| adi a întrebat:

Cum imi dau sema daca am intins/incurcat/rupt ligamentele la glezna la un picior? Am cazut de pe placa cand ma dadeam cu viteza si am calcat stramb, atunci m-a durut putin, dupa aia nu am mai simtit dureri mari, dar acum(dupa 2-3 ore) simt dureri din ce in ce mai mari sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| luciana200972 a răspuns:

In mod normal dc ligamentul este rupt nu mai poti merge, e posibil sa fie o entorsa sau cum ai pus si tu o intindere de ligament (ceea ce e mai putin probabil), cel mai sigur mergi si fa o radiografie, dc e entorsa glezna se va umfla si se va inrosi pana ajungi la doctor pune gheata pe glezna.

6 răspunsuri:
| marrr a răspuns:

Du-te la un medic, se poate sa se fi intamplat ceva. Si sora mea a fost operata deoarece avea ligamentele incurcate si acum este bine, operatia nu este foarte grea asa ca nu-ti face griji, dar nu mai amanatongue

| Roby67 a răspuns:

Daca le rupeai nu mai avei tu chef sa mai pui intrebari pe TPU pentru ca doare foarte foarte tare.

| Byclick a răspuns:

Daca te doare du-te la doctor. Eu unul am avut mana ruxata de cel putin 3 ori, si nu l-am bagat in ghips nu nimic. pur si simplu l-am tinut asa o saptamana si mi-a trecut.

| DarkMusic a răspuns:

Aw nu prea stiu nici eu, dar sunt sigura ca faza cu durerea nu e okay. pipaie si u piciorul, vezi daca te doare cand apesi.gen cauta semne.mai bine ai merge la doctorul de familie sau ceva de genul ca sa fi sigur daca esti okay o: oh si ai grija de tine :3 ah ai putea sa ti iei o perna cu tine cand mergi cu placa : D desi ar arata cam ciudat o. o dar ai cadea pe moale : D probabil ^^''

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am avut entorse la glezna foarte multe puneti varza si iti trece daca nu du-te la un medic da sa iti pui varza si sa te dai cu ceva unguente fenilbutazon sau altele

| adi explică:

Acum ma doare foarte tare daca merg si apas pe calcai, daca merg pe varfuri durerea e suportabila