimineata o lingurita cu miere