Exemple de meniuri zilnice sanatoase:Mic dejun-iaurt+cereale(fulgi de ovaz,grau)sau lapte+paine integrala sau ou fiert+rosii(castraveti, salata verde). Pranz:supa(cu legume in ea) sau ciorba dreasa cu iaurt, felul 2-salata de cruditati(varza,rosii,salata verde,sfecla rosie)+branza telemea/cascaval,sau leguminoase(fasole,mazare) fierte cu ceapa si rosii+carne de pui(la cuptor/gratar/fiert),sau orez cu legume+peste(la cuptor/gratar/fiert), sau salata de cartofi fierti+ou fiert+rosii+masline, sau paste fainoase+legume+branza.Cina,lapte cu paine integrala sau mamaliguta cu lapte sau cu branza telemea.Gustarile pot fi din fructe proaspete bine coapte.
Parerea mea, nu sunt experta insa asa consider eu:
Dimineata 08.00-08.30 un bol de cereale cu lapte sau paine cu branza de vaci + cafea/ceai.
Gustare 11.00-11.30 Un fruct
Pranz 14.00-14.30 File de peste cu garnitura de legume de exemplu
Gustare 16.00-16.30 Un iaurt degresat
Cina 18.30-19.00 O salata de legume cu putin piept de pui.
Acesta este un exemplu cum ar trebui sa mananci sanatos si sa ai parte de toate tipurile de substante, parerea mea.
O zi buna in continuare!
Buna, micul dejun(masa regelui) trebuie sa fie cea mai bogata gustare a zilei,eu de exemplu in fiecare dimineata beau ceai cu lamaie si mananc pateu pe paine, pana la pranz iti mai trebuie o gustare de preferat ceva dulce. La pranz ceva care sa contina carne si cu supa, iar o gustare dulce iar seara ceva foarte usor pentru a putea dormi bine ex: lapte, iaurt, branzica ce iti place tie.
User252426 întreabă: