anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum anume sunt plamanii afectati de fumat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| juniper a răspuns:

Fumul de la tigara intra in plamani de indata ce inhalezi foarte putin din tigara, daca fumezi in fiecare zi plamanii se vor innegri si nu vor mai putea rezista, asa a murit si unchiul meu, fuma cate 2-3 Pachete! Pe zi. Sa nu cumva sa te apuci de fumat, mai ales ca-s scumpe si economisesti bani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sint imbicsiti si cenusii. In timp le scade capacitatea de a face schimbul de gaze si din cauza oxigenarii din ce in ce mai precare, personajul in cauza incepe sa oboseasca din ce in ce mai usor. In cele din urma, daca nu moare de cancer la plamini, sau cancer la limba, moare datorita amfizemului pulmonar. Moare sufocat din cauza unei spume care ii inunda plaminii si din cauza careia nu mai poate respira. Moare sufocat si spuma se transforma in lichid care i se scurge din gura. Nu-i de glumit, fumatul chiar ucide si o face intr-un mod oribil (si vorbesc din experienta).
P. S. Nu mi-am ales cuvintle, am vrut sa sune dur, tocmai pentru ca este o problema cit se poate de serioasa si de grava.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fumul de tigare contine, pe langa nicotina care nu e periculoasa pentru plamani, tot felul de gudroane. Acestea agreseaza celulele care tapeteaza bronhiile mari si mici si in timp, aceste celule sufera modificari, initial precanceroase si apoi canceroase. E ca si cum te-ai intepa cu un cui pe mana si apoi de mai multe ori pe zi (de cate ori fumezi) ai zgarma rana cu cuiul respectiv, timp de zeci de ani de zile. Celulele vor fi tot mai iritate, unele vor muri, celelalte isi grabesc diviziunea ca sa le inlocuiasca si, incet-incet, procesul scapa de sub control, apar mutatii genetice care duc la cancer. Mutatiile genetice din cancer apar ca niste greseli de copiere. Practic fiecare celula care se divide isi copiaza informatia din ADN. Cu cat o copiaza mai des, mai "grabita" si mai "nervoasa" cu atat riscul de a aparea greseli (adica mutatii) este mai mare.

| vilmaristul a răspuns:

Ca un cos de teracota, sau de soba cum vrei, adica negri

Laur
| Laur a răspuns:

La astea se mai adauga si agresiunea prin temperatura ridicata + patrunderea factorilor cancerigeni in sange si afectarea intregului organism.