| AnaPopescuCantemir a întrebat:

Cum imi pot da seama daca nu-mi vine ciclul menstrual din vina stresului sau a unei posibile sarcini?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Stresul NU opreste ciclul menstrual si nici nu-l modifica!

In primul arnd trebuie sa se cunoasca clar ce tip de ciclu are femeia respectiva:
- REGULAT - cand se succede lunar la fix acelasi numar de zile
- NEREGULAT - cand vine la zile diferite, sau cu intarzieri de mai multe zile, saptamani sau chiar luni.

Ciclul menstrual poate avea intarzieri din diverse cauze: sarcini, obezitate, anorexie, probleme tiroidiene si hormonale, chisturi ovariene, fibroame uterine sau chiar tumori ori cancer.

| AnaPopescuCantemir explică (pentru Violleta2022):

Este neregulat

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnaPopescuCantemir):

Cand ai ciclul NEREGULAT nu ai ce sa mai comentezi aiurea, ca nici nu se pune problema de iantariza odata ce el este neregulat.
In acest caz, unica solutie la sex este PREZERVATIVUL, ca sa fii sigura ca nu raami gravida.

| Floridori a răspuns:

In cazul ciclului neregulat, principala cauza pentru care este asa, este reprezentata de dereglarile hormonale.
In cazul ciclului neregulat, menstruatia apare "cand vrea", deoarece nu exista un echilibru hormonal care sa determine cicluri echilibrate, regulate.
Consulta un medic endocrinolog, apoi un ginecolog!
Multa sanatate!

| Caro34 a răspuns:

Cum pot eu sigur ști, dacă tu ai făcut sex neprotejat cu un tip fermecător? Dragă Ana, tu știi exact ca dacă nu ai fost cuminte poți rămâne însărcinată și asta poți ști rapid cu un test de sarcină, iar dacă te stresezi atât, nu are rost - putem trai super fără stres! Alungă-l și fii fericita cu un fermecător print! Numai bine!

| AnaPopescuCantemir explică (pentru Caro34):

Nu am facut sex, organele intime soar s-au atins fara penetrare, iar baiatul avea putin lichid preeculajator/spermă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum ți a zis un user noi nu putem știi.

| cvghuil a răspuns:

Simplu. Faci un test de sarcina.