| Flavianadx a întrebat:

Cum e anxietatea socială? Dacă intra in vorba un străin cu tine și n-ai chef de el, poate îți vine sa-i tragi palme, sa-i zici ceva de dulce... înseamnă ca ai anxietate socială? Mersi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tulburarea de anxietate socială (sau fobia socială) este o problemă de sănătate mentală cronică care presupune o anxietate și o teamă irațională față de situații și activități în care individul crede că este observat, evaluat și/sau judecat de către alte persoane și că se va face de râs sau va fi umilit.
În general, persoanele cu anxietate socială:

- prezinta o teamă intensă de a nu se face de râs în fața altora;
- se îngrijorează legat de cum se vor simți și cum se vor comportă în fața altora;
- se tem că ceilalți îi vor judeca sau "își vor da seama" cum sunt cu adevărat;
- resimt o teamă intensă în preajma altor persoane, mai ales în preajma persoanelor pe care le consideră importante sau a persoanelor necunoscute;
- încearcă să evite locurile în care sunt mulți oameni;
au dificultăți în a-și face prieteni sau a menține relații sociale;
- au simptome fizice (tahicardie, transpirații, înroșirea feței, disconfort abdominal, încordare musculară și tremurături etc.) în anumite contexte sociale în care se simt anxioși.

| Flavianadx explică (pentru anonim_4396):

Un raspuns f elaborat. ms Vorbești din experiența? big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Flavianadx):

Logic. Ma confrunt de 4 ani cu anxietate socială /agorafobie happy
Acum urnez tratament și s-a mai ameliorat.
Poți acționa ostil uneori chiar din cauza adrenalinei, a fricii! Nu are neapărat legătură cu o boala ce tine de psihiatrie. Poți fi foarte iritat în acel moment si sa acționezi involuntar din cauza fobiei. Nu la toți se manifesta la fel, dar ostilitatea poate fi și în cadrul unei alte boli mai grave, dar nu e o regula. Depinde, dacă sunt mai multe episoade de acces de furie, ostilitate atunci poate fi o problema mai serioasa decât anxietatea.

12 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, in situatia data de tine esti o panarama isterica. happy Anxietatea sociala e aia cand te simti naspa in public in situatii in care nu ai avea de ce, gen te duci la un party sau la un eveniment si ti-e nu-stiu-cum sa interactionezi cu oameni noi.

| Flavianadx explică (pentru GabiDumitrescu):

Vai ce limbaj

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Flavianadx):

Dar vai, ce are limbajul? Modul in care ai pus problema o cerea. happy "Dacă intra in vorba un străin cu tine și n-ai chef de el, poate îți vine sa-i tragi palme, sa-i zici ceva de dulce." E ceva in neregula cu treaba asta, nu crezi? Daca nu ai chef de cineva, te evaporezi de linga el/ea pur si simplu sau iti ceri scuze ca nu ai timp/dispozitie/nu te intereseaza si aia e. Pina si eu cand ma asalteaza uneor martori de-ai lui iehova, vreun cersetor sau alti veseli de-astia, le zic frumos de cel putin doua ori ca nu ma intereseaza. Daca nici a doua oara nu prin aluzia, abia dupa aia incep sa imi bat organul de ei...

| Catrice a răspuns:

Însemna că ai dereglări la mansarda.

| Frank51 a răspuns:

Cele declarate sunt mai grave decât anxietatea socială, țin de natură psihiatrică.

| Vântulalb a răspuns:

Nu. Ce ai descris tu e proasta crestere. Magarie.
Anxietatea e cand fugi de societate.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Cine îți aduce zâmbetul pe față,cine este lângă tine cu un sfat bun,pe cine te poți baza când ai vreo problemă,cine te încurajează,cine te iubește? Omul.
Cine te face să plângi, cine te părăsește, cine te dezamăgește, cine te descurajează, cine îți vrea răul? Omul.
Doar tu personal cunoști ce accepți sau nu din felul și comportamentul oamenilor. Dacă vrei să fi fericită înconjoară-te de oameni asemenea ție.

Răspuns utilizator avertizat
| yooshi a răspuns:

Categoric nu.
Anxietatea e ca atunci cand ai un test și iti e frica (sau ceva in genul) dar ai sentimentul asta mereu, cand trebuie sau stii ca trebuie sa ai vreo interacțiune socială, de la vorbit la telefon la vorbit cu doamna de la ghișeu etc
Se caracterizează prin panica, teama de a nu pierde controlul, transpirații, amețeală, ritm panicat al inimii, senzație de sufocare samd.

Întrebări similare