Cred ca ar fi o metoda buna sa te gandesti cum fumul pe care-l inspiri, iti traverseaza toate caile respiratorii si pe drum, pana ajunge in plamani, lasa peste tot o dara care in timp se ingroasa, devine mucilaginoasa, pentru ca organismul saracu, lupta impotriva acelui fum iritant si dezvolta un fel de mucus sa se apere, care pe tine in timp, va incepe sa te inece si sa-ti dea stari de voma in fiecare dimineata si nu-ti vei reveni din acea stare pana nu vei incepe sa tragi din nou o tigara pentru ca nu vei mai stii sa respiri decat cu ajutorul fumului si uite asa vei intra intr-un cerc vicios, apoi la nivelul plamanilor, unde bronhiolele sunt minuscule vor incepe sa se infunde si circulatia sangvina sa se incetineasca prin ingrosarea sangelui(determinata tot de fum) si atunci parti din plamanii tai nu vor mai functiona si va trebui sa faci tot felul de tratamente ca sa te bucuri de o gura de aer adevarat! Gandeste-te ce curat e aerul la munte, cata sanatate da, sa inspiri acel aer, sa te bucuri ca esti sanatos, nu sa ajungi sa sufli ca un buhai, sa te rosesti tot, sa ametesti, sa nu mai stii ce sa faci! Vizualizeaza aceste lucruri, asa ca un desen, de fiecare data cand vrei sa-ti aprinzi o tigara si poate in timp, vei incepe sa reduci numarul tigarilor, pana ajungi la deloc tigari! cand nu te poti abtine, fa o plimbare imaginara impreuna cu fumul si uita-te cum te distruge pe dinauntru! e infiorator! Mult succes in a scapa de acest viciu! Acest mesaj ti-a fost scris de un fost fumator.
Sa socotesti in fiecare luna cati bani ai "ars"! Si sa vezi ce ai fi putut face cu ei! Sau daca ai economisi banii aceia un an, cati ar fi si ce ai putea sa-ti cumperi! Sa te gandesti ca iti ruinezi cu buna stiinta sanatatea, si mai si platesti pentru asta! Daca ai sti cum simte un nefumator "aroma" de tabac borsit si dospit ce vine din respiratia unui fumator, atunci cand vorbeste sau cand te saruta... le-ai arunca naibii!
Exista o precedura de acupunctura; tu nu fumezi si acupunctura te ajuta sa elimini efectele nedorite ale lasatului de fumat (pofta de tigari, nervozitate, etc); a
Sunt o fosta fumatoare si m-am lasat de fumat din septembrie dupa ce, timp de trei ani, am tot spus ca ma las si nu reuseam.Nu are rost sa umbli pe la medic si sa cheltui banii, nu are rost sa incerci cu altceva ca nu sunt eficiente niciuna! Vecina mea a facut tratament cu medicamente, a luat nicoret si nu au avut nici o eficienta. Doar vointa e singura rezolvare! Ca sa ai vointa trebuie sa fii pregatit psihic, sa te motiveze ceva. La mine a fost frica de boala- am vazut chinul unei persoane apropiate cu cancer la gat(i s-au operat corzile vocale si avea tub de alimentatie si tub in gat pentru respiratie); ulterior i-a ramas doar gaura in gat, neacoperita, dupa ce i-a luat tubul, si pe acolo respira. A murit dupa ce cancerul i-a cuprins si plamanii.Asta ar trebui sa fie eficient si sa sperie pe oricine. Nu pot sa zic ca a fost neaparat de la fumat, dar e posibil sa fi contribuit si tigarile.
Nu-ti mai cumperi tigari. Ceri de la altii cand nu mai poti si nu mai poti si trebuie sa tragi una... iar la un moment dat poate te simti si nici nu mai ceri.
Du-te undeva unde esti numai tu (in baie de exemplu) si aprinde-ti o tigare, in acelasi timp sa te uiti in oglinda. Nu fa nimic altceva decat sa fumezi si sa te uiti in oglinda. Daca iti place continua, daca nu...cumpara-ti batoane de susan.
Prima data cand m-a prins sotu ca am fumat.nu mi-a zis nimic. a doua oara m-a certat. a treia oara m-a batut de au venit carabinierii... dar le-am lasat, asa ca alegeee!
Mama a fost la un spital trebuie si i`au dat aia niste pastile se lasase dar dupa ce le a terminat s`a km apukat iar, bine ca acum fumeaza 10 tigari pe zi inainte fuma aproape 2 pakete
Si eu am fost fumator...am fumat cam 6 ani si fumam cam 2 pachete de tigari pe zi si m-am lasat citind cartea lui allen carter cauta pe net metoda easy way de allen carter, bine stiu ca pare plictisitoare dar daca o citesti pe toata intr-o zi crede-ma ca iti garantez ca o sa te lasi numai sa o citesti desigur sper sa te ajute
Deodata nu se poate ca si eu sunt fumator. eu m-am lasat o buna perioada reducandu-le de la un pachet azi maine 15 si tot asa si cu banii ai si nu a dreptate. bun sa zicem numai arzi 2-3 milioane da ii dai pe alte prostii gen bautura sucuri nu stiu ce dulciuri(aici care se omoara) sau in cel mai bun caz un film ceva... 1% cred din persoane sunt capabile sa stranga banii care ii dadeau pe tigari si sa isi cumpere de ex adidasi blugi etc si da solutia este sa le reduci pana ajungi la 1-2 tigari pe zi dupa aia fumezi de la altii si apoi o sa iti fie usor sa te lasi a si inca ceva nu sta in prezenta fumatorilor asta nu iti va face deloc bine
roxyroy întreabă: