Atacul de panica poate aparea in orice moment al zilei, orice stare ai avea in momentul respectiv. Daca te refereai la primele simptome ale unui atac de panica, acestea sunt diferite de la o persoana la alta. In cazul meu, iti pot spune ca totul incepe din cauza overthinking-ului, adica gandurile pe care nu le poti controla, de obicei fiind negative, care iti provoaca teama. Apoi o stare apasatoare in zona pieptului care te face sa crezi ca vei ramane fara aer si in continuare o stare de detasare de realitate care se aseamana cu un vertij, insa puțin mai diferit. Pe urma vine greața, valuri de caldura, si asa mai departe. Nu este la fel pentru toate persoanele, insa pot spune ca intensitatea tuturor stărilor asociate unui atac de panica, te afecteaza enorm. Daca ai experimentat acest lucru, recomand cu tărie niste calmante din plante sau magneziu(acesta de poate agita putin la inceput, insa luat regulat, te va face sa te simti mai bine. Depinde de lipsurile tale). Dar cel mai bine este sa discuti cu un psiholog despre acest lucru sau chiar cu un psihiatru care sa poata sa iti prescrie un tratament potrivit afectiunilor tale totul va fi bine
În general ele apar de la o spaima, supărare sau îngrijorare foarte mare.Problema e ca o data ce apar e cam greu sa le mai controlezi și vin și din alte motive.
Pot pur și simplu sa apară din frica de a nu mai face altul.Pot sa apară în momentele în care se intampla/sau ai senzația ca o sa se întâmple ceva asemănător cu momentul în care ti-a apărut atacul de panica etc.
În general un atac de panica îl poți face când ai o problema de sănătate și îți e frica.Sau când ai un accident de munca, mașina, bicicleta etc.Cand ești ipohondru.Cand suferi de anxietate și îți apar fel și fel de gânduri etc.
Mie una mi se declansaza pe probleme de sănătate, sau din singurătate.
Atacul de panica (anxietatea paroxistica episodica) este o forma severa de anxietate, apare episodic si te ia prin surprindere de fiecare data.
De ce apar atacurile de panica? Sistemul fricii din creier a fost in trecut activat fie prea des, fie prea intens si nu mai functioneaza bine. Incepe sa dea semnale de alarma chiar si in situatii in care nu exista niciun pericol.
Simptomele dominante difera de la individ la individ. Poti avea palpitatii, ameteli, transpiratii, respiratie accelerata sau senzatia de sufocare, greata, tremuraturi, senzatia ca ceva rau se va intampla sau chiar ca urmeaza sa mori etc. Sa nu uitam de panica. In atacul de panica principalul simptom e panica. Te sperii foarte foarte rau. De aia se si numeste atac de panica.