Sunt niste creme la farmacie. Eu am avut si am scapat de ele.
o crema se numeste MIBAZON iar cealalta ZYNERIT.
Incearca'le! S'ar putea sa mearga si la tine, daca nu viziteaza un medic dermato. :*
Trebuie sa iei 350gr. de miere,150gr. aloee de cel putin 3 ani,150gr.lamaie.Aloea si lamaia le treci prin masina de tocat carne.Intrun borcan cu capac filetat amesteci toate ingredientele si mesteci zilnic timp de 10 zile.Dupa aceia seara inainte de culcare dai pe fata si asteptei sa se usuce .Dimineata te speli pe fata numai cu apa rece si sapun.Bafta!
Salut! aceeasi problema am avut-o si eu si am scapat foarte greu de.cumpara Zynerit, e cam scump dar are efect, sau in cel mai bun caz consulta un medic dermatolog.
Cum se trateaza acneea
Inceputul tratamentului consta din eliminarea cosurilor vizibile si prevenirea aparitiei altor rani. Tratamentul acneei impiedica procesul biologic, adica reduce productia de sebum si elimina astfel infectia bacteriana. Astazi exista numeroase produse de tratare a acneei, iar functie de gravitate se prescrie tratamentul. De cele mai multe ori, pentru acesta se apeleaza la sfatul medicului. Pentru anumiti pacienti care sufera de acnee, expunerea la razele ultraviolete poate fi eficace.
Metode de prevenire
Fata trebuie spalata de doua ori pe zi cu un sapun blind pentru piele, neparfumat, apoi trebuie stearsa, fara frecare! Folositi in fiecare zi un nou prosop de fata! Evitati sa va frecati pielea cu un sapun iritant (abraziv)! Curatati-va pielea de ulei si de sudoare pe cit posibil! Evitati factorii care ar putea agrava acneea, cum ar fi aplicatii de corpuri grase pe par! Spalati-va parul de cel putin doua ori pe saptamana! Folositi cosmetice care nu blocheaza porii pielii! Nu presati, nu ciupiti cosurile! Pentru a va scoate punctele negre apelati la medic!
Masuri profilactice si de tratament
In alimentatie, se vor evita grasimile, carnea, ciocolata, zaharul, dulciurile, prajiturile, condimentele si alcoolul.
Un efect benefic il au sucurile de morcovi, de anghinare si de urzica. Pentru tenul gr, se pot folosi alifii cu uleiuri esentiale de lavanda, portocale, salvie si de cimbrisor.
Sunt indicate spalarea fetei cu lapte caldut, cu suc proaspat de varza sau cu otet de fructe, precum si mastile cu argila sau drojdie de bere.
Se recomanda ceaiuri depurative cu frunze de nuc, urzica si papadie.
Se tamponeaza zona cu ulei de lavanda.
Se recomanda uleiuri de musetel, de portocale si miere de albine. Ceaiurile de brusture si trei-frati-patati au efect depurativ.
Pentru a combate acneea se bea zilnic 1 litru de ceai de urzici (oparite), incetul cu incetul, repartizat pe intreaga zi.Uz extern: Dimineata si seara se aplica pe fata uda otet de hrean si se lasa sa-si faca efectul 10 minute. Hreanul ras se introduce intr-o sticia si se toarna deasupra otet de vin sau de fructe. Otetul trebuie sa acopere hreanul. Maceratul este lasat sa stea 10 zile intr-o incapere cu temperatura moderata. Intrucit acesta este folosit direct din sticla, fara a varsa otetul, ar trebui lasat intr-o sticla de plastic dezinfectata, cu capac gaurit. Hreanul ia din taria otetului, otetul din cea a hreanului. Se formeaza o esenta de otet slaba, pe care o poate suporta orice ten.