anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu doua luni in urma fetei mele de 12 ani i-au cazut 3 masele pe rand si i s-au inflamat ganglionii de la gat ba chiar au durut-o dintii, i-am facut radiografie dentara si mi-au zis ca nu are nimic, acum i-am facut ASLO si il are marit 1300 si i s-au inflamat si ganglionii inghinali, ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e obligatoriu ca ASLO sa fie legat de ganglioni. In primul rand, faptul ca ASLO este marit, nu inseamna decat ca la un moment dat a avut o infectie cu streptococ. Pentru a vedea daca infectia este activa trebuie urmarit in dinamica. Daca ASLO creste, inseamna ca infectia e activa si trebuie tratata cu antibiotice injectabil. Daca ASLO scade, inseamna ca infectia e veche, vindecata si cauza maririi ganglionilor trebuie cautata in alta parte. Copilul trebuie internat intr-o clinica de pediatrie mare pentru analize amanuntite si, eventual, biopsie ganglionara.

| dy a răspuns:

ASLO, adica anti strepto lizine O, masoara anticorpii care lupta cu o infectie streptococica. Acum are si ganglionii submandibulari mariti?(adica cei de la gat?)Trebuie sa mergi cu ea la un pediatru bun si sa-i dea un tratament pentru streptococ care-i destul de periculos la copii, poate ataca si inima.Trebuie sa faca tratament cu antibiotic din categoria Penicilinei-Amoxicilina, Moldamin. Dupa tratament la 2 saptamani trebuie repetat ASLO. Du-o la pediatru.Sanatate!