Buna,
Daca ai ocazia sa te duci la logoped sfatul meu este sa te duci pentru ca ei stiu sa si orienteze dictia si ai nevoie de orientare si de cineva sa te auda.
Pe alta cale este sa iei cuvinte pe care de obicei le zici rarait si sa incepi in fiecare zi sa le pronunti cat mai bine. O zi doua, trei cat este necesar pentru tine.
Dupa consultul stomatologic si corectia ortodontica a eventualelor probleme, daca problema persista, mergi la logoped. Vezi ce exercitii de dictie iti recomanda acesta si apoi incearca sa le continui singura acasa.
Eu nu inteleg de ce nu-ti place sa fi raraita.
si eu sunt si sincer nici mie nu-mi placea la un momendat dar dupa am vazut cata lume se oftica si pana la urma m-am obisnuit.
eu zic ca te gandesti mai bine la chestia asta pentru ca tu ai ce unii vor si e pacat sa scapi de asta.
Nu e neaparat sa ramai raraita toata viata, si crede-ma mie de exemplu imi plac fetele raraite, sasaite sau ceva de genu!
Si eu sunt raraita, de când am inceput sa vorbesc.Suna...nasol,dar de când am invatat sa citesc...am citi o multime de carti si numai sunt asa rararita cum era.Suna mai bine.Incearca sa citesti si tu, acar o care pe zi!
Fa-ti un control stomatologic ortododentar, poate ai nevoie de aparat dentar.Bafta!
Am purtat aparat dentar, si nimic.