Nu simți decât o foarte ușoară înțepătură atunci când acul este băgat în venă. Restul sunt povești spuse de cei care stau mai prost dpdv psihic. Adică, cei care în timp ce donează își închipuie tot felul de tâmpenii.
Nu-ți face griji, cantitatea de sânge donată nu te va afecta.
Depinde foarte mult de organismul tau.
Sunt persoane care lesina, le este rau. Donarea nu e chiar pentru oricine.
Trebuie sa ai peste 50Kg.
Dupa ce donezi trebuie sa consumi ceva dulce, sa creasca glucoza din sange. Poate fi o banana.
Am donat pe 24 noiembrie, 450 ml + 20 pentru cercetare.
Nu e mare scofala, îți pune garoul pe mana sa vadă vena mai bine, baga acul, apoi conectează tubul la recipientul în care se colectează sângele, totul a durat cam 10 minute.
Apoi îți aduce ceva de mâncat, gen snack, si de băut. Mai stai 10 minute apoi poti pleca. Nu doare, donează cu încredere, sângele nostru e prețios, chiar salvează vieți. Mie mi-au trimis prin email unde a ajuns sângele meu, la ce spital și cum a fost folosit. E o chestie interactiva foarte mișto, se deschide o harta și arata traseul. Eu stau în Manchester și ajunsese la Halifax. Aici e ilegal sa fii plătit dacă donezi sânge sau plasma, de aia se cheamă DONAȚIE. La românași încă mai trebuie umblat la mentalitate, păcat ca trebuie să ajungă să-și vândă propriul sânge. Ma bucur ca ai luat această decizie care poate salva trei vieți acea cantitate de sânge. Și poți dona periodic, bărbații de patru ori pe an, femeile de trei. Apoi, ai beneficii și tu, sângele lipsa se va regenera mai sănătos cu maxime beneficii pentru întregul organism. Și vei și afla și dacă sângele e sănătos, nu ai vreo boala sau infecție.
Cheers
Depinde cat esti tu de fricos, ca-n general nu simti decat o mica intepatura in vena si daca stai linistit, nu mai simti nimic.
Sunt niste reactii adverse dar mai mult provocate de frica gen senzatia de ameteala sau de lesin sau transpiratiile sunt de la frica. Totusi dupa aia e normal sa te simti putin slabit, tocmai de aia se dau acele bonuri, ca sa-ti iei mancare sa te refaci pentru ca venele se refac in 24 ore.
anonim_4396 întreabă: