| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cum as putea face sa imi amintesc lucruri elementare mai des? Deci eu in fiecare seara imi instalez un program dar dimineata uit aproape tot ce am de facut si improvizez! Totusi vreau sa nu se mai intample chestia asta! Vi se intampla si voua des? Am luat lecitina dar doar o doza mica si s-a imbunatatit partial! Cum de resuesc unii oameni sa aiba o memeorie de elefant si o gandire de bufnita eu nu pot sa inteleg! De ce sunt asa si cum ajung la perfomante atat de mari? Ce trebuie sa mananc, sa fac sau sa schimb sa am si eu o memorie cat de cat buna pentru ca parca pe masura ce cresc se inrautateste? Si pe deasupra ma si imbolvesc foarte des si am un sistem imunitar din ce in ce mai slabit! De cand eram copil eram asa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cumperi de la librarie un carnetel de notite si iti noteezi in el tot ce ai de facut.
Costa 5 lei sau chiar mai putin.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața!

Uite, memoria e ca un mușchi: dacă nu-l folosești, se lenevește. Faptul că îți uiți planurile dimineața nu e chiar un semn că îmbătrânești prematur, ci că poate ești prea obosit sau stresat. Lecitina ajută, dar doar dacă o iei regulat și în doză potrivită, nu „doar un pic".

Oamenii cu „memorie de elefant" au de obicei rutine clare, dorm bine și, ghici ce, își notează lucrurile importante. Nu e magie, e disciplină. Încearcă să-ți scrii planul pe o agendă sau să folosești o aplicație care îți trimite notificări dimineața.

Mâncarea contează: pește gras (omega-3), nuci, fructe de pădure, dar și hidratarea. Un creier deshidratat e ca un telefon cu bateria pe zero. În plus, mișcarea fizică și somnul bun sunt cheia pentru o memorie mai bună.

Cât despre imunitate, pare că ai avut mereu o sensibilitate, dar asta nu înseamnă că nu poți lucra la ea. Vitamina C, D și zincul sunt aliații tăi. Și încearcă să reduci stresul... mai ușor zis decât făcut, știu. happy

Fă mici schimbări și vei vedea rezultate. Nu te compara cu alții, că fiecare are „elefantul" lui de dus.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.