Cel mai ok e sa mananci cum te-ai obisnuit tu. Daca mesele sunt mai multe insa in cantitati mai mici, digestia nu mai este ingreunata, so it's all good, luand in considerare intrebarile tale din 13 si 16 noiembrie.
Mai sanatos ar fi sa maninci doar cand iti este foame, nu sa maninci, ca asa maninca unia, ori ca asa ai fost invatat.
Ai vazut tu animale sa manince asa in prostie, sau anumite mese pe zi? Daca un leu este satul, te plimbi pe linga el si nu-ti face nimic tocmai pentru ca e s atul, organismul nu-i cere sa manince.
Oazmenii de aia au ajus asa ca procii mincatio 3 mese pe zi. Daca eu stau si nu fac nimic, sa mmaninc 3 mese pe zi de ce? Sa ma ingras, sa fac vinzare si sa se imbogateasca altii, aia da
Toate astea sau facut cu acest scop, s-a bagat f mult in publicitate si inca se baga, pana si la apa acu se face la fel, bea apa cit mai multa ca e sanatoasa, stiind ca multi cumpara apa, deci unia fac bani.
Cum sa beau apa daca nu imi este sete? Pai bei, daca asa spune nea doctorul Dorel, care e mina in mina cu tilharii, cu vinzatorii, cu producatorii, aia trebuie sa vinda, asa ca nea dorel doctor, primeste ceva malai si baga la TV sa vada prostovanu, ca e un doctor, ca ala vorba aia se pricepe, asa ca oamenii asculta pe unu cunoscator
Asa ar trebuie oamenii sa manince, cand i se face foame, cand organismul ii cere.
Bine acu c a esti cit china, normal ca organismul iti va cere sai dai tot timpul vorbim aici de oameni normali nu de astia cit muntele, sau cu slanina pe ei de urs polar .
Ca idee daca tu faci sport, e bine sa maninci carne, sa eviti sa maninci multe produse care s-ar face zahar, apoi sa se depuna.
Zaharul este principalul produs pe care organismul il poate transforma in grasime frapid si depune.
Daca maninci carne, acolo e mai complicat si mai greu ca organismul sa proceseze si sa depuna grasime.Bine nici sa maninci ca spartu carne, maninci cum am spus doar cand simti nevoia sa maninci.
Pe de alta parte orice bagi in gura este mincare, poate fi o posibila sursa de slanina fructe, legume, orice in afara de apa.Dar si apa se bea cand oprganismul cere, nu obligat ca asa spune ala sa bei biborteni, sa bei maik stiu eu ce brand anume de apa aia fac reclama niste tilhari doctorii astia.
Serios, nu ai vazut ca apar pe la TV, eu am vazut pe unu la nu stiu ce post de TV in RO, vorbeau despre cita apa trebuie sa bea omu, o bagat ala cit mai multa, mai bine, apoi o zis ca nu bei asa orice apa cu aia a aratat ce face el de fapt acolo, la postu ala de tV, facea reclama la cei care vind apa.
Omu s-a lasat de cabinetl asa o zis ca, odata cindva cand avea el cabinet, deci si-a dat seama ca e mai usor sa faci bani dind din gura, decat sa tratezi pacienti omu se axase pe media, aparea pe la tv, mai pe Youtube, cate putin de la fiecare, oricum e mai bine decat facea cand avea cabinet sau lucra pentru alta clinica.
Plus de asta daca esti doctor si nu te pricepi, media e cea mai buna sursa sa faca bani.
Doctorul ce spun, e unu tinar, arata bine ca fizic, cum oamenii pun botu la frumos, sta si casca ce au la asta.
Am vazut astea pe Facebook, la unia care posteaza. Am mai vazut alt doctor, sora mea din RO o zis ca ala apare asa mai des, ce crede ea, e pentru show, desi emisiunea nu era una genu asta, dar de auzi ce spune ala, sincer eti pe burta, morrriiiiiiii si alta nu.
Vorbeam omu, doctor in varsta, oamenii sa nu mai manince fructe dupa masa, sa manince fructe inainte de masa. Reporterul l-a intrebat de ce? Explica el acolo ca de maninci un fruct dupa masa, zaharul din acel fruct fermenteaza si in intestine se face tuica, ajunge la ficat si faci ciroza, atentie, faci ciroza nealcoolica
Stai asa, adica explica el ciroza este de 2 feluri, alcoolica si nealcoolica. E bun si aia nealcolica se face de la tuica produsa de organism din zaharul din acele fructe.
Dar daca faci tuica in stomac ala nu-i tot alcool? Atunci de ce o numeste el nealcoolica
Bine, zaharul din fructe nu se face alcool asa cum bate el cimpii, am fi toti beti turta.
Dar ce faci de maninci dulciuri, iti dai seam am fi tot timpul beti.
Uite si tu ce doctori apar pe la tv si pentru ce apar ei acolo? Sa faca ceva banuti, ca altceva nu-s buni.Cind cineva apare si lumea il vede, le spune timpenii, se ia bani pentru aia, cum il numnesti? Tilhar excroc zii cum vrei.
Irelevant, tot ce contează e ca până la sfârșitul zilei sa i asiguri organismului tau aportul necesar de macro și micronutrienti
Parerea mea este ca daca vrei sa slabesti este recomandat sa mananci destul de des dar mese foarte mici ca sa nu iti mai fie foame in decursul zilei, in schimb daca vrei sa te îngrași este recomandat sa mananci mai putine mese pe zi dar mese foarte bogate si intr-o cantitate destul de mare de proteine si calorii, acum depinde si de sportul pe care il practici eu personal practic box de cativa ani si boxul fiind un sport care cere foarte multa agilitate dar si forta in accelasi timp si incerc sa echilibrez mesele intre ele adica in zilele in care ma antrenez sau am meciuri incerc sa mananc mai putin si in zilele in care nu ma antrenez incerc sa mananc mai mult ca sa am energie si forta pe cand ma antrenez.