soothe
| soothe a întrebat:

Cum faceti cat mai simplu detoxificarea de primavara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| arrriadna a răspuns:

Salut.
Eu nu tin post (intreaga dezbatere pe tema asta. in fine...)
Daca tin musai, 5-7 zile de regim ohsawa "rezolva treaba". Sau pur si simplu sunt atenta la ce mananc (oricum sunt, dar devin si mai "paranoia" laughing ). De obicei lista cu mancaruri yin si yang, am observat ca functioneaza bine la mine. La fel si mancarea ne-gatita (hrana vie).

9 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Fac de o luna, o cura de argila si am grija ce mananc.

mira
| mira a răspuns:

Cu urzici.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Am avut grija sa nu exagerez cu intoxicarea de iarna. Si asa vreau sa dau jos cateva kg. In cazul meu legume proaspete dupa ce apar, bicicleta in loc de calculator si tigari, daca reusesc sa ies si la alergat mai intineresc cu cativa ani. big grin Cand ma apuca mai fac si cate o cura de ceaiuri.
P. S. Si bineinteles, pentru rinichi, cate o bere din cand in cand.

| baru a răspuns:

Cura cu legume Face tenul frumos la fel si corpul 1 luna zilnic

| mariazet45 a răspuns:

Detoxifierea de primavara incepe odata cu incepera postului de paste Din acel moment se raresc portiile de carne, iar catre sfarsitul postului ajungem sa nu o mai mancam deloc. Cand abia ne-am obisnuit fara carne vine pastele si ne apucam din nou de infulecat. Profit de ocazie ca mai avem 3 saptamani pana la paste si ma apuc serios de consumat urzica, spanac, salate, legume si fructe fara restrictii. In aceasta perioada am eliminat carnea si painea. Sper ca de paste sa am un organism mai sanatos si important e sa nu fac abuz zilele acelea, e foarte periculos.

| unicka a răspuns:

Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine.

Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C,, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia.

Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului si contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange.

Cu astea trei ar trebui sa ne detoxifiem organismul primavara, eu fiind vegetariana le consum de obicei primavara dar nu prea ma impac cu urzicile si mananc mult spanac.

| sorin16 a răspuns:

Dieta echilibrata bazata pe fructe si legume, fara carne grasa, peste, plus ceva vitamine prescrise de medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urzici, usturoi salbatic (leurda), spanac, salate multe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara carne, cafea, alcool, bunavointa, ingaduinta, si intelegere cu toata lumea.