| foxi a întrebat:

Cu ce se trateaza guta? diagnostic clar! nu ...mergi la medic, bla.bla! multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| laara a răspuns:

Uite un tratament naturist:
- Se recomanda ceaiurile depurative, diuretice sau chiar diureticele usoare.
- Se face infuzie din una din urmatoarele plante: frunze de frasin, frunze de mesteacan, coada calului, troscot, rizomi de pir medicinal, radacina de iarba mare, radacina de osul iepurelui, fructe de catina. Se ia 1-2 linguri de planta la o cana de apa, se beau 1-3 cani pe zi.
- Rp. 1 - 20 gr flori de soc, 20 gr flori de tei, 30 gr frunze de mesteacan, 30 gr frunze de urzica, se i 1 lingurita amestec de plante la o cana de apa, se beau 2-3 cani pe zi, timp de 1 luna.
- Rp. 2 - 30 gr frunze de mesteacan, 30 gr radacina de osul iepurelui, 30 gr macese, 10 gr fructe de ienupar, o lingura la o cana de apa, se beau 1-2 cani pe zi timp de 2 saptamani.
- Rp. 3 - 15 gr flori de levantica, 25 gr flori de soc, 15 gr sunatoare, 15 gr radacina de brusture, 20 gr rizomi de pir medicinal, 10 gr fructe de ienupar, o lingura la o cana de apa, se beau la pranz 1-2 cani de infuzie calda, timp de 2 saptamani.

Si un tratament medicamentos:
colchicina, comprimate de 0, 5 sau 1 mg luate in doza de 1 mg/zi, seara, timp de 2-6 luni. in crizele acute gutoase se incepe tratamentul cu 1 mg de colchicina, apoi se iau cate 0, 5 mg la interval de 3 ore. in raport cu nivelul uricemiei, se administreaza alopurinol comprimate de 100 mg in doza de 3 comprimate pe zi.

Pe langa toate astea trebuie abordat un stil de viata sportiv, cu exercitii fizice rationale, mers, sporturi adaptate varstei si combaterea sedentarismului. Acest lucru va imbunatatii metabolismul organismului, permitand o mai buna si completa eliminare a deseurilor, printre care si acidul uric.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Site-ul nu este cabinet medical, da?
În urma analizelor, ecografie, etc. se pune un diagnostic diferenţial şi un tratament adecvat.
Nu suntem noi în măsură să îţi spunem ce tratament poţi urma.
Orientativ: http://www.sfatulmedicului.ro/Guta/guta_1662#Tratament
Şi încă ceva, trebuie mult respect fără pretenţi, clar?
Bla, bla,...
Cu plăcere şi sănătate.
Pa, pa.

| Zenithf a răspuns:

Dieta are un rol foarte important, cel putin pentru a nu agrava boala. Probabil stii si tu ca guta este o boala degenerativa, ca o persoana bolnava de guta nu-si revine 100% la starea dinainte, dar daca trece pe o dieta sanatoasa si urmeaza niste tratamente precum cele enumerate de ceilalti, atunci se poate ameliora si viata va fi mai usoara.
P. S. Nici o schimbare de atitudine nu ar strica, cred ca asta pe care o ai este mai grava decat guta.

| mymed a răspuns:

Daca ai un diagnostic clar inseamna ca ai consultat un medic.
Tratamentul consta in hipouricemiante (allopurinol, probenecid) si antiinflamatoare in atacurile de guta.
http://www.mymed.ro/guta.html

| marrr a răspuns:

Mergi la medic.laughing Dintr-o simpla cautare pe google ai putea afla mai multe. Eu vazusem o emisiune pe Kanal D[Medicii] in care se vorbea despre guta. Trebuie sa consulti medicul dermatolog pentru a afla clar cauza infectiei; din cate stiu, guta se formeaza printr-o acumulare a acidului uric.[:o am retinut, sper ca-i bine].
Chiar nu stiu tratamente naturiste. Daca nu poti sa te duci la medic in aceasta perioada, o simpla cautare pe google poate te-ar ajuta. Sunt fel si fel de tratamente naturiste, dar stiam ca tratamentul consta in medicamente. Multa sanatate si iarta-ma daca nu ti-am fost de folos!

| foxi explică:

Mari maestri ai sfaturilor, nu am confundat saitul cu un cabinet medical! doream un schimb de impresii cu un bolnav de guta!