| patratzel a întrebat:

Cu ce se poate trata candida(desi nu sunt convinsa ca este candida deoarece nu am mancarimi iar secretia aceea vaginala alba abundenta nu are miros)...atunci cand nu ti'ai inceput viata sexuala? am incercat cu crema lomexin si inca o crema, toate recomandate de ginecolog, dar degeaba.Este deranjant mai ales ca am problema asta de aproape 2 ani si nu mai scap de ea...alte solutii mai stiti? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Acea secreție în termen medical este cunoscută ca fiind leucoree (în termen popular, poale albe).
Atâta timp cât nu ai jenă la micțiune, usturimi, mâncărimi (prurit), miros neplăcut este fiziologic și rolul ei este de lubrifiere în timpul actului sexual și de păstrarea în limite normale a florei vaginale.
Această leucoree o vei avea mereu, nu scapi de ea că vrei tu, este absolut normal.
Candida se poate face și în urma administrării de antibiotic, contact sexual, toalete publice, igiena intimă nu este făcută corect, etc.
Pentru a știi exact despre ce este vorba trebuie să faci o analiză a secreție vaginale pe lamă sterilă. Poți face testul la mai multe laboratoare pentru a vedea dacă primești același rezultat.
Sănătate.
Pa, pa.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pe langa folosirea cremei, trebuie sa pastrezi masuri serioase de igiena: pe toata perioada tratamentului si minim 6 saptamani dupa aceea trebuie sa porti mereu (si ziua si noaptea) chiloti albi, de bumbac, pe care sa ii schimbi cam la 8 ore si sa-i fierbi dupa fiecare utilizare. Cearsafurile se schimba zilnic si se fierb dupa fiecare utilizare. Prosoapele se folosesc doar o data si de asemenea se fierb la fiecare utilizare. Vasul WC-ului si cada se freaca bine si indelungat cu Domestos concentrat dupa fiecare folosire. Altfel, te reinfectezi.
Eu nu cred ca ginecologul a confundat o leucoree banala cu o candidoza. Nu toate femeile au simptome de insotire in cadrul candidozei.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Secretia aia se numeste leucoree, si nu se trateaza dupa ce raspunsuri ai putea primi de aici - mai ales la asa o vechime! - ci doar la medicul dermatolog - Urgent!, care trebuie sa-ti puna anumite intrebari specifice, ca sa-ti poata da un tratament individual optim!
Ai macar idee de unde ai luat-o, daca zici ca esti virgina?! Ai mare grija cu igiena, in primul rand cea manuala! - spala-te cat mai des pe maini, imediat la intrarea in casa, sau dupa ce ai pus mana pe diverse, pe afara - clante, bare, bani, dat mana cu atii, etc. (si mai ales daca cumva te masturbezi)
Nu mai amana! In locul tau, m-as duce imediat! - nu luni, cand e aglomeratie si stress! - ci Acum!, la un spital de dermatologie, la camera de garda, vei fi consultata sigur!
Ai mare griga cu antibioticele, nu le lua aiurea, sau recomandate de altii, pentru ca ele intretin candida!
Ceva pe baza de galbenele ai incercat?!
Sanatate!