| SplashFire a întrebat:

Cu ce se masoara inaltimea cuiva? La scoala (in ora de fizica big grin) ne-a masurat cu ruleta, iar eu acasa cu centimetrul de croitorie si nu erau aceleasi masuri. Care este mai precisa? Sau cu ce m-as putea masura mai exact? Nu vreau sa merg la medic doar pentru asta!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| isis5001 a răspuns:

Nu cred ca difera prea mult, una dintre masuratori a fost facuta in graba, cu neatentie, Ti-as recomanda sa iti faci niste masuratori acasa si cand ai vreo problema de sanatate, du-te la doctor si roaga sa ti se faca o masuratoare. Eu de ex ma masor langa un perete si rog pe cineva sa imi faca un semn cu creionul pe perete, creionul stand perpendicular pe crestetul meu si apoi masor.

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Oh, da! Si aia de la medic e al naibii de precisa! Acuma, tu ce vrei? Masuratoare la micron? Inca nu s-a facut un subler atat de mare.
In principiu, ruleta ar fi cea mai buna. Merge si centimetrul de croitorie. Oricum, diferenta nu poate fi mai mare de cativa milimetri, ceea ce chiar n-are importanta.

| thealchemist a răspuns:

Cu sfoara

| OaKi12 a răspuns:

Toate arata la fel daca le pui cum trebuie. Cel mai bine, te duci la ora de sport si te rogi de proful tau sa te masoare, daca e unul de treaba te masoara, ca au ei ori o barna cu o opritoare, si te pui acolo la barna, si opritoarea aia vine pe capul tau, si in dreptul barnei scrie ce inaltime ai, il rogi pe prof sa te masoare, oricum o sa va masoare la ora de sport si o sa va cantareasca... Nu mai stiu parca in clasa a 5 a ne-a masurat pe noi, na acum depinde. Te rog funda.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa media aritmetica, nu ai invatat la scoala ca daca vrei sa obtii o masuratoare mai apropiata de adevar trebuie sa te masori de cel putin 3 ori si sa faci media aritmetica?

| Jesss a răspuns:

SI mie mi s-a intamplat la fel doar ca la mine diferenta e maricica, acasa aveam 1.52 si la scoala la cabinet aveam 1.62 cu bocanci, deci cam 1.60 fara. Si sunt destul de obsedata de inaltime fiindca am 14 ani si am impresia ca eu cresc cel mai greu.

| bbubby a răspuns:

E normal ca centimetrul de croitorie sa arate mai mult. eu am luat centimetrul si l am masura cu ruleta. cu ruleta masurat avea 122 dar in realitate era de 127 thinking ciudat

| Igorashka a răspuns:

...centimetrul de croitorie, la sigur arata exact.Cred ca ambele aratau corect daca faceai un semn.

| Artă_Atelierul_1990 a răspuns:

Dragul meu, depinde de instrumente. Dacă ai fi fost atent la ore ai fi înțeles asta. Te măsori de mai multe ori, și faci un tabel.Scrii acolo frumos cu ce te-ai măsurat. Scrii la L câți cm ai măsurat cu un anumit instrument, apoi cu altul ( trebuie să iți dea măsuri asemănătoare, dacă mărimile sunt depărtate, ai făcut eroare grosolană, o iei de la început), iar după, efectuezi celelale măsurători.