In ce masura un medic pediatru ajuta copilul tau sa depaseasca anxietatea dentara?
Un dentist pediatru are la baza o pregatire speciala care ajuta la ameliorarea anxietatii copilului tau, il face sa se simta in siguranta in timpul tratamentului dentar. Mai nou, in Romania exista clinici stomatologice speciale pentru copii, unde acestia se simt in largul lor. Angajatii unei asemenea clinici aleg sa lucreze in astfel de mediu pentru ca au o pregatire in ceea ce priveste psihologia copilului. Motiv pentru care, majoritatea copiilor sunt calmi, se simt confortabili in astfel de clinici si au incredere in medici dentisti.
Cum poate un medic dentist sa imi ajute copilul sa se simta confortabil?
Un medic dentist are in pregatirea sa o serie de metode prin care ajuta copiii veniti la tratament sa se simta confortabil atunci cand sunt pe scaun. Unii dentisti folosesc tehnici precum numirea unui instrument dentar si demonstrarea ca poate sa ii numere degetele, apoi folosindu-l in tratamentul dentar.
De asemenea, cooperarea, distragerea atentiei, participarea parintilor sunt alte posibilitati care ii confera copilului tau increderea necesara in medic. Fara nicio indoiala, tehnica preferata este lauda. Fiecare copil face ceva bine in timpul vizitei la dentist, iar medicul trebuie sa ii spuna copilului acest lucru.
Ar trebui sa imi insotesc copilul in sala de tratament dentar?
Copiii mici se simt in siguranta si au mai multa incredere atunci cand parintii sunt in preajma lor din timpul tratamentului. In ceea ce priveste copiii mai mari, comunicarea doctor-pacient este de cele mai multe ori consolidata daca parintii raman in sala de asteptare.
Daca micutul meu se poarta urat in sala de tratament?
Ocazional, comportamentul unui copil in timpul tratamentului dentar are nevoie de anumite decizii clare pentru a-l proteja de posibilele accidente. Controlul vocii (medicul vorbeste calm dar ferm) de obicei e cea mai eficienta metoda de calmare a copilului tau daca acesta devine nervos sau agitat. Unii copii necesita imobilizarea usoara la mainilor si a picioarelor. Sedarea usoara cu oxigen sau cu oxid de azot sau cu un alt sedativ vine in ajutorul copiilor care se tem de dentist. In cazul in care copilul are nevoie de un tratament extins, se recomanda alte tehnici de sedare sau o anestezie generala.
In primul rand exista un factor ereditar in ceea ce priveste anxietatea.In al doilea rand, copilul primeste anbi la rand o infulenta incostienta din partea familiei, mediului iar in cabinetul dentar are o reactie de aparare. Aceasta poate fi stopata doar prin dezvoltarea unei legaturi de incredere.
Insotirea copilului in sala de tratament nu este in niciun caz recomandata pentru consolidarea acestei relatii. Legatura se stabileste mult mai bine daca medicul este singur cu copilul(se exclude intermediarul - parintele). Am vazut aceasta indicatie repetata de 3 ori in "articolul de mai sus". Studiile de specialitate contraidica prezenta parintelui in sala de tratament, exceptie facand doar copii sub 3 ani.
Sa nici nu va duceti! iar apoi, pe la 35 de ani va plangeti ca nu mai aveti dinti in gura sau ii aveti pe toti ciuruiti! Duceti-va acum pana nu este prea tarziu!
Sa se spele pe dinti si daca are nevoie, un aparat dentar. Prea au ajuns copiii mici la dentist! Ce`i asta? Am 13 ani jumatate si nu am carii si sper sa nu am pre curand!
Spune`i ca va fi vai si amar de el si ca nu il va pupa nicio fata daca il va vedea cu probleme. Succes!
@SECRETEL Ne oferim sa te ajutam! Ce zici? Te bagi? info@dentist.ro povestea ta si vedem ce putem face