In timp nu au cum sa nu aibe nimic mai ales cei care se drogheaza, faptul ca nu au simptome si nu-si fac analizele asta nu inseamna ca-s perfect sanatosi.
Si da sunt persoane si persoane, unii sunt mai rezistenti la afectiuni altii sensibili.
Evitarea sucurilor acidulate este o bizarerie comportamentala: cei care le evita au probleme comportamentale, nu cei care le beau.
De ex. daca nu-ti place gustul lor, este un motiv legitim sa nu le bei. Dar ideea ca ele provoaca tulburari neurologice sau cancer este delir sau paranoia.
Corect, nu vad ce rau fac sucurile acidulate fata de cele neacidulate. Nu face nici un rau, rau face zaharul din sucuri ca ingrasa daca sari de kcal totale pe care le arzi peste zi.
GAZE BREH, GAZE! Plus de asta, multe componente din de-alde Pepsi NU le gasesti in sucurile non-acidulate (acid fosforic, de exemplu).
Lol, fara acid fosforic in corp nici de cadavru nu mai esti bun.
Da, dar acidul fosforic din suc nu prea e asimilabil si prietenos cu tractul digestiv, nu crezi? Asa si acidul sulfuric e ok, nu? Hidrogen, Oxigen, Sulf - le avem pe toate in corp, right?
Stomacul tau e la fel de acid ca bateria de la masina, are acid clorhidric. Daca bagi acid fosforic in el, il face mai putin acid (creste pH-ul).
Si asta e chiar spielul: acidul din stomac distruge mucoasa stomacului. D-aia mucoasa trebuie refacuta in permanenta si e de fapt mereu noua.
Sa-ti digeri mereu propriul stomac nu e o dovada de design inteligent. Dar asa stau lucrurile in realitate.
Da, dar pana la stomac, acidul ala tot se plimba pe traseu si mai ales face praf dintii. Nu de alta, dar poate ai ratat stirile acum citiva ani - https://www.dailymail.co.uk/......heads.html
Geniala replica, sa vezi ce o sa te fugareasca religiosii pe aici...
Eu beau Cola Zero de ani de zile și n-am pățit așa ceva.
No, să fii sănătos.
P.S. Cîtă Cola Zero? Asa si eu pot zice ca beau Sprite. Ultimul l-am baut acum vreo 2-3 saptamini...
Lasa ca stiu multi care beau pepsi acidulat de 25 ani si n-au nimic, si beau 2 L pe zi, si mai sunt si putin supraponderali.
Ala cu probleme si daca mananca pietre are probleme, hai sa fim seriosi.
Eh, lasa prostiile. Zici tu ca nu au nimic. Si acusi auzi ca mor de covidache sau au brusc un cancer galopant si toata lumea se mira...
Da, dar unii ajung la 90 ani si nu au avut mai nimic.
Cancerul galopant apare fie pe linie genetica, fie de la E-urile din mancare, dar si acolo unii fac cancer altii nu.
Lol, in loc de apa.
Pai nu e clar raspunsul la intrebarea ta? Au genetica buna aia care nu au nimic.
Ca pana la urma rele nu-s fast food-urile, rau e cum reactioneaza organismu, nostru la fast food.
Daca nu mananca sa se ingrase, pot manca mult si bine si sa nu aiba nimic, nu e nici o problema.
Asa cum si aia care nu au obiceiuri proaste, au tot felul de boli cronice.
Mai devreme sau mai tirziu tot se resimt abuzurile, lasa miturile urbane...
Depinde de organism, nu e o regula sa simta abuzurile, depinde de genetica.
Genetica e si aia o treaba, insa are niste limite. De exemplu grupa mea sanguina sta foarte bine in statistici privind rata de infectare si formele grave de Covid, dar asta nu inseamna ca as fi imun. La fel, la mine in familie pe partea masculina in general dantura a fost foarte ok. Well, asta nu inseamna ca daca ma rup in dulciuri si alte porcarii nu imi fac dintii praf. Etc.
Pe ce este cladit ADN-ul? Nu cumva pe un... schelet de fosfati?
Daca te rupi in dulciuri te speli pe dinti imediat dupa ce mananci, si nu iti mai faci praf nimic, 99 % din oameni mananca dulciuri si stau ore pana seara cand (sau daca se spala si atunci) se spala pe dinti, si ei logic ca zaharu ala ataca dantura orele alea.
Si azi asa, maine asa, iti faci dintii praf.
Aici ai dreptate, aici genetica are limite, se strica la toti dantura daca procedeaza asa.
Poti fi imun la Covid, multi o iau si nici nu simt, ca au sist imunitar exceptional.
Dar la boli cronice, conteaza 95 % mostenirea genetica.
Unu face sport si mananca f sanatos si are colesterolul 300 in loc de sub 200 cat e normal (antrenor de sala pe care-l cunosc eu), dar stiu mai multi.
Si altul mananca fast food frecvent si are valori bune.
Si s-a si zis ca ficatul sintetizeaza mai mult colesterol intern, mai mult de acolo e problema, nu neaparat de la cel adus din mancare.
La diabet, mama are diabet, eu eram activ la sala, slab si aveam glicemia pe nemancate 99 deci putin sub 100 cat e normal, si vecinu meu obez si e si mai in varsta sedentar, are 80-85 frecvent.
Unele organisme sunt construite sa dezvolte anumite probleme boli mai devreme sau mai tarziu in viata, nu inseamna neaparat ca de la un stil de viata sanatos. Acum au aparut analize care se pot face sa afli daca ai o anumita gena care provoaca o anumita boala. De ex poti afla daca vei face alzheimer sau cancer, de ex daca ai pe cineva in familie care a avut cancer de san si ti se descopera si tie gena aceea, mai mult ca sigur o sa faci si tu. De asta multe femei predispuse la cancer aleg sa faca masectomie preventiv. Si Angelina Jolie si-a facut
Sunt predispuși la acele probleme enumerate de tine, adică la cele psihice nu e nevoie decât de o trauma, sau un soc emoțional și se dereglează psihic pe perioade îndelungate, când altul care nu e predispus genetic, nu e vulnerabil, acesta nu se îmbolnăvește nici la 3 traume, și dacă se îmbolnăvește își revine!
Cam asa sta treaba și cu neuro, și cancerul.
Alea psihice se pot declanșa și în medii favorabile, exact cum sa declanșat la mine depresia în urma cu mulți ani! Brusc într-o zi m-am trezit cu o stare mai atipica, pana sa agravat serios de nu mai m-am putut da jos din pat, și ma izolat aproape complet de societate! Ii afectează drogurile, le cauzează probleme cognitive ireversibile, chiar la retardism. Alimentația joaca un pic un rol privind starea mentală dar nu e un lucru fundamental ce declanșează bolile psihice ci după cum spuneam; problema principala este vulnerabilitatea, și ca o mulțime de persoane sunt predispuse sa se îmbolnăvească psihic în orice moment, în orice fel de mediu. Alimentația în schimb agravează simptomele dacă vorbim despre o patologie psihica preexistenta.
Cel mai rău este și vând ești bolnav psihic și când tu ca fire ești Introvertit, atunci e foarte greu sa scapi de o problema psihica deoarece mereu te izolezi de oameni, nu te simți confortabil în preajma lor, sau dacă vorbim de o tulburare în "spatele" depresiei, ce te determina sa te izolezi social. Este un roman de scris câte cauze pot avea cele psihice, dar în principiu am scris cauzele fundamentale ale declanșării lor.