Sincer nu vreau să îmi imaginez. S-a făcut un film despre subiectul ăsta destul de trist. Dacă ești interesat poți să îl urmărești. Se numește The Fault In Our Stars.
https://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss
Bunica mea a avut cancer la colon.
S-a operat de 11 ani, e ok, a tinut si tine regim.
Imi amintesc foarte bine cum se usca pe picioare inainte de operatie. Era fara vlaga mai mereu si slabea vazand cu ochii. Era deprimata, cu ganduri sinucigase si mai mereu plangea. Operatia a durat 8 ore. A avut succes desigur, dar ce a urmat dupa a fost mai rau, citostatice (ea spunea ca erau foarte dureroase), controale, medici peste medici, dureri insuportabile (i s-a extirpat o parte din colon), a durat pana si-a revenit cat decat. Eu nu pot sa transmit prin cuvinte exact ce a simtit ea sau ce am vazut eu, insa pot spune ca daca nu e tratat la timp, cancerul ucide, daca nu tii cont de sfatul medicilor (regim, medicatie) cancer ucide.
Deci, cred ca boala asta afurisita poate fi tinuta sub control daca ai vointa si iti doresti cu adevarat sa o invingi.
Nu doresc nimanui aceasta boala care in ultimele stadii este incurabila.
Este enorm de greu pentru cel care sufera, dureri insuportabile, pentru ca de aia se ajunge la morfina doza dubla uneori, este greu ce sa mai, cine are asa ceva, nu o duce mult daca nu se trateaza de la primele simptome.
Bube pe tine, piele rosie, umflaturi, lipsa totala a poftei de mancare/baut apa si orice alte chestii, numai poate sa se miste din pat si multe altele.
Nu sufar de cancer, dar este un sentiment oribil din punctul meu de vedere. Am avut o ruda care a avut cancer si se simtea cam rau, era trist si el era o persoana care era fericit de fel. Consider ca este una dintre cea mai grea boala. Sanatate!