Scotand-o din casa, din mediul unde sta bolnava si trista, avand activitati reale de socilizare cu oamenii, de relaxare, sport in aer liber, inot, plaja, vizionat filme bune samd.
Se asculta muzica vesela si se vizioneaza numai filme cu happy ending sau comedii.
Este exclus orice o poata baga in depresie ca muzica trista, filmele triste, cu baiati, tensiune sau sange. se evita cu orice pret a se vorbi de situatii tragice din triste, care o pot afecta inzecit.
- o distragi de la problemele pe care le are;
- o asculti;
- o faci sa rada;
- ii arati ca esti acolo pentru ea;
- programezi un consult la medicul psiholog;
- iei initiativa in problema acelei persoane.
? deresia este o boala care se ia?
Nu se ia, dar daca traiesti alaturi de persoane deprimate, s-ar putea sa iti cam piara si tie cheful de viata mai devreme sau mai tirziu...
E o intrebare foarte buna. Poate are dreptate Bula, insa eu personal cred ca nu cu veselia rezolvi problema. Cel mai mult ajuta - cel putin asa vad eu problema - sa aiba cu cine vorbi persoana aia si mai ales sa nu fie judecata.
Depinde de depresie. Eu îmi încarc bateriile in natură. Mă plimb, beau ceva răcoritor, ascult muzică, elimin ideile proaste,.in general sunt o fire destul de puternică, nu prea fac depresie din orice. Insa, am o putere mai bună de vindecare. Dumnezeu. chiar dacă voi fi infundat în nămol. Daca privești, fața unui câine abandonat, vei vedea mai multă sperantă, și poate chiar un fâlfâit din coadă.
Întodeauna we must Go on.
Ascultă-o, întreab-o dacă este ok, vorbește cu ea, încurajeaz-o să găsească terapie.
Spune i ca nu e singur prin chestia asta. Spune i ca e important pentru tine, el ca persoana.
Îmbrățiseaza-l, intreaba l cum poți să îl ajuți.
Incurajeaza-l! Spune i ca nu a înnebunit, ca nu si a pierdut mintile.
Asigura i siguranță. Spune i ca vei fi lângă el si cand se va simti mai bine. Spune i ca depresia nu trece de la sine si ii poate afecta gândirea. Spune i ca de la depresie se poate ajunge mai grav.
Cu înțelegere și bunătate.
Hai că abia aștept să vină domnu' psihiatru cu textul lui inutil de 2 pagini.
E mai complicat. Dacă depresia e avansata are nevoie de tratament antidepresiv prescris de un medic psihiatru.
Depresia poate dura câteva săptămâni, luni, sau ani (depresia cronica) netratata poate afecta creierul permanent și funcțiile cognitive ale creierului într-un mod ireversibil.
În cel mai rău caz daca individul este predispus genetic la psihoza maniaco depresiva.
În primul rand trebuie sa îl ajuți sa iese din zona de confort.
În al doilea sa își schimbe complet stilul vieții, și stilul alimentar, sa renunțe la sedentarism și sa practice mult sport, exerciții fizice regulate.
Cu cât se izolează cu atât boala lui va fi mai greu de tratat și ii va cauza și anxietate si alte probleme emoționale implicit probleme gastro, și fizic va fi afectat într-un mod direct, aproape nu va mai fi funcțional și nu va mai avea capacitate de munca deoarece depresia ii va lua toată energia și motivația, nu va mai avea motivație și ambiție sa facă nimic.
Depresiile pot fi și cadrul unor organe afectare, dereglare, sau a unor dereglări majore hormonale implicit a metabolismului, de aceea trebuie sa includă pe lângă alimente bogate în fructe și legume și alimente bogate în probiotice.
În rest îl mai poți ajuta cu vorbe frumoase, sprijin moral și incurajare.
Traiesti cu depresia... Depresia nu dispare asa peste noapte, depresia se tine in frâu cu medicamente daca este intr-un stadiu avansat. Daca nu ai nevoie de medicamente, trebuie ca persoana aia sa aiba oamenii potriviti langa ea. Nu e benefic sa vorbesti cu o persoana depresiva, doar despre depresie. Depresia este o stare trista permanenta, care dispare in unele momente dar reapare mereu.
Ozanaf întreabă: