| casperboyy a întrebat:

Cum fac fitness si exercitii pentru muschii din corp ce exercitii se pot face si pentru creier? Se poate imbunatatii IQ? Cum iti mentii creierul intr-o forma excelenta si opresti degradarea lui? Exista alimenta sau suplimente nutritive care sa favorizeze acest lucru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
prfml
| prfml a răspuns:

Pentru creier am gasit pe net urmatoarele : • Spre serviciu: Alegeti un traseu diferit spre serviciu. Este exercitiul meu preferat, pentru ca oamenii aleg mai mereu trasee standard.
• La sculare: Spalati-va pe dinti cu cealalta mana decat de obicei. Aceasta activeaza o serie intreaga de conexiuni pe cealalta parte a creierului, pe care nu o folositi in mod normal. Iata de ce pare asa ciudat. Daca sunteti dreptaci, folositi conexiunile din partea stanga a creierului pentru a va spala pe dinti. Atunci cand folositi mana stanga, activati tipare de activitate in partea dreapta a creierului, pe care o persoana dreptace nu le foloseste in mod normal. Senzatia de lipsa de coordonare apare pentru ca noi mijloace sunt puse sa faca ceva diferit.
• La serviciu: Mutati cosul de gunoi. Este uimitor sa realizezi cat de mult loc are rutina in viata ta – timp de ore intregi vei arunca o bucata de hartie pe podea doar pentru ca acel cos de gunoi obisnuia sa fie acolo! Sau incearca sa iti rearanjezi biroul. Asta te forteaza sa formezi o noua harta mentala, pentru ca nu-ti mai gasesti lucrurile in locuri stiute.
• Cand vii acasa: Gaseste-ti cheile si incearca sa nimeresti gaura cheii folosind simtul pipaitului, in loc de cel al vederii.
• La masa de seara: Schimbati locurile fiecaruia de la masa. Nici nu realizati cat de rigida si plin de rutina a devenit viata voastra pana cand nu schimbati locurile la masa de seara! Brusc, membrii familiei stau unde nu trebuie, motiv pentru care servesti masa aiurea, iar conversatia se desfasoara altfel. Desigur, nu as face aceasta schimbare cu copii foarte mici – ei au nevoie de predictibilitate. Dar, daca ai copii mari sau esti numai cu sotul/sotia, schimba-ti pozitia cu 180 de grade.
Intotdeauna cauta modalitati de a iesi din rutina impietrita. Atunci cand oamenii vorbesc despre rutina care amorteste mintea, o spun mai mult in acceptiune literara, decat pentru ca asa se intampla.
Incearca noi experiente senzoriale si experimenteaza iesirea din rutina, pana la un nivel la care te simti confortabil. Uita-te la viata ta si vezi unde poti face mici schimbari, care nu numai sa te scoata din rutina, dar sa-ti si activeze mintea.

10 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Sah, cuvinte incrucisate, sudoku, etc... Alimentatie: cat de multe fructe,(salate fr + vegetale, ulei de masline si otet de mere,+ putin vin!) nuci, fr de padure, si apa, fara tigari si alte droguri!

Shin
| Shin a răspuns:

Este foarte mult de discutat pe aceasta tema... Chiar foarte mult... Incearca in primul rand sa faci mereu lucruri care te stimuleaza mental (sah, (go, wei-chi, baduk), sudoku, canasta). In al doilea rand, incearca sa iesi din rutina. O mare cauza pentru "moartea neuronilor" este rutina, deoarece neuronii pe care nu-i folosesti, dispar mai repede decat cei folositi. Incearca sa alegi rute diferite intre serviciu si casa, incearca sa faci anumite lucruri cu mana stanga in loc de mana dreapta (daca esti dreptaci), incearca sa faci mereu lucruri noi, lucruri care nu faceau parte din rutina de zi cu zi. Astfel vei incepe sa creezi noi legaturi neurale (neural pathways) si nu le vei mai folosii asa de intens pe cele care le aveai deja, deci iti vei peirde mai putin neuroni tongue Cauta mai mult pe net pe sait-uri de specialitate.
Numai bine, Shin.

| JustMeFlory a răspuns:

Trebuie sa faci activitati care iti stimuleaza creierul! trebuie sa citesti, sa faci exercitii grele la mate, sa joci sah!happy

| sese a răspuns:

IQ-ul se poate imbunatatii prin exrcitiu zilnic:100 flotari in 3 reprize combinate la intervale regulate cu 100 flotari in doua reprize si finalizate cu 100 teste de perspicacitate inainte de culcare intr-o repriza.Asta zilnic; seara cand vei masura IQ -ul remarca o crestere direct proportionala cu efortul depus.

| sese a răspuns:

Casperboyy: evident ca am glumit (n-am avut intentia sa te jignesc) dar asa intrebare asa raspuns. Ka2 a dat una din conditiile necesareca ca si PsihoSex in completare. De sanatate in general nu zic (faci exercitii fizice, presupun ca esti sanatos) dar sunt lucruri care fac rau (nu numai creierului) cum ar fi : fumatul, alcoolul, viata dezordonata, drogurile, anumite medicamente luate fara prescriere, asa zisele energizante, stresul...Proceseaza informatiile, aplica cate ceva si poate o sa fi cu mintea limpede si la 90 de ani.

| casperboyy explică:

Wow mersi sese nu m-am gandit o sa incerc metoda ta poate cu multe EXRCITII o sa ajung sa te egalez. Pot sa fiu fanul tau? Te rog esti prea amuzant pentru secolul asta!

| casperboyy explică:

Nu am spus ca vreau o pastila magica care sa ma faca Einstein peste noapte dar nici nu vreau sa ajung senil la 45 de ani sau sa ma prostesc pe zi ce trece datorita unor posibile alegeri care le fac acum inconstient poate. Am ani de zile in fata cel putin asa sper si nu imi este frica nici de munca deci te rog daca poti impartaseste cu noi cunostintele tale.

| ka2 a răspuns:

Citesti si tu mai multwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca pentru ce vrei tu este enorm de muncit, fiind vorba de ani de zile si, de acea, imi rezerv dreptul de a tacea.

| speranza24 a răspuns:

Dupa mine singura arma cu care poti invinge orice problema fie fizica, fie psicologica este ca fiecare zi sa o vezi ca pe ceva unic si frumos, niciodata sa nu lasi ca rutina sa intervina in viata ta, sa te bucurii de tot ceea, ce ai, sa faci, sa mananci tot ceea doresti, sa-ti gasesti un equilibrio.Important e ca tu sa stai bine cu tine insuti.Eu asa fac, nu am nevoie de nici un medicament sau dieta, mananc tot ceea ce imi place, fac mult sport, ascult musica, toate genurile, si crede'ma ca, creiurul meu e intr'o forma super excelenta:-)ooooops am uitat un lucru f important de facut...cat mai multa dragoste

Întrebări similare