| Lostlyric a întrebat:

Cum ați scăpat de insomnie sau cum i-ați facut față cand a aparut?
Nu se accepta răspunsuri marca Google, si nici marca Johnnie Walker.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| JackR a răspuns:

Yoga, muzica relaxanta, citit lejer.

P.S. Metoda "Johnnie Walker" nu este chiar atat de rea, o data de doua ori pe an, merge folosita.

45 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lostlyric):

Este un fel de yoga dar mai ciudatã laughing cu plãcere...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am mai baut cafea dupa ora 15. M-am fortat sa ma trezesc la 5 si sa ies afara, sa alerg. Seara mergeam mult pe jos. La 23 picam laughing

Depinde care sunt cauzele insomniei, eu toata viata am avut probleme cu somnul, am avut perioade cand luam somnifere, si perioade cand luam doar magneziu sau ceaiuri sau ma epuizam facand sport...

Deci, depinde.

| Lostlyric explică (pentru anonim_4396):

Of, ideea de somnifere nu am suportat-o niciodata. De fapt, ideea de medicamente. Mai ales cand cazul nu e tocmai urgent sau necesar.

Pai da, cauzele insomniei sunt diverse. De aceea cred ca si alternativele sau lupta impotriva ei sunt diverse.
Magneziu + Sport. Bun. Suntem de acord! Yum!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am avut niciodata asa ceva.
Eu iti zic doar atat:
Trebuie sa ai 6-8 ore de somn si sa chiar obosesti in timpul zilei. Adica sa fii muncit, extenuat, umblat, stresat, etc. Si sa nu mananci noaptea tarziu.
Vad ca ziceai ca nu te lasi de cafea. Pai acum stii clar ca e ceva ce iti afecteaza tot "bioritmul".
Este o mare manipulare cu aceasta cafea, promovata peste tot in viata de adult, aproape vazuta ca ceva firesc, chiar sanatoasa, dar in mortii ei e doar o Cola calda (mai ales ca majoritatea lumii nici n-o bea amara)!
In orice caz, eu nu adorm mai tarziu de miezul noptii si ma trezesc pe la 6-7, cel mai tarziu la 8 daca nu e o zi prea importanta.
Fa si tu la fel si o sa-ti fie prea bine. N-ai nevoie de muzica sau nu stiu ce alte vrajeli gen yoga. E o gluma proasta.
Cafeaua las-o doar la ocazii speciale, eu asa fac, o beau doar de gust/pofta, undeva in oras, ori cand chiar se intampla sa dorm foarte putin (dar evit asa ceva pentru ca in general evit sa mi se faca rau).

Daca nu ai avut niciodata insomnie, de unde stii ce functioneaza si ce nu? happy

anonim_4396

A fost o carenta in exprimarea mea, ce-i drept. Voiam sa sugerez ca n-am perioade de insomnie. Asa odata si odata orice om mai are nopti in care mai uita sa doarma, dar asta si pentru ca ziua urmatoare ii permite sa se odihneasca dupa cum are chef. Mai ales prin facultate/studentie. Ori pur si simplu in zile prea pline.
Eu ti-am zis motivele pentru care as avea probleme cu somnul la modul general si sunt destul de constient de ce efecte au anumite obiceiuri in timpul zilei (in general mancat, baut, activitate fizica si psihica). Organizeaza-te mai diferit putin cate putin si o sa vezi ca o sa ai un regim de lucru si odihna mai "normal" (dar benefic).

Multumesc mult. Apreciez sfaturile tale.
Insa, testat: yoga, cititul si ascultatul unei muzici linistitoare pe fundal ajuta sa ai un somn linistitor. Cele mai bune partide de somn din viata mea, au fost in timp ce citeam o carte buna. As prefera sa nu le supui la judecata aspra happy

anonim_4396

De multe ori am si adormit mai mult involuntar cu muzica de genul in casti. Ma mai trezeam peste 2 ore sa le dau jos fiindca ma incomoda ceva. Stiu ca este placut, dar ce vreau sa sugerez este ca nu e neaparat necesar ca remediu. La yoga insa no comment. big grin
Este ca si cand ai incerca ceva artificial, gen medicamente, dar nu ai nevoie in mod firesc. Firesc e sa adormi cazand obosit, nu cu preludiu...

Hm...incerc sa inteleg de unde o opinie atat de puternica despre yoga. Singurul lucru care imi vine in minte este ca nu ai fost nici macar curios sa-l incerci. Yoga este si sport (creste mobilitatea), si o tehnica de meditatie, si o tehnica mindfulness - ce e atat de artificial in a-ti impune sa te misti in ritmul miscarilor naturale ale corpului tau, mai ales cand nu le practici aproape deloc stand la birou sau carant mortar? Dar nu te judec. Si eu am urat toata viata anumiti termeni: Cristos, yoga, unt de arahide, "pisolog", pana am fost incercata si menita sa apelez si la ce capcanele de mi le pusese mintea pana atunci. Cu cristosii l-am incercat din toate unghiurile cand eram mica, acolo am si eu o opinie destul de puternica. Dar trecem peste...
Ce zici de o tacla si o...o...un ceai data viitoare cand ne mai batem in convingeri?

anonim_4396

Stiu ce e yoga, odata l-am "practicat" virtual in jocuri ca GTA V. laughing Ilar, dar stiu despre ce e vorba.
Nu l-am si trait fizic per se, dar asta pentru simplul gand ca ma ia somnul la prima intindere si expirare. Nu imi este de folos asa ceva.
Tu poate nu prea faci mare lucru toata ziua si ai si timp la dispozitie, nefiind obosita te consumi/eliberezi prin yoga si asa te prinde si somnul. Simplu si logic. Dar inainte de toate renunta la cafea.
Eu zic totusi ca mai bine cauti sa te reorganizezi, in loc sa apelezi la preludii (ca sa nu le zic iar tehnici artificiale) pentru simplul fapt de a dormi, ceva atat de banal pentru majoritatea lumii, zic si eu...
Cel mai mult am boala pe yoghini datorita celor care se intalnesc in tabara MISA la Baile Herculane, anual, fix in aceeasi perioada cand imi place si mie sa merg si ma enerveaza ca ocupa toata statiunea (cazare, restaurante, trotuare, orice). Asa ca poate imi intelegi reprosul. laughing

Beau cafea, am un loc de munca solicitant, fac sport, ma stresez. Deci, da. Plictiseala mare. Fara cafea, as fi inapta de munca dimineata. Fara "preludiu" as fi inapta de a ma mai concentra.
Cafeaua probabil ar trebui s-o mai reduc, dar stii cum e treaba aia, cand ajungi la maturitatea "maturitatii" simti ca ai doar cateva placeri de la viata si pe acelea nu prea iti vine sa le sacrifici. Eu am doua vicii si cumva, ma simt neindreptatita in adancul meu cand stiu ca trebuie sa renunt la ele pentru binele meu. Treaba aia, nu ma droghez, nu ma duc la femei (barbati laughing), nu bag bani la pacanele...acum sa renunt si la cafea? Si la tigari? Desi stiu ca ar fi intelept, inca ma lupt cu gandul asta care, in continuare, nu ma lasa sa renunt la ele.
Yoga pentru mine este eliberare, concentrare, insight. Nu cunosc aproape nimic despre yoghini. Gandul lor imi pare cel putin dubios, suna a vreo secta sau a un mare intelept care iti pune pe tava lucruri de si tu le poti face. Iau yoga ca atare. Fix ca ceea ce este. Treaba cu spiritualitatea am eliminat-o din start. Am gasit lucruri logice in yoga.
Oricum, multe cuvinte pentru nimic. Multumesc pentru sfaturi, in continuare. Treaba cu organizatul...este o idee desteapta. Dar eu am OCD oricum. happy
Si totusi...nu pot dormi.

| Romanul86 a răspuns:

Probabil îți lipsește magneziul sau vitaminele B dacă nu poți dormi noapte și vei face insuficiență cardiacă.

| Lostlyric explică (pentru Romanul86):

Posibil sa am o carenta a vitaminei B. Dupa ce am fost speriata de ce mi-a spus un medic endocrinolog cum ca vitamina B, atat de esentiala noua, ingrasa....am renuntat la ea laughing Incerc sa o procur din alimente si atat. Dar...tot ce-i posibil sa am nevoie de mai multa. Magneziul imi este cel mai bun prieten de aproape doi ani de zile - prieten de incredere.
Hm...parca se leaga. Cafea cu magneziu... asta s-ar putea sa fie o greseala mare si abia acum mi-am dat seama. laughing

| Lostlyric explică:

Multumesc pe aceasta cale si tuturor care mi-au trimis mesaje in privat, cu sfaturi si intrebari. OCD-ul meu e declansat doar in perioade de stres, nu e deranjant si am inceput sa descifrez destul de repede cand apare. Singurul lucru deranjant ar fi cand observ ca oamenii isi pun apa in vin, imi creeaza un stres cumplit, mereu. Sau cand paharele sunt pe jumatate umplute cu apa. laughing Ma apuca "zbacu'", imi vine sa le umplu mereu. Sau sa-i torn paharul cu sprit de vin, omului in cap. Cum sa faci asa ceva? Sau...sau... cand vad firimituri laughing

| Bondarel99 a răspuns:

Cand am avut o perioada nasoala cu insomniile m-a ajutat ceaiul de sunatoare. Dupa 1-2 ore dupa ce il beam, simteam liniste si pace, parca toate grijile dispareau si eram optimista si gandeam pozitiv laughing
Habar n-am de ce (poate pentru ca zice ca stimuleaza secretia de serotonina), dar asa era. Si nu e autosugestie cum imi spunea cineva, am pus-o si pe mama sa incerce si exact la fel mi-a spus ca simte.
De asemenea, mirosul de lavanda ajuta. Daca gasesti lumanari cu lavanda sau ceva sticlute cu esenta sa le pui pe perna, chiar iti recomand.

Si eu am incercat toate metodele posibile, nu sunt deloc adepta pastilelor de somn.